Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Atlagos nagymama az ilyen?

Atlagos nagymama az ilyen?

Figyelt kérdés

Nem titkolom anyosomrol van szo. Nem akarok en egy rossz szot sem mondani ra. Egyszeruen arra vagyok kivancsi, ilyen lenne egy atlagos nagymama?

Kb. 300 km re lakik. Evente 3-4 alkalommal jon 2-3 napra. Nyugdijas, nem oreg, nem dolgozik, nincs eu problemaja. 59 eves. Szoval nem 70 eves nehezen mozgo nenirol van szo.

Nem izgatja, hogy lassa havonta legalabb az unokait, de a ferjemnek mindig fel kell hivnia skypon, szoval naponta beszelnek. Nyaron a ferjem leviszi hozza 2-3 alkalommal a nagyobb fiunkat, ezzel o beeri. Nem izgatja, hogy a kicsit nem latja. Egesz nyaron otthon ul a net elott es eszebe nem jutna nehany uveg befottet elrakni, hogy legalabb azzal segitsen a gyerekeinek. Soha nem kaptam tole semmit, ill. Egyszer egy tusfurdot. En mindig kuldok ferjemmel neki csomagot, ha odamegy. En nem megyek, mert utolso terhessegem alatt osszecsiptek ott a bolhak. Nagy fiamat sem szivesen engedem, de nem akarom ezt sem tole sem ferjemtol megvonni. Menjenek csak! Most is terhes vagyok, de mintha nem is lennek. Soha nem erdeklodott, hogy vagyok. Segitseget nem kaptam tole eddig semmit! Ha idejon ki kell szolgalni es ugy kellett neki konyorogni, hogy zuhanyozzon le naponta.

Falun el es falusi asszony. A portaja nincs rendben tartva. Az a lenyeg, hogy a szamitogepe mukodjon.

most tenyleg igy kell viselkedni egy nagymamanak??? Vagy csak szerintem furcsa.

2015. júl. 25. 08:33
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Nem tudom...nekem gyerekkori emlekem, hogy a nagymamak mindig adtak a lekvart, befotteket egyebeket. Anyum is ilyen. Es nem azt varja, hogy szules elott egy honappal tegyek el magamnak a ket pici mellett a 38 fokos kanikulaban. Remelem, ha nagymama leszek en is igy fogok tenni es nem a szamitogep lesz a legfontosabb, hisz nekem is jo erzes lesz, ha tudok adni haztajit a gyerekeknek.

Amugy igen! Mikor meggyszezon volt tettem el befottet, igaz akkor meg jobban mozogtam, mint most! :)

Azt hiszem jobb, ha csak megmosolygom az ilyen valaszokat, hogy milyen diszno vagyok...:)

2015. júl. 25. 08:55
 12/37 anonim ***** válasza:
69%
És ha szólnál nekik, hogy anyuka, ha tud, kérem tegyen el az unokáknak befőttet? Használd a kicsi szádat, ha szeretnél valamit.
2015. júl. 25. 08:57
 13/37 anonim ***** válasza:
78%

Azt miért nem fogod meg magad és mész el te hozzá??

Ja a bolhák.. hát képzeld az én anyósoméknál is vannak bolhák,mert állatokat tartanak. Akkor vagy hazajöttök még aznap,hogy még véletlenül se kelljen ott aludnod vagy máshol alszotok. Ez csak kifogás.

Ugyanígy a fiad meg a férjed is haza tud neked vinni pár bolhát. Még egy is képes összecsípni az embert.

Az azért nem semmi,hogy könyörögtök neki,hogy fürödjön meg. Nem sértenék meg ezzel senkit, főleg nem a párom anyját. Csodálod, ha ritkábban megy hozzátok?

Neked vannak inkább elvárásaid vele szemben, és azt várod, hogy évente több alkalommal is utazzon majdnem 60 évesen 300 km-t. Vannak családok, akik nem évente négyszer találkoznak, hanem még annál is ritkábban.

Tényleg borzasztó anyósod van..

