Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Atlagos nagymama az ilyen?

Atlagos nagymama az ilyen?

Figyelt kérdés

Nem titkolom anyosomrol van szo. Nem akarok en egy rossz szot sem mondani ra. Egyszeruen arra vagyok kivancsi, ilyen lenne egy atlagos nagymama?

Kb. 300 km re lakik. Evente 3-4 alkalommal jon 2-3 napra. Nyugdijas, nem oreg, nem dolgozik, nincs eu problemaja. 59 eves. Szoval nem 70 eves nehezen mozgo nenirol van szo.

Nem izgatja, hogy lassa havonta legalabb az unokait, de a ferjemnek mindig fel kell hivnia skypon, szoval naponta beszelnek. Nyaron a ferjem leviszi hozza 2-3 alkalommal a nagyobb fiunkat, ezzel o beeri. Nem izgatja, hogy a kicsit nem latja. Egesz nyaron otthon ul a net elott es eszebe nem jutna nehany uveg befottet elrakni, hogy legalabb azzal segitsen a gyerekeinek. Soha nem kaptam tole semmit, ill. Egyszer egy tusfurdot. En mindig kuldok ferjemmel neki csomagot, ha odamegy. En nem megyek, mert utolso terhessegem alatt osszecsiptek ott a bolhak. Nagy fiamat sem szivesen engedem, de nem akarom ezt sem tole sem ferjemtol megvonni. Menjenek csak! Most is terhes vagyok, de mintha nem is lennek. Soha nem erdeklodott, hogy vagyok. Segitseget nem kaptam tole eddig semmit! Ha idejon ki kell szolgalni es ugy kellett neki konyorogni, hogy zuhanyozzon le naponta.

Falun el es falusi asszony. A portaja nincs rendben tartva. Az a lenyeg, hogy a szamitogepe mukodjon.

most tenyleg igy kell viselkedni egy nagymamanak??? Vagy csak szerintem furcsa.

2015. júl. 25. 08:33
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Nincs két egyforma ember, ebből adódik, hogy nincs két egyforma nagymama sem. Minden ember más, még azt sem lehet mondani, hogy milyen az átlagos. Ha ő így jól érzi magá, el kell fogadnod, vagy ha nem tudod akkor minimálisra csökkenteni a vele való kapcsolatot. Lehet, hogy egyedül érzi jól magát, megterhelő a sok (3-4?) gyerek és a hozzád való alkalmazkodás ezért nem látogat gyakran titeket. Nekem is van egy mamám aki vidéken él, nem fürdik minden nap csak mosakszik, bár takarít állandóan mégsem OLYAN tiszta a háza mint a mi lakásunk, ez a legtöbb falusi házzal így van. Ujra terhes vagy és már vannak gyermekeid, elfoglalhatnád magad velük és akkor nem lenne időd az anyós miatt bosszankodni.
2015. júl. 25. 10:23
 22/37 anonim ***** válasza:
92%

Tegyél el te befőttet, ha akarsz. Ezt a problémádat nem értem.

Azt se, hogy nem megy hozzátok. 60 évesen mászkáljon a bánat 300 km-t.

Viszont ha koszos, bolhás a lakás, akkor azt megértem hogy te nem akarsz odamenni, én se mennék.

De úgy gondolod, hogy meg fogsz változtatni egy 60 éves nőt? Rosszul gondolod.

Amúgy nálunk a családban mindenki zuhanyzik naponta, el sem tudom képzelni másképp, de ha nem büdös, akkor igazából nem zavarnám el a nagyit fürdeni naponta. Nyáron persze más, alapból dől a víz mindenkiről, de pl télen?

2015. júl. 25. 10:55
 23/37 anonim ***** válasza:
93%
Hogy eshet neki, hogy nem mész hozzá? :D
2015. júl. 25. 11:42
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség nem betegség,mindent meglehet csinálni csak akarni kell.Még befőttet is elrakni.ha ilyen hozzá állása lenne a menyemnek csak az lenne jó adjak,aztán levagyok carva..na ő is megnézheti mennyi befötett teszek el neki.Miért is várják el sokan szülő anyós segítsen a gyerekeinek.Ilyenkor nem külön család csak akkor amikor be kell jelentkezni,nem be engedni stb ami ma nagy divat.Ő ilyen te sem akarnál megváltozni mert te meg olyan vagy.
2015. júl. 25. 12:07
 25/37 anonim ***** válasza:
97%

Fúj! Te most komolyan ennél olyan befőttet amit egy bolháktól nyüzsgő,koszos helyen tettek el? Ha adna is, dobnám ki egyből.

