Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Atlagos nagymama az ilyen?

Atlagos nagymama az ilyen?

Figyelt kérdés

Nem titkolom anyosomrol van szo. Nem akarok en egy rossz szot sem mondani ra. Egyszeruen arra vagyok kivancsi, ilyen lenne egy atlagos nagymama?

Kb. 300 km re lakik. Evente 3-4 alkalommal jon 2-3 napra. Nyugdijas, nem oreg, nem dolgozik, nincs eu problemaja. 59 eves. Szoval nem 70 eves nehezen mozgo nenirol van szo.

Nem izgatja, hogy lassa havonta legalabb az unokait, de a ferjemnek mindig fel kell hivnia skypon, szoval naponta beszelnek. Nyaron a ferjem leviszi hozza 2-3 alkalommal a nagyobb fiunkat, ezzel o beeri. Nem izgatja, hogy a kicsit nem latja. Egesz nyaron otthon ul a net elott es eszebe nem jutna nehany uveg befottet elrakni, hogy legalabb azzal segitsen a gyerekeinek. Soha nem kaptam tole semmit, ill. Egyszer egy tusfurdot. En mindig kuldok ferjemmel neki csomagot, ha odamegy. En nem megyek, mert utolso terhessegem alatt osszecsiptek ott a bolhak. Nagy fiamat sem szivesen engedem, de nem akarom ezt sem tole sem ferjemtol megvonni. Menjenek csak! Most is terhes vagyok, de mintha nem is lennek. Soha nem erdeklodott, hogy vagyok. Segitseget nem kaptam tole eddig semmit! Ha idejon ki kell szolgalni es ugy kellett neki konyorogni, hogy zuhanyozzon le naponta.

Falun el es falusi asszony. A portaja nincs rendben tartva. Az a lenyeg, hogy a szamitogepe mukodjon.

most tenyleg igy kell viselkedni egy nagymamanak??? Vagy csak szerintem furcsa.

2015. júl. 25. 08:33
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
98%

Nincs ilyen, hogy "átlagos nagymama". Van nagymama, aki naponta a gyerekek/unokák nyakára jár, van aki annyit foglalkozik velük, mint a ti esetetekben, van aki meg egyáltalán feléjük sem néz. Az én nagymamám például soha nem látogatott meg, egyszer sem, pedig pontosan 15 perc gyaloglásra laktunk egymástól egészen a haláláig. Évente 1x láttam karácsonykor, mert akkor kötelező rokonlátogatás volt és elvittek hozzá. Szóval jóformán idegen volt számomra. Engem mondjuk nem zavart, mert én sem tartottam jobban igényt a jelenlétére, mint ő az enyémre, szóval így pont jó volt.

Téged meg igazából nem tudlak megérteni, miért gond az neked, hogy az anyósod nem jön meglátogatni az unokáit. Még ha az unokák mondanák, hogy hiányzik a nagyi azt érteném, de hát neked nem a nagymamád, szóval... fura ez. Amúgy meg a gyerekeket gondolom saját magadnak szülted, nem neki, hogy majd ő járjon oda foglalkozni velük, szóval nem várhatod el tőle, hogy csak azért, mert te gyereket akartál, akkor ő is akarjon unokát. Lehet, hogy ő soha nem is akart unokát, erre nem gondoltál?

Ez meg rossz kifogás, hogy dohos a lakása és azért nem mentek el meglátogatni. Ha annyira akarnád, hogy a gyerekeid gyakrabban lássák a nagymamájukat, akkor ennek ellenére is elmennétek, vagy legalább az apjukkal együtt elküldenéd őket gyakrabban. Belőled csak a kényelem beszél: járjon ő hozzátok, főzzön ő nektek lekvárt. Nagytakarítást talán ne végezzen amíg ott van? A kocsit ne mossa le? Füvet ne nyírjon? :P