2015. júl. 25. 09:04
 14/37 A kérdező kommentje:

Kertem, hogy tegyen el! Sokmal olcsobban jutott volna gyumihez! Azt is mondtam, hogy kifizetem! Nem tett el, ennek ellenere sem...

Azert nem megyek, mert allott szagu, budos, pokhalos a laksa, mivel nem szellozetet. El sem fernenk rendesen. En foztem az ebefet is terhesen, mikor ott voltam. Most komolyan 8 honapos terheskent kene mennem ilyen helyre??? Atyam!!!

Furdes. Kics baba volt a lanyom mikor majd egy hetig itt volt. Kicsi babas csaladban igenis elvarhato, hogy tisztalkodjon es tiszta ruhat vegyen! Mert az sem volt tiszta! Ja es a ferjem szolt, hogy zuhanyozzon!

Itt latszik akkor, hogy nem vagyok szazas! En mast lattam masban nottem fel! Az en mamaim meg a hazi tesztat is adtak anyamnak!

Koltozzek oda? Komolyan??? Ferjem munkaja itt van, jol keres, jo allas? Koktozzunk a mama melle szabolcsba, hogy keressen 100 ezer forintot?

Ezek a tippek, tanacsok, viccesek! Mindegy, megsutott titeket a nap!

Ja, ki mondta, hogy a mamanak csak nyugdija van rs mennyi az? Van bevetele mas is es nem a ketkezi munkabol...

igen, lett volna almom. Egy nagymama, egy igazi nagymama.

De komolyan ezek a kommentek. Csak nevetek inkabb!

2015. júl. 25. 09:15
 15/37 A kérdező kommentje:
Es nem az volt a kerdes, hogy milyen anyosom van, hanem, hogy ilyen e egy atlagos nagymama? Erre szinte nem felelt senki...
2015. júl. 25. 09:18
 16/37 anonim ***** válasza:
93%

Nem atlagos viszont nem is a legrosszabb. Annyi de annyi embernek van meg hasonlo rokona....nekem se tett el befottet (illetve nem adott belole) es nem latogatott meg a nagyim (egyik oldalrol sem), megis tuleltem. En ugy vagyok vele, ha o(k) nem kivancsi(ak) ram, akkor ennyi, nem ismernek meg. Kesz, szamomra nagyon tavoli rokonok, idegenek szinte. Nem erdekel kulonosebben, ha szeretnek lekvart, megveszem, es meg sokmindent.

Igazad van, Kerdezo, nem normalis de csak magadnak csinalod itt a feszultseget meg az agybajt, hogy olyan emberek is valszolgatnak akiknek nem egyezik a velemenye a Tieddel es felidegesitenek.

2015. júl. 25. 09:31
 17/37 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem mindegy milyen az "átlagos "ember, nagymama, bárki. Konkrét egyedi esetek vannak, az átlag csak a statisztikusokat érdekli. Ha 59é. és nyugdíjas, valószínű van valami problémája, mert 65 évesen mennek ma nyögdíjba.
2015. júl. 25. 09:38
 18/37 anonim ***** válasza:
93%

Az, hogy nem tesz el lekvárt meg gyümölcsöt, nem hiszem, hogy manapság valami nagy bűn lenne. A te nagymamád mikor is élt? Lehet, hogy az anyósod nem is ért hozzá, de az biztos, hogy jó esélyed lesz rá, hogy a menyed azt se tuja majd, hogy merre van a fakanál, nem hogy azt, hogy hogyan kell lekvárt főzni. (Elég baj, hogy így van, nem értek egyet vele, de a világ gyorsan változik, nem feltétlenül a jó irányba.) Szóval ne várd el tőle, hogy olyan "békebeli nagymama" legyen, amilyen a tied volt.

Másrészt egyre több nőn veszem észre, hogy nyíltan felvállalják, hogy voltaképpen nem szeretik a gyerekeket. Még ha a sajátjáról van szó, csak-csak, de a másé már idegesíti. Lehet, hogy a te anyósod is örül, hogy felnevelte a sajátját, de közel a 60-hoz már nem vágyik különösebben gyerektársaságra. Ezt szintén csak elfogadni lehet.