Gondolom terhesség előtt is ilyen volt, sejthető lehetett, h nem fog segíteni. Ha nem bírsz el a háztartással meg gyerekekkel minek vállaltál harmadikat?

Még a világ legsegítőkészebb és legjobb anyósával is történhet valami két perc alatt (pl. baleset vagy betegség) ami után soha nem tud segíteni vagy még ő szorul majd pluszban rád.

Nem értem, minek ezen rugózni, örülj h nem kell menned. Felnőttek vagytok, nem szól bele az életetekbe, te se szólj bele az övébe. Az se lenne jó ha naponta a nyakadon lógna és állandóan a kérésed ellenére nevelné meg a gyerekeket illetve neten ismeretlenekkel kitárgyalna.

2015. júl. 25. 12:55
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem átlagos, de azt azért ne felejtsd el, hogy neked ő az anyósod, nem a nagymamád, ez teljesen más kapcsolat, erősen szubjektív a megítélés mindkét esetben. Lehet, hogy a gyerekeid (főleg a nagyobbik, aki jár is hozzá) számára ő tökéletes, szeretnek vele lenni.

Persze nem jó, hogy úgy kellett elküldeni zuhanyozni, de tedd a szívedre a kezed, mit szeretnél jobban: egy tipp-topp anyóst, aki beszólogat neked, veszekedéseket generál köztetek, érezteti veled, hogy te nem vagy elég jó a fiának és az unokáinak, de hetente jár hozzátok befőttekkel, lekvárokkal, amit úgy ad oda, hogy lám, még erre se vagy képes, hogy gyesen otthon héderelve rakj el a családodnak? Vagy a mostani, aki talán igénytelen, de téged teljes mértékben elfogad?

Amúgy a 38 fokos meleg sokkal jobban megvisel egy idősebb, 60 felé járó embert, mint egy életerős fiatalt, akinek egészséges, alkalmazkodóképes szervezete van, ha neked megterhelő lenne ilyenkor még órákig a forró tűzhely mellett állni, tőle miért is várod el? Gondolom, rokkantnyugdíjas, másképp nemigen lehet 58 évesen, vagy 14 éves kora óta dolgozott, mint a barom, miért ne pihenhetne, talán nem érdemli meg? Felnevelte a férjedet, akivel felteszem, minden oké, ha már a harmadik gyereket szülöd neki, önmagában ettől már megérdemli, hogy tiszteld, és elfogadd olyannak, amilyen, nála ezerszer rosszabbak is vannak. Kétségtelen, hogy jobbak is, de alapvetően a párját választja az ember, nem annak a családját, ha neked utóbbi fontosabb, akkor rosszul döntöttél.

2015. júl. 25. 13:03
 27/37 anonim ***** válasza:
82%
Miért nem raksz el te befőttet? Ja hogy akkor leesik a terhes kis mancsodról a gyűrű? :D Komolyan unom már ezt a sok nyafogó kismamát, akik azt hiszik hogy megáll a világ csak mert feldurrantották őket.
2015. júl. 25. 13:16
 28/37 anonim ***** válasza:
53%
Azt hiszem még nem írták: nem lehet h azért megy ritkán a nagyi, mert érzi h nem szívesen látott vendég?
2015. júl. 25. 13:22
 29/37 anonim ***** válasza:
86%

Nem ilyen az átlagos nagyi,báris mifelénk a nagyi ott segit ahol tud.

Nekem anyósom kifőzi az összes barackját ami van és abból fele rögtön a miénk.Nem semmi ahhoz képest hogy alig él szegény,de ő úgy érzi ezzel tud segiteni.

Egy évben tőlem megkapta az egész évi paradicsomlevet mert én meg igy tudok neki segiteni,amelett mindenből kap ő is meg anyu is.Nekem ez a normális mert ezt láttam otthon is hogy azzal segitünk a másiknak amink van vagy amivel tudunk.

2015. júl. 25. 13:36
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
300 kilométert vonatozzon a barackbefőttel vagy hogy gondoltad? Ha ti se mentek szívesen, meg őt sem látjátok örömmel. Ja, a befőttje azért jó volna?
2015. júl. 25. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!