2015. júl. 25. 13:52
 32/37 anonim ***** válasza:
92%

Figyelj, lehet hogy 300 km nem tűnik nagy távolságnak, de hidd el, hogy vonattal meg busszal fél napos út minimum és baromi fárasztó, még egy fiatalnak is, nemhogy egy idősebb embernek. Anyósomék 220 km-re laknak tőlünk, de ők még évente 1x sem jönnek fel! Konkrétan sógornőm 5 éves, sógorom 4 éve nem járt itt, de anyósom is csak 2 évente 1x. Emiatt mi sem megyünk gyakrabban, de nekünk mivel nem nyugdíjasok vagyunk és kocsink sincs...egy ilyen út 20 ezer ft, csak az útiköltségre nézve. Ezt havonta nem lehet finanszírozni. Pedig sógoromék gyerekének i vagyunk a keresztszülei....na de mit tegyünk, ha egyszerűen nem tudunk többet menni??

Az meg, hogy neki mi a fontos...a ház körüli teendők vagy a sz.gép..legyen az ő dolga. Hidd el, te sem vagy tökéletes......... Amúgy meg szerintem még mindig jobb egy ilyen anyós, mint egy olyan, aki folyamatosan se.ggetekben van és megmondja hogy mit mikor és miért tegyél, különben egy nagy sz.ar vagy...nem?? Sok ilyen van....

2015. júl. 25. 13:58
 33/37 anonim ***** válasza:
91%

nem értem mért gondolják a mai kismamák hogy a nagyik beálnak majd hozájuk ingyen cselédnek ha potyantanak egy kölyköt

oda se tolod a képed mégis mit vársz

2015. júl. 25. 19:14
 34/37 anonim ***** válasza:
14%

"nem értem mért gondolják a mai kismamák hogy a nagyik beálnak majd hozájuk ingyen cselédnek ha potyantanak egy kölyköt "

Gratulálok, te legalább nem gyarapítod a népességet a túlnépesedett Földön.

2015. júl. 25. 20:25
 35/37 anonim ***** válasza:
86%
Ó, bár az enyém lenne ilyen. Felőlem aztán annyi lekvárt NEM FŐZ amennyit akar, csak ne legyen egy kontollmániás, "hátamögöttkibeszélős" hárpia. Fiús anyukák meg egyéb nyalánkságok...
2015. júl. 27. 01:49
 36/37 anonim ***** válasza:
72%

Átlagosnak semmiképp nem mondanám. Az igazság az, hogy ahogy minden körülöttünk, úgy ez is változik. Az én apai nagyim majd megszakadt minden nyáron, hogy a kertből mindent eltegyen, feldolgozzon. Mindent úgy osztott el, hogy a 3 gyereke családjának és maguknak is meglegyen minden. De már sem az én anyukám, sem az anyósom nem ilyen. (kertje egyiknek sincs)

Viszont ha olcsóbban lehet tanyasi húshoz, tojáshoz jutni, azonnal kérdezik, hogy kell-e és mindig az a vége, hogy nem fizethetjük ki. Most babát várok, napi szinten érdeklődik mindkét család, sokszor már kicsit sok is.

Nekem ez lett a normális, hogy ahol tudnak segítenek. Jönni nem sokat jönnek, inkább mi megyünk.

Kérdésedre konkrétan válaszolva: nem így kell viselkedni, de ha ez jön belőle, ez ő, akkor sokat nem tehetsz. Férjed esetleg szólhat, mégis az ő anyja, de tartok tőle, hogy falra hányt borsó lenne.

2015. júl. 28. 11:29
 37/37 anonim ***** válasza:

A férj és az anyja eltávolodtak egymástól, és meglazult a kötődés is. Egyrészt ez így természetes, másrészt a távolság is belesegít. Ha a mama egész nap a gép előtt ül, akkor valami kapcsolat csak van anya-fia közt nem? Különben honnan tudjátok, hogy egész nap gépezik?

Nem főz be, nem rak el semmit, már egyéni beállítottság, vannak konyhatündérek és vannak akik nem szeretnek ezzel bíbelődni.

De az a része azért érdekelne, hogy tömegközlekedve 5 üveg lekvárt, 3 befőttet és 4 üveg szörpöt hogy is lehet elcincálni, legalább 2 átszállással, miegyébbel távolsági járaton, vonaton stb.

2015. aug. 5. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!