Most mi rosszat mondtam?
Igen, ecsetelném neki. Az én párom még ki is akadna - megjegyzem jogosan -, ha nem az igazat mondanám neki a gyerekek állapotáról. Egy apának ezt tudnia kell.
És akkor még hülyén se jöttél volna ki belőle.
Igen, én a helyedben pont ezeket mondtam volna el: mennyi a lázuk, mennyi gyógyszert kell szedniük, milyen nehéz neked most velük. DE a nehézségek ellenére is örülsz, hogy legalább ő nem fogja így elkapni, hanem már akkor ér haza, mikor mindenki túl lesz a nehezén.
Egyrészt az ő gyerekei is, biztos érdekli, mi van velük. Másrészt a férjed, nem baj, ha tudja, hogy te itthon milyen nehézségekkel küzdesz meg. Nem utolsó sorban így nincs férleértés miatti sértődés a félinformáció miatt.
Azt te is látod, hogy mit érthetett félre.
Azt nem tudom megmondani, hogy a helyedben mit csináltam volna. A másik oldalról viszont tudom, hogy egy barátnőmmel régebben azért szakítottam, mert egy problémát nem mondott el nekem, hanem magától meg akarta oldani, de kiderült. Kétségtelen, hogy meg is oldotta volna, nekem viszont megtört a bizalmam benne. Rosszul érzem magam, ha nem szólok bele a dolgok irányításába.
A férjed lehet, hogy ilyen, de az is lehet, hogy nem. Amit te csináltál, az normális, de ha mást csináltál volna, az is normális lenne. Ha elmondod a férjednek, hogy a gyerekeknek milyen bajuk van, de uralod a helyzetet, akkor ő minden bizonnyal a saját döntése (és nem a te kombinálásod) eredményeként jutott volna arra a következtetésre, hogy nem kell ezen agyalnia. Az emnberek nem egyformák, és a férjedet neked kell ismerned. Az ő szepontjából az, hogy nem árultad el, hogy a gyerekek milyen betegek tűnhet szimpla hazugságnak is (mégha meg is érti a jószándékod). Mellesleg miért kéne óvni egy férfit a hazajöveteltől, ha beteg a gyereke?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!