Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyimnak mennyi joga van...

Nagyimnak mennyi joga van beleszólni ebbe? 17L

Figyelt kérdés

Leszögezném először is, tudom, hogy anyumnak sok a dolga, gondja, ha megkér rá vagy úgy látom, hogy szükséges, mindig segítek neki. Nagyimmal (apu anyja) egy házban élünk, és ha apa, anya nincs itthon, nagyim feljön és mindig nagyon rondán leszól, kiabál velem, hogy sose segítek, önző vagyok, nem érdemlem meg, hogy eltartsanak, stb. Ha teregetek, azt pl mindig látja pedig, mivel a szárító lent van, ahol ő lakik. Így sikerült elérnie, hogy minden sportot, hobbit abbahagyjak, mert rendeszeresen kiabált velem, hogy mekkora egy utolsó szemétláda vagyok. El akartam menni nyári munkára, hogy ne anyát terheljem azzal, hogy pénzt kérek, nagyim akkor is papolt, hogy ahelyett, hogy segítenék, eljárkálok, csak magammal törődök... Öcsémnek állítása szerint nem kell segítenie, mert fiú, ezért csak én hallgatom minden nap délelőtt vagy délután, mikor se anya, se apa nincs itthon munka miatt, hogy mi vagyok. Esküszöm, nem szoktam visszaszólni, visszahúzódó lány vagyok, szóval ha olyan ötletem támad, már akkor is izgulni/félni kezdek, most viszont benyögtem egy nem túl lelkes "oké"-t, és leszidott, hogy ne üssek meg ilyen hangnemet vele szemben. (Kiskoromban ha megmondtam, hogy valamit nem szeretnék (már akkor is visszahúzódó voltam, alig beszéltem vele, szóval sose csaptam őrült nagy patáliát), akkor vagy megvert, vagy hidegvíz alá dugta a fejem.) Apánem fölösleges lenne szólni, nagyim mellett állna, mikor kiskoromban nagyim bántott, azt is végignézte egy szó nélkül. Apa nagyon gyerekes, nem is értem, miért vannak még mindig együtt anyával, mert külső szemlélő számára is egyértelmű, hogy nincs köztük rendben a dolog, már többször is válni akartak. Anyának nem szeretnék szólni, mert így is sok a gondja, inkább elviselem a dolgot, de azt nem szeretném, hogy miattam is aggódjon még jobban. Nagyim őt is szidja a háta mögött, de engem mostanság sokkal többet. Meg ha szólnék is bárkinek, tenni nem tudnának ellene, hiszem sosincsenek itthon ilyenkor, már ha elhinnék. Anya el szokott engedni délutánonként a barátnőimmel, hétre mindig hazajövök, de nagyimnál megkapom a szidást, hogy későn értem haza. Akkor mit tegyek, ha nem merek visszaszólni, de borzasztóan elegem lett ebből? Nincs valami köztes megoldás?

(Egyébként egy kétségbeesett pillanatomben megkérdeztem anyát, hogy szerinte tényleg rossz gyerek vagyok-e, tényleg semmit sem segítek soha, és azt mondta, hogy nem tudja, honnan veszem, de ez egyáltalán nincs így, örül, hogy ilyen gyereke van. Szerintem kicsit túlzott, de szerintem tényleg nem vagyok rossz gyerek, sose volt komolyabb gond velem pár rossz jegyen kívül.) Bocsi, ha kicsit kusza lett meg hosszú, igazából ez most hirtelen jött, nem gondoltam át szóról szóra, hogy mit írjak.

