Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hiába is igyekszem, nem...

Hiába is igyekszem, nem vagyok a nagyapám szemében sehol. Mit tegyek? Bőven lent

Figyelt kérdés
Egész kicsi korom óta mikor találkozunk mindig mondja nekem, hogy tanuljam az angolt, mert cask így esélyem érvényesülni az életben. Mert a 21 éves unokatesóm már 5 nyelvet beszél folyékonyan. Én tényleg igyekeztem, okleveles ötös voltam 8. év végén angolból, és a középsuliban is a haladó angol csoportban vagyok. Most pedig nemrég küldött nekem egy e-mailt, hogy bennem még nincs elég erő, meg én nem akarok tanulni, csak mert elfelejtettem leforditani az egyik feladatsort amit küldött. Visszaírtam hogy küldje el újra, de megint csak egy "elszomorít amit írtál" stílusú szöveg jött. Bennem van a hiba? Tényleg nem igyekszem eléggé? Valakinek volt hasonló helyzete? 15/f

2015. szept. 26. 10:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Minek foglalkozol vele? Ignoráld, és kész.
2015. szept. 26. 10:38
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű. Ne akarj neki megfelelni. Olyan ütemben tanulj, ahogy neked tetszik.
2015. szept. 26. 10:39
 3/16 A kérdező kommentje:
Igazatok van, de ez valahol nektek nem esne rosszul? Hogy a SAJÁT családtagotok néz le, csak mert van valaki aki jobb mint te. Halottam már azt mondani, hogy én soha nem leszek olyan jó az unokatesom, meg hogy ő család büszkesége. Én meg valami szintén a család része de vele nem kell foglalkozni
2015. szept. 26. 10:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én megtanultam magasról leszarni más véleményét. Itt az ideje, hogy te is ezt tedd :)
2015. szept. 26. 11:01
 5/16 A kérdező kommentje:
Megpróbálom, csak hát találkozok vele 1 évben min. 5-6szor, és ilyenkor beéget szinte az össze családtag előtt. Mert ő is igazgató volt anno... blablabla
2015. szept. 26. 11:04
 6/16 MrPifta ***** válasza:
100%
soha, de soha ne azt nézd, mások mit gondolnak rólad! Csak a saját céljaidat akard elérni!
2015. szept. 26. 11:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell vele törődni, tudom, nagyon nehéz, de fogadd meg. Engem a papám (szerencsére csak az egyik) szó szerint utált kiskoromban. Visszajutott a fülünkbe, hogy minket ő nem tekint unokáinak, csak a többit. Amikor ketten voltunk a szobában, szó szerint féltem, hogy bántani fog, rémálmaim is voltak rengetegszer miatta. Most azonban egyetemre járok, mellette dolgozok is és jól is teljesítek, rajta pedig érzem, hogy megbánt mindent és a kedvemben akar járni, mindenhol engem fényez stb. Viszont a családi szeretet nem feltétel függő (kivéve extrém eseteket),úgyhogy én még most is nagyon nagy ívben leszarom. Rokoni kötelék fűz hozzá, de sajnos ezt nem én rontottam el. Ne akarj olyan embereknek megfelelni, akik nem érdemlik meg. Sőt, senkinek se akarj! Ez az én tanácsom.
2015. szept. 26. 11:10
 8/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, és a biztató sorokat :)
2015. szept. 26. 11:10
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. Egyébként ez a nyelv nálunk is nagyon megy, én 4 nyelven beszélek, de Istenem, lehet valaki nagyon jó matekból vagy kémiából, valaki pedig nyelvekből. Komolyan ez lenne a legfontosabb az életben? Inkább lenne annyi esze a papádnak is, hogy ne egymáshoz hasonlítson titeket, hanem lássa meg az egyedi értékeiteket.
2015. szept. 26. 11:16
 10/16 A kérdező kommentje:
Le fogom tenni majd nyáron a középfokút, és nagyon nem fog érdekelni a dicsérete, sem a megbánása. Soha. Nyalja csak tovább az unkatesom seggét
2015. szept. 26. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!