Nagyimnak mennyi joga van beleszólni ebbe? 17L
Leszögezném először is, tudom, hogy anyumnak sok a dolga, gondja, ha megkér rá vagy úgy látom, hogy szükséges, mindig segítek neki. Nagyimmal (apu anyja) egy házban élünk, és ha apa, anya nincs itthon, nagyim feljön és mindig nagyon rondán leszól, kiabál velem, hogy sose segítek, önző vagyok, nem érdemlem meg, hogy eltartsanak, stb. Ha teregetek, azt pl mindig látja pedig, mivel a szárító lent van, ahol ő lakik. Így sikerült elérnie, hogy minden sportot, hobbit abbahagyjak, mert rendeszeresen kiabált velem, hogy mekkora egy utolsó szemétláda vagyok. El akartam menni nyári munkára, hogy ne anyát terheljem azzal, hogy pénzt kérek, nagyim akkor is papolt, hogy ahelyett, hogy segítenék, eljárkálok, csak magammal törődök... Öcsémnek állítása szerint nem kell segítenie, mert fiú, ezért csak én hallgatom minden nap délelőtt vagy délután, mikor se anya, se apa nincs itthon munka miatt, hogy mi vagyok. Esküszöm, nem szoktam visszaszólni, visszahúzódó lány vagyok, szóval ha olyan ötletem támad, már akkor is izgulni/félni kezdek, most viszont benyögtem egy nem túl lelkes "oké"-t, és leszidott, hogy ne üssek meg ilyen hangnemet vele szemben. (Kiskoromban ha megmondtam, hogy valamit nem szeretnék (már akkor is visszahúzódó voltam, alig beszéltem vele, szóval sose csaptam őrült nagy patáliát), akkor vagy megvert, vagy hidegvíz alá dugta a fejem.) Apánem fölösleges lenne szólni, nagyim mellett állna, mikor kiskoromban nagyim bántott, azt is végignézte egy szó nélkül. Apa nagyon gyerekes, nem is értem, miért vannak még mindig együtt anyával, mert külső szemlélő számára is egyértelmű, hogy nincs köztük rendben a dolog, már többször is válni akartak. Anyának nem szeretnék szólni, mert így is sok a gondja, inkább elviselem a dolgot, de azt nem szeretném, hogy miattam is aggódjon még jobban. Nagyim őt is szidja a háta mögött, de engem mostanság sokkal többet. Meg ha szólnék is bárkinek, tenni nem tudnának ellene, hiszem sosincsenek itthon ilyenkor, már ha elhinnék. Anya el szokott engedni délutánonként a barátnőimmel, hétre mindig hazajövök, de nagyimnál megkapom a szidást, hogy későn értem haza. Akkor mit tegyek, ha nem merek visszaszólni, de borzasztóan elegem lett ebből? Nincs valami köztes megoldás?
(Egyébként egy kétségbeesett pillanatomben megkérdeztem anyát, hogy szerinte tényleg rossz gyerek vagyok-e, tényleg semmit sem segítek soha, és azt mondta, hogy nem tudja, honnan veszem, de ez egyáltalán nincs így, örül, hogy ilyen gyereke van. Szerintem kicsit túlzott, de szerintem tényleg nem vagyok rossz gyerek, sose volt komolyabb gond velem pár rossz jegyen kívül.) Bocsi, ha kicsit kusza lett meg hosszú, igazából ez most hirtelen jött, nem gondoltam át szóról szóra, hogy mit írjak.
Péter
Tehettél volna legalább egy kötőjelet:
... verd-, azaz szólj vissza.
A kérdező még félreérti, s javaslatodra verni fogja a "drága mamát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!