2015. jún. 19. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Köztes megoldás itt nagyon nincs. Anyukádnak szólni kéne, hogy állítsa le kedves anyósát. De ha nem akarsz anyukádnak gondot okozni, akkor neked kell fellépned. Rossz gyerek tuti nem vagy, ezt anyukád is megerősítette, szóval nem benned van a hiba, hanem nagymamád. Állj ki magadért! Addig fogja ezt csinálni amíg hagyod.
2015. jún. 19. 19:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te most egy olyan megoldást keresel, amiben te nem csinálsz semmi, nem szólsz senkinek, de eltűnnek a problémáid? Nem fogsz találni.
2015. jún. 19. 19:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Pedig erőt kell venni magadon és egyszer elküldeni a jó édes p.csába, utánna biztos pampogni fog egy sort, de anyudék (legalább is anyukád) mellett fog állni. Ha mégsem hinné el, biztos van telefonod, azzal pedig hangfelvételen felveszed, hogy miket mond anyukádról és miket vág a te fejedhez, majd ezt megmutatod neki és már 100%, hogy ki fog állni magáért és érted is.
2015. jún. 19. 20:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Lépj fel ellene! Ne hagyd magad! Ha meg eleve nem volt jó a viszonyotok, akkor mit vársz? Sztem először kérj segítséget az öcsédtől. (20% esélyt adok arra, hogy beválik). Ha ő nem segít (márpedig miért lenne érdeke), akkor Te egyedül próbáld meg kordában tartani. Oké, segíteni kell a házimunkában, nekem is kell, de velem mégsem így bánnak.. Tudják, hogy értéke van a munkámnak, kellek nekik (pl. akkor amikor kerítést építettünk), nem kisgyerekként bánnak velem. De nem ez van a háttérben. A nagyanyád UTÁL téged (szerintem) Rühell. Ha az öcséddel nem így bánik, akkor egyételmű.... És menj el nyári munkára. Egy cezaromániás miatt a sportolást se hagyd abba.... délelőtt nyári munka/pihenés/sport, késő délután pedig teljesíted a rigolyáit. Ha nem hajlandó erről beszélni, akkor durvábban lépj fel..Például ruhaszárítás közben tegyél egy pókot a nadrágjába >:3 xDDD De nem, amúgy erre közvetlen, kirobbanó fellépés nélkül nincs megoldás... Mondj ellent neki, és ha felpofoz/megver, akkor azzal is te nyertél.... És lehetőleg akkor úgy add elő a fájdalamat, hogy fizikailag (pofontól piros arc, fájó fenék, könnyező szem a hidegvíztől) és lelkileg is látsszon rajtad a bántalmazás. Ha nem is az első alakalmommal, de a harmadikra biztos meg fogja kérdezni anyád/apád/öcséd, hogy mi bajod.... Elvégre a szüleid gyereke vagy, engem se vert egyik nagyszülőm sem...
2015. jún. 19. 20:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
És a 3-as nem mond hülyeséget: de én annyival egészíteném ki, hogy a kis pénzedből vegyél egy IP kamerát, csatlakoztasd a wifire, add meg hova mentse a videót (öcséd segítségét kérd), végül dugd el oda, ahol sokat vagy nagyanyáddal. Aztán anyukád felhívod a géphez, éééés....
2015. jún. 19. 20:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

hosszú évek elnyomása után nem lesz könnyű,de ha nem teszel ellene akkor soha nem fog rólad leszállni, szóval a helyedben visszaszólnék, ha megverne látleletet vetetnék és ha nem hagyná abba feljelenteném nagyi ide-vagy oda.Apád egy suttyó szülőként elképesztő a viselkedése és anyád(ha nem anyagi okok miatt nem válik el)is megérdemli a pénzét amiért nem képes felismerni a problémát vagy szimplán nem foglalkozik vele.

Szóval mondj nemet(ezt mosolyogva nyugodtan,de határozottan) csináld azt amit szeretnél és ha kicsapja a hisztit nézz át rajta.

Nálam pszichopata apánál bevált.

2015. jún. 19. 21:14
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

"önző vagyok, nem érdemlem meg, hogy eltartsanak, stb"

Mondja ezt egy nyugdíjas. Hmmm...

Kislány, 17 éves vagy, azt hiszem, abban a korban, amikor ideje megtanulnod jól odaba**ni, mindenkinek. Ordítsd le a fejét, küldd el a jó büdös francba. Vagy kérd meg, hogy meséljen a Kádár rendszertő, attól minden nyugdíjasnak orgazmusa lesz.

(már megint nem tudtam politikamentesen válaszolni :\)

2015. jún. 19. 21:21
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

Minden egyes alkalommal amikor kezdi a műsort, rakj be feltűnően egy fülest, hallgass zenét hangosan, és ásítozó fejjel látványosan olvass egy magazint.

Nem kell visszaszólni és lemenni a szintjére, de végighallgatni se kell a hülyeségeit.

2015. jún. 19. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak, de magától nem fog javulni a helyzet. Ki kell állnod magadért. Nemcsak most, az életben is lesznek még hasonló helyzetek. Ha most nem tanulod meg, tapasztalod meg, mit tudsz tenni, később ez állandósulni fog. Tehát fel a fejjel!
2015. jún. 25. 23:00
 10/12 Péter010203 válasza:
Rossz gyerek egyébként sincs, mamád tuti bolond. Vagy szólj anyudnak vagy állj a sarkadra és verd azaz szólj vissza! :D
2015. jún. 26. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!