Most olyan rosszat mondtam?
Sziasztok!
Van egy 6 éves keresztlányom, aki hozott ma nekem ibolyát. Mondtam neki, hogy nagyon szép a virág, amit hozott, de az ibolya név hallatán a hideg is kiráz. Megkérdezte, hogy miért, és elmondtam neki szépen. (egyik kollégám Ibolya, és nem jövünk ki jól) De persze ez nem jelenti azt, hogy a virágot nem szeretem, az nagyon szép, csak eszembe jutott a néni a munkahelyemen, akit nem szeretek. Erre a bátyám azt mondta a gyereknek, hogy csak viccelek, ne hallgasson rám. Aztán félrehívott, és leugatta a fejem, hogy miért mondok ilyen kegyetlenséget a gyereknek, ezzel csak nyomorgatom a lelkét...
Most komolyan, egy 6 éves kislány szerintetek nincs tisztában azzal, hogy vannak emberek, akiket szeretünk, és vannak, akiket nem? Mert szerintem nem hülye, ő sem jön ki mindenkivel az oviban. Na meg ez a léleknyomorgatás...kissé túlzás.
A kislány egyébként nem "kapott sokkot", megértette, nem is reagált furcsán, és nem haragudott meg, amiért ezt mondtam. Tudja, hogy nem őt támadtam ezzel, egyszerűen csak meséltem neki. Ő is rögtön utána elkezdte mesélni, hogy van egy lány az oviban, aki mindig szekírozza, és ő sem szereti azt a lányt. És hogy Violának hívják, ami szintén virágnév, és hogy ez milyen vicces így.
Ne haragudjatok, de mérges lettem. :)
Szóval tényleg annyira léleknyomorító dolgot tettem?
Nem léleknyomorító, amit tettél, de miért kellett az orrára kötnöd, hogy az Ibolya nevet nem kedveled? Ez nem volt releváns a történet szempontjából...
Amúgy ez tipikus, amikor vihar van a biliben :)))
Szegény gyerek!
Viszi Neked örömmel a virágot, és azt látja, ezzel bánatot okozott. Egy hülye kolléganő miatt.
Magadban tarthattad volna a véleményedet, nem kellett volna elvenni az ajándékozó örömét, csak azért, mert Te nem tudtál örülni a virágnak.
Nem igazán értem, miért tartottad fontosnak egy 6 éves kislánnyal közölni, hogy milyen a hangulat a munkahelyeden.
Őszintén szólva, én felnőttként se tudnék hová tenni egy ilyen megjegyzést, ha ha egy csokor ajándékba vitt virágomra így reagálnál... a lelkem nem nyomorodna meg, de meggondolnám, hogy ezentúl akár egy szál száraz kórót is vigyek-e neked, az biztos.
Ajándékra így reagálni szegénységi bizonyítvány (főleg, ha egy gyerek az ajándékozó).
Ugyan már, ez baromság! Egy gyerek nem úgy gondolkodik, mint egy felnőtt, biztos nem esett neki rosszul, amit mondtál. Csak mi, felnőttek fújunk mindent ennyire fel. Ez érezhető is a bátyádon, gondolom kissé sértődékeny típus. :)
Ne érezd magad rosszul, nincs a gyerek lelke megnyomorgatva. Szerintem fel sem tűnt neki, hogy asszociáltál, csak annyit érzékelt, hogy van egy néni, akit nem szeretsz. És különben is a virágot megdicsérted, szóval no para. :) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!