Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most olyan rosszat mondtam?

Most olyan rosszat mondtam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 6 éves keresztlányom, aki hozott ma nekem ibolyát. Mondtam neki, hogy nagyon szép a virág, amit hozott, de az ibolya név hallatán a hideg is kiráz. Megkérdezte, hogy miért, és elmondtam neki szépen. (egyik kollégám Ibolya, és nem jövünk ki jól) De persze ez nem jelenti azt, hogy a virágot nem szeretem, az nagyon szép, csak eszembe jutott a néni a munkahelyemen, akit nem szeretek. Erre a bátyám azt mondta a gyereknek, hogy csak viccelek, ne hallgasson rám. Aztán félrehívott, és leugatta a fejem, hogy miért mondok ilyen kegyetlenséget a gyereknek, ezzel csak nyomorgatom a lelkét...

Most komolyan, egy 6 éves kislány szerintetek nincs tisztában azzal, hogy vannak emberek, akiket szeretünk, és vannak, akiket nem? Mert szerintem nem hülye, ő sem jön ki mindenkivel az oviban. Na meg ez a léleknyomorgatás...kissé túlzás.

A kislány egyébként nem "kapott sokkot", megértette, nem is reagált furcsán, és nem haragudott meg, amiért ezt mondtam. Tudja, hogy nem őt támadtam ezzel, egyszerűen csak meséltem neki. Ő is rögtön utána elkezdte mesélni, hogy van egy lány az oviban, aki mindig szekírozza, és ő sem szereti azt a lányt. És hogy Violának hívják, ami szintén virágnév, és hogy ez milyen vicces így.

Ne haragudjatok, de mérges lettem. :)

Szóval tényleg annyira léleknyomorító dolgot tettem?

2014. márc. 5. 18:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg butaság volt ezt elmondani. Megköszönöd, átveszed, és vízbe rakod. De egy hatéves kislányt ezzel terhelni, hogy egy kollégád miatt, akivel nem jössz ki jól, nem szereted az ibolya nevet, abszolút érdektelen.
2014. márc. 5. 18:19
 12/23 A kérdező kommentje:
Húúha! A jó szándékú válaszokat köszönöm...a többi biztos a bátyám volt. :D
2014. márc. 5. 18:20
 13/23 anonim ***** válasza:
79%
Ezt tényleg nem kellett volna mondani. Szegény gyerek csak jót akart, és te így köszönöd meg. Nem kell a munkahelyi dolgaiddal traktálni, csak szépen megköszönni és örülni a virágnak.
2014. márc. 5. 18:24
 14/23 A kérdező kommentje:

8-as: annyira a számból vetted ki a szót! De komolyan, én is így gondolom. Nem azt mondom, felesleges volt közölnöm az un szimpátiát a gyerekkel, de kissé tényleg túlzásnak tartom ezt a nagy hisztizést emiatt. Szerintem semmit az ég világon nem érzékelt belőle.

Ja, és épp az imént rohant ide hozzám egy rajzzal, amin egy viola van. :D

2014. márc. 5. 18:25
 15/23 A kérdező kommentje:
14-es: Mint mondtam, a jó szándékú válaszokat köszönöm. Jó szándékú= nem értek vele pont egyet, de nem fennhéjazó, derogáló, hanem normális hangvitelben megírt vélemény. De látom, egyeseknél problémát okoz egy egyszerű mondat értelmezése...szánalmas...
2014. márc. 5. 18:28
 16/23 anonim ***** válasza:
37%

Kár volt megkérdezned. Itt mindenki csak papol, persze egyik sem követett még el hibát soha a büdös életben. Papolnak a gyerekességről a szánalomról, közben mind lepontozza az én válaszomat is, "csak mert nem ért vele egyet". Most akkor ki is a gyerekes?

Ezért nm járok erre az oldalra. Szánalmas lúzereknek való, akiknek nincs jobb dolguk esténként, mint itt lógni. És tényleg. Régen én is azért jártam ide, mert üres volt az életem. De most elhatározásra jutottam, mégpedig arra, hogy kilépek. Mert szerencsére van örömtelibb dolgom is, minthogy másokat kioktassak.

Viszlát.

2014. márc. 5. 18:44
 17/23 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem volt szép tőled! A gyerek vitt neked virágot, te meg elmondtad neki azt, hogy utálod a kollégádat. De neki ehhez mi köze? 6 éves!!! Miért kell ilyeneket mondani neki?
2014. márc. 5. 18:48
 18/23 anonim ***** válasza:
66%
Nahát, nézzétek, törölteti a nem vele egyetértő válaszokat... mondjuk nem csodálom, ha egy kislánnyal képes voltál így viselkedni
2014. márc. 5. 18:57
 19/23 anonim ***** válasza:
68%

68%-os :DD

Az előző oldalon azt mondod, hogy te pontozol le mindenkit, mert nem értesz velük egyet, majd a következő oldalon szánalmasnak nevezel mindenkit, aki lepontozott, mert nem értett veled egyet? :DDD

2014. márc. 5. 19:31
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is butaság volt ezt mondani. A gyerek jót akart, honnan tudhatta volna, hogy nem tudsz túllépni egy névazonosságon. Nekem is van amiről gyakran a volt férjem volt szeretőjének a neve ugrik be, de fel tudom dolgozni, hogy ez két külön dolog.

Bőven elég lett volna azt mondani,hogy köszönöd szépen (ibolyát úgysem fog tudni neked hozni az év bármely napján, ennyit ki lehet bírni), beteszed egy vázába és ha elmegy a kislány akkor kidobod. Tök fölösleges volt erről kiselőadást tartani neki. Nem lesz tőle lelkibeteg, de értelmetlennek tartom.

2014. márc. 5. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!