Az meg, hogy hogyan él az otthonában, 300 km-re tőletek (kosz, elhanyagoltság stb) már igazán nem a te dolgod. Őt már nem tudod "átnevelni", neveld a saját gyerekeidet.

Összefoglalva: nem ideális, de talán manapság már átlagos nagymamának számít.

2015. júl. 25. 09:40
 19/37 anonim ***** válasza:
84%
Nem ilyen az átlagos. Nálunk is volt ilyen a családban.50km-ről sosem látogatta az unokát, és nem azért mert szegény öreg, 59 volt akkor, hanem csak mert "nem ért rá", mert vásárolgatni kellett egész nap 10 km-re az unokától. Később ez változott, amikor már nem volt lehetősége bármikor látni akkor fontos lett. De előtte akkor látogatta amikor a nagypapa ráparancsolt, mert ő meg mindig látni akarta, é volt a másik véglet.
2015. júl. 25. 09:42
 20/37 anonim ***** válasza:
90%

Jó, nézd, ebben egyet értek veled, ha koszos, büdös, pókhálós a lakása, akkor ti sem mentek szívesen. Én is mást láttam gyerekként, nálunk, de még a mamáimnál is mindig tisztaság volt. Most is tisztaságban élünk, engem is erre neveltek és ezt láttam otthon. Csak azt nem értem, de biztos egy gyengeelméjű ember vagyok, hogy miért generálsz ebből problémát? Ő ilyen, nem fog megváltozni, már meghalni is így fog.

Azt én nem várnám el, hogy anyósom utazzon 300 km-et, ha látni akarja az unokáját. Ha a gyerek kinyitja a száját, hogy neki hiányzik a mama, akkor megfogjuk magunkat és átmegyünk hozzá. Nyilván, más a helyzet, hogy lesz megint bébitek. Egy darabig az ember nem szívesen utazgat ilyen sokat, míg pici a baba, mert… (van sok oka).

Én azt mondom, örülj neki, hogy ha évente 3-4-szer elmegy hozzátok, mert lehetne rosszabb is. Nem az életetekre tör, csak idős és messze vagytok. Nem ismerem őt, biztos neki is kényelmesebb lenne és gyakrabban menne, ha közelebb élnétek. Ezért nem kell a közelbe költözni, hanem ebből a helyzetből kell a legjobbat kihozni. Te is fogadd el így a helyzetet, mert mint írtam, lehetne rosszabb is.

Az, hogy mi mit láttunk otthon, honnan jöttünk, hogy nevelkedtünk fel, még nem jelenti azt, hogy ki kellene akadnunk, mert ennek minden családban mindenképpen így kellene lennie. Szerencsések vagyunk valószínűleg, és ezért hálásnak kell lennünk, de nem várhatjuk el, hogy máshol is így legyen. Legalábbis én nem várom el, elfogadom és kész.

Én csak azt nem szeretem, ha valaki panaszkodik, mert nincs az a helyzet, amiből ne lehetne kihozni a maximumot, és ha még az is kevés, végső soron elfogadni azt, ami van. Ez ráadásul egy olyan oldal, ahol „megkérdezheted, amit máshol nem mertél”. Meg is értem. Az egyik válaszoló írta, hogy „Használd a kicsi szádat, ha szeretnél valamit.” Ha problémátok van a házával, szóltál már neki te vagy a párod, hogy takarítson ki, ha benneteket fogad?

Igen.. azt az ember azért felfogja ép ésszel általában, ha jönnek a gyerekek, akkor kitakarítok. De azt sem tudhatod, hogy ő miért ilyen hanyag.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak. Szerintem nincs olyan, hogy átlagos nagymama.

Kinek milyen volt egyrészt, ha jó és mindig számíthatott rájuk, nyilván olyan nagyit képzelt el a gyerekeinek is. Másrészt vannak jobb, rosszabb, gondoskodóbbak, önzőbbek, lustábbak, kánikulában is szorgosak, irigyek, nagylelkűek… Nem tudom milyen lehet az átlagos nagymama, ahány ház annyi szokás. Inkább van mindenkinek olyan, hogy „ideális nagymama”. De ez egyénfüggő.

2015. júl. 25. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!