Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mi rosszat mondtam?

Most mi rosszat mondtam?

Figyelt kérdés
Férjem külföldön dolgozik. Most pont holnap jött volna haza, de a főnöke megfűzte még egy hét munkára. (pontosabban nem engedték el, hanem még egy hétig maradnia kell) Mikor mondta, hogy még marad, megkönnyebülten felsóhajtottam, mert betegek a gyerekek, és legalább nem kapja el ő is. Mire hazajön meg mindenki egészséges lesz már, vagy legalábbis túl lesz a nehezén. A férjem csak annyit tud, hogy kicsit megfáztak, nem akartam, hogy aggódjon, onnan úgysem tud tenni semmit. Igazság szerint azonban nagyon csúnya torokgyulladásuk van a gyerkőcöknek, egész nap ágyban vannak magas lázzal, szóval még az elején járunk a dolognak. Most ezért nem jött volna jól ki, ha hazajön a férjem, mert akkor elkapja ő is (mindig elkapja a gyerekek baját), és mire kijön rajta megint kint lesz, egyedül, és ott nem tudok rajta segiteni. De ő meg megsértődött, hogy nem is akarom, hogy hazajöjjön. Utána már hiába mondtam, hogy nekem nagyon hiányzik. De már 3. napja nem aludtam, mert először az egyik gyerek lett beteg, ma már a másik is belázasodott. Fáradt vagyok, és lehet, hogy nem úgy reagáltam, ahogy ő szerette volna. De nem is szeretném azzal idegesiteni, amin úgyis túl leszünk pár nap alatt, és onnan úgysem tud tenni semmit. Vagy ecsetelnem kellett volna, hogy mennyire betegek a gyerkőcök?
2012. márc. 27. 22:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért el tudom hinni, hogy félreérthető volt a megkönnyebbülésed.
2012. márc. 27. 22:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem tud mindent, ezért jogos a neheztelése, mivel igen félreérthető volt. De szerintem nem lesz belőle komolyabb problémád :).
2012. márc. 27. 22:15
 3/14 A kérdező kommentje:
De most ti ecsetelnétek neki, hogy mennyi a gyerekek láza, mennyire nem esznek, mennyi folyadékot sikerült beléjük diktálnom, és ebből mennyi kacsintott vissza? Hogy mikor, és milyen gyógyszer kell nekik? Most valóban ezen kellene neki ott agyalnia? Imádja ő is a gyerkőcöket, akár én, és magamról tudom, hogy nem lenne semmi olyan rossz, mint ez a helyzet, hogy tudom, hogy betegek, de nem tudnék ott lenni mellettük.
2012. márc. 27. 22:21
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ecsetelném neki. Az én párom még ki is akadna - megjegyzem jogosan -, ha nem az igazat mondanám neki a gyerekek állapotáról. Egy apának ezt tudnia kell.

És akkor még hülyén se jöttél volna ki belőle.

2012. márc. 27. 22:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Annyit, hogy megfáztak a gyerekek, legalább nem kapod el, ha nem jössz haza.
2012. márc. 27. 22:31
 6/14 A kérdező kommentje:
Persze, hogy tudnia kell. El is mondom neki, amint hazaért. De még csak most sikerült kimennie, napi pár percet tudunk beszélni. Majd később veszünk laptopot, és akkor bővebben is beszélünk, de napi 2-3 percben nem lehet mindenről részletesen beszámolni, és meg is nyugtatni őt. Ezért is cenzúrázom a telefonos mondanivalót. Csak a nagyon lényeget, mert drága. Persze a gyerekek torokgyulladása is nagyon lényeg, viszont nem rövid mondanivaló.
2012. márc. 27. 22:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én a helyedben pont ezeket mondtam volna el: mennyi a lázuk, mennyi gyógyszert kell szedniük, milyen nehéz neked most velük. DE a nehézségek ellenére is örülsz, hogy legalább ő nem fogja így elkapni, hanem már akkor ér haza, mikor mindenki túl lesz a nehezén.

Egyrészt az ő gyerekei is, biztos érdekli, mi van velük. Másrészt a férjed, nem baj, ha tudja, hogy te itthon milyen nehézségekkel küzdesz meg. Nem utolsó sorban így nincs férleértés miatti sértődés a félinformáció miatt.

2012. márc. 27. 22:35
 8/14 A kérdező kommentje:
5-ös, pontosan ennyit mondtam neki én is. Bár a nyúzott hangomból, és a rosszul leplezett megkönnyebbülésemből lehet, hogy sejti, hogy csak megfázás az.
2012. márc. 27. 22:37
 9/14 anonim ***** válasza:

Azt te is látod, hogy mit érthetett félre.

Azt nem tudom megmondani, hogy a helyedben mit csináltam volna. A másik oldalról viszont tudom, hogy egy barátnőmmel régebben azért szakítottam, mert egy problémát nem mondott el nekem, hanem magától meg akarta oldani, de kiderült. Kétségtelen, hogy meg is oldotta volna, nekem viszont megtört a bizalmam benne. Rosszul érzem magam, ha nem szólok bele a dolgok irányításába.

A férjed lehet, hogy ilyen, de az is lehet, hogy nem. Amit te csináltál, az normális, de ha mást csináltál volna, az is normális lenne. Ha elmondod a férjednek, hogy a gyerekeknek milyen bajuk van, de uralod a helyzetet, akkor ő minden bizonnyal a saját döntése (és nem a te kombinálásod) eredményeként jutott volna arra a következtetésre, hogy nem kell ezen agyalnia. Az emnberek nem egyformák, és a férjedet neked kell ismerned. Az ő szepontjából az, hogy nem árultad el, hogy a gyerekek milyen betegek tűnhet szimpla hazugságnak is (mégha meg is érti a jószándékod). Mellesleg miért kéne óvni egy férfit a hazajöveteltől, ha beteg a gyereke?

2012. márc. 27. 22:38
 10/14 A kérdező kommentje:
Ha most hazajött volna, ugyanúgy tárt karokkal vártam volna, hiszen nagyon hiányzik.Örülni most a távollétének azért örülök, mert a világon mindent elkapott még eddig a gyerekektől, ebből kiindulva most is nagy valószinüséggel elkapná a torokgyulladást. És mivel csak 3 napot lenne itthon, őt csak kint venné elő. Egyedül lenne. És az egészségesen sem jó, nemhogy betegen. És nem mellesleg nagyon rossz lenne maga a tudat is, hogy ő ott van, tőlem messze, beteg, és nem tudok rajta segiteni a fizikai távolság miatt. Neki is ugyanilyen rossz lenne, ha tudná, hogy betegek a gyerekek. Persze, amikor hazajön, akkor elmondom neki. Vagy megelőznek a gyerkőcök. És mivel csak ilyen rövid időket tudunk beszélgetni azt azért ő is tudja, hogy van egy csomó fontos, és kevésbé fontos dolog, amit így telefonon keresztül nem mondok el neki. Majd megvárja a hír, hogy hazajöjjön, és személyesen beszéljünk. És persze ő sem tud így elmesélni mindent. Neki is lesz mit mondania.
2012. márc. 27. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!