Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg olyan rosszat mondtam?

Tényleg olyan rosszat mondtam?

Figyelt kérdés

Alapszitu: férjem szülei elég "érdekesek" épp, sikerült magukra haragítaniuk a férjemet, sőt, még a szüleimet is (régebben jóban voltak). Most kommunikációs zár van, mert bár ők sértettek meg mindenkit, várják a pitizést, mi meg nem szállunk be a játszmába.

A férjem nagymamája 90 éves. Van egy 2 év alatti dédunokája (lányunk). Vele nincs gondunk, vannak fura dolgai, de 90 évesen belefér. A férjem felhívta karácsonykor, boldog ünnepeket kívánt. A telefonja elég hangos, így végig hallottam a beszélgetést.

Szüleim is jelen voltak, mert nálunk töltötték a karácsonyt.

A dédi (gyerekünk szempontjából) mondta, hogy nagyon szeretné látni a kicsit, hiszen neki már nem sok van hátra.

Amikor letették a telefont, mondtam a férjemnek, hogy figyelj, ez jogos, ő nincs benne az "összevesztünk" sztoriban sem, oldjuk meg valahogy, hogy találkozzanak.

A szüleim kiakadtak azon, hogy "jogos, hogy nemsokára meg fog halni".

Az égvilágon semmi rossz szándék nem volt bennem, puszta logika, hogy aki 90 éves, ott valószínűleg már nincsenek évtizedek hátra. Ezért ne mulasszunk el egy alkalmat se, hogy láthassa a dédunokáját, akit amúgy nagyon szeret.

Komolyan ennyire rosszat mondtam azzal, hogy egyetértettem a dédi azon kijelentésével, hogy már nem fog sokáig élni? Szerintem egy 90 évesnél ez tényleg reális kilátás, minden rosszindulat nélkül...

2015. dec. 27. 21:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Többször utazott már hozzánk, semmi gond nem volt.

Lehet, hogy most csúnyát mondok, da ha választanom kell, hogy kit érjen baleset, esetleg súlyos, halálos kimenetellel, akkor nem a lányomat szeretném ott látni.

Ha nem lennék biztos benne, hogy a dédinek nem gond az út, nem ajánlottam volna fel. Amíg a férjem szüleivel nem vesztünk össze, pár havonta ők hozták fel hozzánk (ők élnek közel egymáshoz).

Tavasszal/nyáron más lenne a helyzet, amikor normálisak az útviszonyok.

A lányunk másfél éves, nagyjából 40-60 percig tűrhető kocsiban, aztán elszabadul a pokol.

De tényleg olyan útszakaszról van szó, ahol 100 méterenként emlék-fejfák vannak kitéve, mert meghalt ott valaki... Lehet, hogy nincs igazam, de nekem a lányom biztonsága az elsődleges szempont, mindenek felett.

Rosszul kitáblázott, kátyús, felfestéshiányos, egyenes útszakaszok vannak, néha komoly kanyarokkal megtűzdelve. Ott szokott előzésnél tragédia történni. Sajnos egyszer előttünk történt ilyen. Nagyon beleégett az agyamba a kép... nem élte túl senki a kocsiban :(

2015. dec. 27. 22:21
 12/22 anonim ***** válasza:

nekem is vannak közel ilyen idős rokonjaim, ők nem jól viselik a kocsiutakat.

én is inkább a 2 évest vinném a kocsival. ő jó eséllyel át is alussza az utat.

és igen, egyértelmű, hogy nem kéne eltiltani a dédunokájától, amikor ő nem csinált semmi rosszat. nagyon primitív és önző dolog lenne

2015. dec. 27. 22:22
 13/22 A kérdező kommentje:

Dédiróől egyébként annyit, hogy nyáron volt lent a dédunokája és ledöbbenve néztük, ahogy a zárt kertben, botot eldobva szaladt utána :D

Kívánom, hogy éljen 120 évig, de szerencsére tényleg jó állapotban van, bot se mindig kell.

