Idegesít a párom testvére és annak a párja. Mit tehetnék? A páromnak nem mondtam, nem akarom megbántani.
Igazából okot nem adtak rá, rendesek velem, én mégis a falra tudnék mászni tőlük. Idegesít, hogy nem képes főzni, egész nap nem csinál semmit a 1,5 éves gyerek mellett, mert hogy nincs ideje, de közben a gyerekkel sem foglalkozik, mert a tv előtt ülnek egész nap.
Volt már, hogy vigyáztam a gyerekre és főztem mellette levest, meg sütöttem husit nekik ebédre. És nem volt megterhelő, simán elvan a gyere több tíz percig is magában, szóval nem is az az izgága gyerek.
Egész ősszel, télen, tavaszon, nincs kint a gyerek a levegőn, mert boltba se jár az anyja, mert a babakocsi állítólag nem fér be a boltba, abiciklivel meg a gyereket nem tudja hova rakni a boltban. Istenem, 10 percig nem elfér a gyerek a kézben?
De még csak az udvarra se teszi ki a babát levegőzni.
Tápszert kap a baba születése óta, mert nem volt elég tej, oké, de 8 hónaposan már szándékosan leválasztotta, holott a baba még igényelte volna a cicit. Nem akarnak kistesót, szóval nem amiatt.
A múltkor a nagymama túró rudit adott csoki nélkül a gyereknek, 5 órán át nézték a neten, hogy most ehet-e már túrót vagy nem.
A párom adott az unokaöccsének egy sima sajtos tallért, amit én sütöttem, olyan véres szemekkel néztek rá, hogy csak na...mert volt benne tej, amit szerintük csak 2 éves kora után kaphat..
És még 1000 ilyen dolog. Tudom, semmi közöm hozzá, pláne úgy, hogy még gyerekem sincs, de a falra tudok attól mászni, hogy semmire sincs idő a gyerek mellett és sehova sem lehet kimozdulni, mert olyan nagyon bonyolult mindent megoldani egy 1,5 éves gyerekkel.
Az én nővérem teljesen máshogy áll hozzá ezekhez a dolgokhoz, minden nap főz, elmegy a babával ide-oda, bevásárolni, sétálni, stb.
Hogy kezeljem a helyzetet? Nagyon felmegy bennem a pumpa, amilor a gyereket hozza fel kifogásnak mindenre.
A páromnak csak.finoman mondtam ezt-azt, igazat is adott, de azért próbálta is védeni, elvégre csak a testvére.
"Tudom, semmi közöm hozzá"
Ez a kulcs mondat. Ne haragudj de te kinek képzeled magad? Semmi közöd ahhoz ahogyan élnek, töröd a magad dolgával.
Valami tejpépet/tápszert kap, meg mellé ilyen hipp-es kajákat, azért heti 1-2x van valami leves, amit általában a párja főz, azt szokott neki adni, meg gyümölcsöket, párolt zöldségeket, kenyeret/kiflit, ropit, babakekszet...
Tudom, hogy semmit nem tehetek, de jó volt kiírni magamból, mert tényleg olyan szinten idegesítenek, hogy már arra is gondoltam, hogy velem van a baj.
Mostanában egyre ritkábban megyek egyébként, csak azért a páromra való tekintettel muszáj néha menni..
"Hogy kezeljem a helyzetet?"
Sehogy, törődj a magad dolgával. Majd ha tanácsot kérnek tőled az életükkel kapcsolatban, akkor adj tanácsot. Ha a gyerek élete veszélyeztetve van, akkor jelentsd. Addig meg foglalkozz a saját életeddel.
Felmegy benned a pumpa, mert valaki a környezetedben nem úgy él, ahogy szerinted kellene? Hát, az emberek már csak ilyenek, nem egyformák. Szar ügy, de fogadd el, mást nem nagyon tehetsz.
Törődj a magad dolgával! Olyan vagy mint a bátyám; azt lesi, mit csinálnak mások, aztán azt hallgatom egyfolytában, hogy a főnöke 5 percet késett, mekkora szemét, a kollegája 5 perccel hamarabb ment ebédelni BEZZEG ő...:D Gondolom neked is van epp eleg dolgod, koncentrálj azokra!
Nekem pl a ssógornőm csinál fura dolgokat, de nem rágódok rajta, mert nem az én dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!