Miért vagyok műveletlen a nagynénémék szemében?
Figyelt kérdés
Iskolázott családból származok, több rokonomnak is diplomája van. De sajnos én nem vagyok ennyire okos, ezért szakmunkásképző iskolában tanulok, de a nagynéném és nagybátyám szerint szakmunkás képzőbe csak a műveletlen és primitív emberek jelentkeznek. Valahogy nem értem ezt a hozzáállást, szerintem nem így van, és nagyon sok emberről tudom, hogy szakmunkás képzés után letette az érettségit és még le is diplomázott.2015. jún. 3. 22:13
1/35 anonim válasza:
Nem ellened szól, de valahogy belém is ez rögzült. A szakmunkásképzőkről nem hallottam valami jó dolgokat, aki tanulni szeretne, az biztos, hogy nem ilyen helyet választ. Lehet, a nénédéknek csak az a bajuk, hogy azt hiszik, nincsenek ambícióid, nem?
2/35 A kérdező kommentje:
Ők alapból butának néznek Mindenkit, akinek nincs diplomája, vagy minimum egy technikusi végzettsége
2015. jún. 3. 22:26
3/35 anonim válasza:
Akkor megválaszoltad a saját kérdésedet.
4/35 anonim válasza:
Erre csak a saját példámat tudom írni válaszként.Nagynénémék is ilyenek.Sok pénz,diploma stb.El sem tudták képzelni a gyerekeiket,és a család többi tagját sima munkásként.Mikor én fodrásznak jelentkeztem,volt beszólogatás,de nem érdekelt.A mai helyzet:az egyik gyerekük szellemi fogyatékos,vagy ahhoz hasonló fura gyerek,otthon lakik a szülőkkel,40 éves,a másik a diplomájával a mekiben dolgozik,albérletben 30 éves.Én meg mesterfodrász vagyok,mellette sminkes,érettségi nélkül,és havi min.500 ezres bevételem mindig van,saját kertes házban.Nem villigni akarok,a lényeg az,hogy te azt csináld,amit szeretnél,ne érdekeljen más véleménye!
5/35 anonim válasza:
Szakmunkásképzőbe nem a krém jár, de sokan utána észbe kapnak és továbbtanulnak.
6/35 anonim válasza:
az én nagynénémék azokat is ostobának tartják, akiknek diplomájuk van..pl. kertészeti vagy kommunikácios.. illtve ha valaki nem beszél min. 2 idegennyelven minimum kozépfokon....
7/35 anonim válasza:
A műveletlen és az iskolai végzettség nem mindig jár együtt. Ismerek olyan diplomásokat, akik a szakmájukon semmihez nem értenek, irodalomról, zenéről, művészetekről, egyéb tudományokról fogalmuk sincs. Viszont van több iparos ismerősöm, akik minden kérdésben tájékozottak. Műveltséget nem csak iskolában lehet szerezni.
Ne törődj velük.
8/35 anonim válasza:
a kedves rokonok még nem találkoztak büfészakos funkcionális analfabéta naplokokkal
9/35 anonim válasza:
Mert a szakmunkásképző nem olyan intézmény, ami a továbbtanulásra készít fel, hanem ez egy lezáró iskola. Aki szakmát is szeretne tanulni és mellette érettségizni is, mert még nem akarja eldönteni, hogy továbbtanuljon-e, az szakközépiskolába megy, ott lehet mindkettőt.
10/35 anonim válasza:
Az a baj, hogy van egy "elit" réteg, amely lenézi a kétkezi, termelő munkást. Sajnos nincs is megfizetve rendesen a munkásréteg. Ha a szakmunkás nem dolgozna az "elit"-nek, az "elit" hamar feldobná a talpát, mert nem tudnának megjavítani egy vízcsapot, egy lámpát, nem tudnának egy zárat kicserélni, vagy sárgarépát ültetni. De pökhendi módon lehet villogni a mellényzsebben lévő pénzükkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!