Derékfájásra panaszkodik néha...de hát szeretném, ha 90 évesen ennyi bajom lenne, hogy fáj a derekam, ha lehajolok :)

2015. dec. 27. 22:23
 14/22 A kérdező kommentje:
Saját ágyán kívül sehol nem alszik. Másfél éves. Autóban nagyon nehéz vele, mert max 1 óra után (de inkább kevesebb) beindul a komoly hiszti, hogy ő mozogni akar.
2015. dec. 27. 22:24
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, azért nem mindegy, hogy ki hal meg. Egy 90 éves, vagy egy kétéves. De ne is beszéljünk ilyesmiről! :-( Kérdező, nem hiszem el, hogy még nem voltatok a kicsivel másfél órát autózni. Itt egyértelmű, hogy kifogásokat keresel, valószínűleg a dédi ott lakik, ahol anyósodék és természetes, hogy nem akarsz velük találkozni. Így hozza el a férjed a dédit. De ha nem egy helyen laknak, akkor menjetek Ti.
2015. dec. 27. 22:29
 16/22 anonim ***** válasza:
22,14-et szólítottam utolsónak.
2015. dec. 27. 22:31
 17/22 anonim ***** válasza:

Az első kérdésben neked van igazad.

Ami az utazást illeti, szerintem is megviselné a dédit, akármilyen "vaslady" is...

De mivel ugye stabil a állapota, nincs a halálán, szerintem várjatok még 2-3 hónapot, és menjetek le hozzá mindhárman, ha jobb lesz az idő. Ha jó a kapcsolat, akkor a tavaszi-nyári-őszi időszakban menjetek le hozzá többször is, télen meg elégedjetek meg a telefonnal. Ezt biztosan ő is megérti.

2015. dec. 28. 08:56
 18/22 anonim ***** válasza:

A nyitókérdésben neked van igazad, szüleid félremagyarázzák a szavaidat.

De az utazást illetően nem. Továbbá engem is meghökkentett, hogy indirekt módon tulajdonképpen azt mondtad, hogy inkább a dédit érje baleset, mint a lányodat, meg hogy a felnőttet könnyebben "összelegózzák" a műtőasztalon, ezért a férjed menjen nyugodtan, míg a kisgyereket féltenéd.

Eleve, ha a férjed kétszer fordul, akkor dupla akkora esélye van egy balesetre. Erre pl. nem gondolsz?

Másrészt nem úgy kell föltenni a kérdést, hogy a dédit érje baleset vagy a kisgyereket. EGYIKET SEM! A dédi nem haldoklik, lehetne várni mondjuk egy hetet (vagy akár márciusig), amikor nem lesz köd és akkor menni.

És inkább a gyerekkel kéne menni, nem a dédit utaztatni, akármilyen jó állapotban van. Ha a gyerek mozogni akar, 1 óra után lehetne pihenőt tartani (persze csak ahol biztonságosan félre tudtok állni). Ahhoz is szoktatni kéne, hogy máshol is aludjon.

Saját tapasztalatból beszélek: kétéves múlt a kisfiúnk és másfél óra autózásra laknak anyósomék. Természetesen számtalanszor voltunk már náluk, előfordult, hogy a gyerek rosszul tűrte az utazás végét, de egyre jobb a helyzet. Eljátszik a kisautóival, ill. világosban nézegeti a tájat.

Ezzel együtt, amikor az utolsó félórát végighisztizte, abba sem halt bele sem ő, sem én (a sofőr), sem a feleségem. Mondtam, hogy ha szükséges, alkalmas helyen megállunk, de a feleségem mindig azt választotta, hogy mihamarabb érjünk haza.

2015. dec. 28. 11:47
 19/22 anonim ***** válasza:

18. vagyok.

Még annyit (5-re reagálva), hogy pelenkacsere miatt a két év alatt egyszer sem kellett megállnunk.

2015. dec. 28. 12:09
 20/22 A kérdező kommentje:

A következő napokra elég rossz útviszonyokat jeleznek előre. Lehet, hogy megvárjuk, amíg kicsit enyhül az idő és akkor lemegyünk.

Sokszor hozták már fel a dédit (nagyszülők vagy a férjem), tényleg nem okozott gondot neki. De akkor megvárjuk, amíg a ködös, jeges időszak megszűnik és akkor lemegyünk. Mondom, én is beülök a kocsiba szívesen, mert felnőttként én kevésbé sérülnék meg, mint egy másfél éves gyerek.

A férjem jól vezet, hatalmas rutinja van. De ha féktávon belül becsapódik elé egy kocsi, azzal ő se tud mit kezdeni. Tényleg eléggé szarok ott az útviszonyok. Vannak egyenes szakaszok, ahol mindenki nyomja, mint az őrült, nekem konkétan halálfélelmem volt, akárhányszor mentünk le oda, mert bevágott elénk egy kocsi, vagy a megengedett 90 helyett 140-el húzott el mellettünk.

2015. dec. 28. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!