Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nincs jogom beleszólni...

Tényleg nincs jogom beleszólni apám döntésébe?

Figyelt kérdés

Apa nevel, mivel a szüleim elváltak. Apa nagyon szigorúan fog, nem enged el sehova, még hétvégén se. Most végeztem el a nyolcadikot az általánosban. Vendéglátó szakközépbe szerettem volna menni, de apa a kollégium miatt nem engedte, hogy oda iratkozzak. Úgy gondolja, hogy nekem nem való a kollégium és ne legyek vendéglátós. A szomszéd város gimnáziumába engedett el. Amikor szóltam neki, hogy nem szeretnék oda menni, mert nem érdekel, nagyon mérges lett, elkezdett velem kiabálni, hogy én milyen hálátlan vagyok és hogy ne szóljak bele abba, hogy ő milyen döntést hoz. Majd ha nagykorú leszek és a magam lábára állok, akkor majd azt csinálok amit akarok, de addig hallgassak el, mert ha nem tetszik akkor nyugodtan költözzek anyámhoz. Az a helyzet, hogy oda nem nagyon szeretnék menni.

15 éves lány.

2015. jún. 18. 21:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
16%
Apukád jogosan félt téged, még nagyon fiatal vagy, és ez az egyik legveszélyesebb kor, még egy kicsit bird a szigort, előnyődre fog válni.
2015. jún. 18. 21:59
 2/19 anonim ***** válasza:
69%

Igaza van apukádnak,nem akarja,hogy elkallódj.

A gimnáziummal sokkal beljebb leszel,ha tovább tanulsz,mint a vendéglátós szakközéppel.

ne csodálkozz,hogy félt,az egyetlen kicsi lánya vagy.

Mennyire fog szigorúan,mert azért van egy határ?

Mennyire szokott veled kiabálni,mert ott is van azért egy határ?

2015. jún. 18. 22:01
 3/19 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem neked szakközép lenne a legjobb. Ott tanulhatnál szakmát és apukád is örülhetne, mert érettségid is lesz. Két legyet egy csapásra :D
2015. jún. 18. 22:03
 4/19 anonim ***** válasza:
82%

Ja azt nem írtam, hogy szakközép után egy technikumot illik elvégezni, hogy tényleg legyen a szakmáról papírod. (de az csak 2 év)

Én megcsináltam a szakközepet, utána a technikumot és utána még elmentem egyetemre. Egyetemem nem volt belőle hátrányom, hogy nem gimnáziumba jártam, de persze ez egyetemenként/szakonként változó.

2015. jún. 18. 22:06
 5/19 A kérdező kommentje:
Hétvégente elenged szórakozni, de megszabja, hogy ha kilencre megyek, legkésőbb éjfélkor otthon legyek. Alkoholt nem ihatok, de hozzá teszem, hogy nem is akarok, mivel anyám egy alkesz. Otthon be kell segítenem a házi munkába, ezzel sincsen bajom. Kiabálni viszont eléggé sokszor kiabál velem, főleg ha rossz jegyet (hármas már annak számított) vittem haza, ezen kívül rendszeresen járnom kell plusz idegennyelvi órákra, mivel azt szeretné hogy nyelvvizsgázzak le.
2015. jún. 18. 22:09
 6/19 anonim válasza:
41%
ha fiu lennél nem lenne ilyen szigorú!De félt mert ebbe a korba szoktál elveszteni a lányok főleg nyáron a szüzességet
2015. jún. 18. 22:12
 7/19 anonim válasza:
29%
Apukád csak jót akar neked, a gimiből még tovább tanulhatsz, az idegen nyelv pedig hasznodra válhat, ha pl.:külföldön akarsz munkát vállalni . Az pedig, hogy éjfélre haza kell érned egyáltalán nem szigorú. Persze az, hogy hol szeretnél továbbtanulni a te döntésed nem az övé.
2015. jún. 18. 22:19
 8/19 anonim ***** válasza:
78%
15 évesen örülj, hogy éjfélig elenged. Mit keres egy gyerek az éjszakában?????
2015. jún. 18. 22:19
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
Neked az szigor, hogy éjfélig elmehetsz? Ez most komoly? Én a 15,5 éves fiamat nem engedném el éjfélig!!!
2015. jún. 18. 22:26
 10/19 anonim ***** válasza:
69%

Amit leírtál,az teljesen renben van.

Elenged bulizni,de nem ihatsz.Ok.

Rossz jegyet kapsz,kicsit ordibál.Nagy dolog,tessék tanulni.

Én úgy látom,semmi baj nincs apukáddal,teljesen normális és teljesen normálisan viselkedik veled.

Gondolj bele,egyedül nevel. Ez egy férfinek még nehezebb,mint egy nőnek.

tessék tanulni és megbecsülni,hogy ilyen apád van.

2-es voltam.

2015. jún. 18. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!