Miért nem érti meg, hogy ne vigye el a kidlányom? Nem szeretném megbántani.
A kèrdès az èn nagypapámról szól aki 82 èves, a kislányom pedig 1,5.
A dèdi papa nagyon jól tartja magát de egyre inkább nem figyel oda. Sokszor eltèved, nem tudja hogy èppen melyik házba kell bemenni. Már nem hall, lát rendesen. Ami persze a korral járnak.
De vezet! Sajnos egyre többször balesetveszèlyes helyzetekbe kerül, piroson áthajt mert nem látja, gyalogost majdnem elüt mert nem látja.
Ès a kislányomat szeretnè elvinni, amit èn egyáltalán nem díjazok. Nem tud már rá úgy odafigyelni ès a kislányom elèg eleven sokat kell rá figyelni, most fedezi fel a világot.
Már multkor próbáltam finoman mondani a dèdinek, hogy jöjjön át vagy együtt sètáljuk el a játszótèrre de ezen megharagszik mert, higy mièrt nem engedem el vele egyedül a kislányt. Akkor mondtam, hogy papa nem olyan vagy már mint 25 ève mikor èn voltam kicsi. Ezen akkor megharagudott de tegnap újra ez lett a kèrdès.
Mit mondjak neki, hogy ne bántsam meg de megèrtse azt, hogy ő már öreg ahhoz, hogy ezt megengedjem?
Règi jó barátja az orvos.
Szemüveggel lát, csak nem hordja.
Nagyon bízunk benne, hogy jövőre már nem kapja meg mert èletveszèlyesen közlekedik ès nem látja be.
Nemhogy a gyerekem nem engedném vele, de elvenném tőle a jogosítványát is. Basszus ártatlan emberek életét kockáztatja a makacsságával. Már demens valamennyire, így értelmesen nem fogod tudni neki elmagyarázni, mert már nem érti meg úgy. Mert nem úgy működik az agya. Nektek kell tenni valamit, nem pedig arra várni, hogy mikor üt el valakit.
Engem nem érdekelne, hogy megharagszik. Ez van. Inkább haragudjon meg, minthogy valaki meghaljon miatta.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Ha megsértődik, megsértődik. El kell döntened, melyik a nagyobb tragédia: egy pár napig haragvó nagypapa, vagy egy balesetet szenvedő kislány. Gondolom az utóbbi. Nem éri meg a kockázat. A te lányod, a te felelősséged, ha ezt a nagypapa nem tudja elfogadni, az az ő baja. Végtére is, nem a láthatást vonod meg tőle.
Mellesleg az engem is érdekelne, hogy hogy-hogy vezethet még, ha nem hall/lát jól...
"Az orvos soha nem fogja nem megadni az alkalmassági engedélyt"
Ez csak addig a pontig igaz, amíg nem történik valami tragédia és be nem bizonyítják, hogy azért történt, mert a sofőr nem volt alkalmas a vezetésre. Innentől pedig előveszik az orvost....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!