Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért nem érti meg, hogy ne...

Miért nem érti meg, hogy ne vigye el a kidlányom? Nem szeretném megbántani.

Figyelt kérdés

A kèrdès az èn nagypapámról szól aki 82 èves, a kislányom pedig 1,5.

A dèdi papa nagyon jól tartja magát de egyre inkább nem figyel oda. Sokszor eltèved, nem tudja hogy èppen melyik házba kell bemenni. Már nem hall, lát rendesen. Ami persze a korral járnak.

De vezet! Sajnos egyre többször balesetveszèlyes helyzetekbe kerül, piroson áthajt mert nem látja, gyalogost majdnem elüt mert nem látja.

Ès a kislányomat szeretnè elvinni, amit èn egyáltalán nem díjazok. Nem tud már rá úgy odafigyelni ès a kislányom elèg eleven sokat kell rá figyelni, most fedezi fel a világot.

Már multkor próbáltam finoman mondani a dèdinek, hogy jöjjön át vagy együtt sètáljuk el a játszótèrre de ezen megharagszik mert, higy mièrt nem engedem el vele egyedül a kislányt. Akkor mondtam, hogy papa nem olyan vagy már mint 25 ève mikor èn voltam kicsi. Ezen akkor megharagudott de tegnap újra ez lett a kèrdès.

Mit mondjak neki, hogy ne bántsam meg de megèrtse azt, hogy ő már öreg ahhoz, hogy ezt megengedjem?

#nagypapa #dèdipapa
2015. júl. 2. 11:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Azért mert Franciaországban ezt engedik, attól még nem ez a jó (szerintem). Illetve ahogy más is írta, attól, mert idős, még nem feltétlenül alkalmatlan a vezetésre. Bár én az időseket más vizsgálatoknak tenném ki, mert azért az általában tény, hogy a reflexeik már nem olyan jók, mint a fiataloknak.
2015. júl. 3. 08:59
 22/23 anonim ***** válasza:
Egy idősebb meggondoltabban vezet, mint egy fiatal. Nézd meg a statisztikákat, hány éves korúak, akik elkövetnek baleseteket? Hány éves kortól mondanád, hogy nem vezethet? 30 éves korom előtt 3-4 kisebb-nagyobb balesetem volt. Nem egyértelműen voltam hibás (nem is állapították meg), de ma már van annyi gyakorlatom, hogy egyáltalán elkerüljem a hasonló helyzeteket. És azóta nem volt koccanásom se -lassan 40 éve.
2015. júl. 18. 22:40
 23/23 anonim ***** válasza:

Az én apukámnak is megvan az orvosi alkalmasságija, és úgy vezetnek, hogy az anyu szól, hogy jobbról gyalogos... stb. Mikor megtudtam, hogy megkapta, dobtam egy hátast... Pedig erősen gondolkodtam, hogy felhívom a dokit, és elmagyarázom neki, hogy kinek az életével játszadozzon, és ha balesetet okoz apukám, akkor őt is meg fogom találni - de persze nem tettem, mert csak a szám nagy és közben szurkolok, hogy a józan ítélőképesség és a rutin segíteni fog a vezetésben. 78 éves az apukám. És piszkosul nem örülök, hogy vezet, mert ültem mellette és bizony nem vagy csak későn vesz észre dolgokat.

A kérdező alap problémájára visszatérve, én bevállalnék egy kisebb balhét a dédipapával,mert a gyerek biztonsága mindennél fontosabb. Hiába nem akarja megbántani a nagypapát.

2015. aug. 5. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!