Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért nem érti meg, hogy ne...

Miért nem érti meg, hogy ne vigye el a kidlányom? Nem szeretném megbántani.

Figyelt kérdés

A kèrdès az èn nagypapámról szól aki 82 èves, a kislányom pedig 1,5.

A dèdi papa nagyon jól tartja magát de egyre inkább nem figyel oda. Sokszor eltèved, nem tudja hogy èppen melyik házba kell bemenni. Már nem hall, lát rendesen. Ami persze a korral járnak.

De vezet! Sajnos egyre többször balesetveszèlyes helyzetekbe kerül, piroson áthajt mert nem látja, gyalogost majdnem elüt mert nem látja.

Ès a kislányomat szeretnè elvinni, amit èn egyáltalán nem díjazok. Nem tud már rá úgy odafigyelni ès a kislányom elèg eleven sokat kell rá figyelni, most fedezi fel a világot.

Már multkor próbáltam finoman mondani a dèdinek, hogy jöjjön át vagy együtt sètáljuk el a játszótèrre de ezen megharagszik mert, higy mièrt nem engedem el vele egyedül a kislányt. Akkor mondtam, hogy papa nem olyan vagy már mint 25 ève mikor èn voltam kicsi. Ezen akkor megharagudott de tegnap újra ez lett a kèrdès.

Mit mondjak neki, hogy ne bántsam meg de megèrtse azt, hogy ő már öreg ahhoz, hogy ezt megengedjem?

#nagypapa #dèdipapa
2015. júl. 2. 11:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

Amellett, hogy egyetértek veled, hogy így kellene lennie, én már nem hiszek benne, hogy ez valóban így is működik.

Ha lenne ilyen, akkor nem kockáztatná az orvos a börtönt egy ilyen orvosi papírral. :(

2015. júl. 2. 13:10
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én elmondanám az orvosnak, hogy ha még egyszer kiadja az engedélyt és baleset történik, akkor ő lesz az első, akit bíróság elé fogtok állítani.

Szerintem ez magánvádas eljárás és azért veszik ritkán elő az orvost, mert a sértett félnek nem jut eszébe, hogy perelhető lenne (ráadásul jó nag ykártérítésre is kötelezhető!).

A férjem ilyen jellegű kártérítési perekkel foglalkozik (személyi sérülés) és igenis elő lehet venni az orvost, de ez nem automatikusan történik.

2015. júl. 2. 13:16
 13/23 anonim ***** válasza:
Az orvosnál nincs komoly szemvizsgálat. Takard le a jobb szemed, olvasd le a számokat, takard le a bal szemed, olvasd le a számokat. Van olyan ismerősöm, aki már annyi ilyen vizsgálaton volt, hogy tudja a számokat, mert megjegyezte. Na ennyit ér. És megkérdezik, hogy van-e valami problémád, amire azt mondasz, amit akarsz.
2015. júl. 2. 13:18
 14/23 anonim ***** válasza:
Ezen hosszasan lehetne "vitázni", de azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy olyan embert, aki nem hall, nem lát rendesen, nem szabad(na) alkalmasnak minősíteni az autóvezetésre. Bocs kérdező, hogy ennyire eltértünk a tárgytól, de asszem azért átbeszéltük, mit kéne tenned.
2015. júl. 2. 13:31
 15/23 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
ez az a kategoria, amikor az, hogy a dédnagypapa megsértődik, meg sem közelíti a " mi történhete".. esetet. Akkor sértődjön, udvariasságbol én sosem bíznám olyanra a gyermekünket, akiben vmiért nem tudok megbízni.
2015. júl. 2. 14:19
 16/23 anonim ***** válasza:

tudom,hogy nem ez a kérdés,de tök jó lesz,ha a papa majd megöl valakit

akkor gondolom neked is lesz lelkiismeret furdalásod,mert tudtál róla,hogy alkalmatlan a vezetésre

én a helyedben beszélnék ezzel kapcsolatban a háziorvossal és a papával is

megbántódik,megbántódik,de nem hal meg senki

2015. júl. 2. 15:47
 17/23 A kérdező kommentje:

Termèszetesen eszemben sincs odaadni neki a kislányt.

A vezetèsre kitèrve sokszor beszèltünk vele. Èn is, anyukám is, de nem èrti. Vagyis ő úgy èrzi, hogy alkalmas a vezetèsre.

Az orvossal beszèlni fogunk mielőtt menne megint az alkalmassági vizsgálatra, hogy ne adja már meg neki a jogsit hiszen közveszèlyes.

Jelenleg semmit nem tudunk tenni csak remènykedni abban, hogy nem csinál balesetet ès rábírni arra, hogy minnèl kevesebbet vezessen.

2015. júl. 2. 16:37
 18/23 anonim ***** válasza:
26%
no itt Franciaországban még ninc skorhatár..se orvosi alkalmassági..aki egyszer megkapta a jogsit az vezethet élete végéig...igy vezet a 90 éves szomszéd is..és még 4 mamai, akik már 80 felett vannak....
2015. júl. 2. 20:44
 19/23 anonim ***** válasza:
77%
Örülök hogy a saját gyereked élete fontos mindenki más le van sz@rva.....nos ha a papát hagyjátok még vezetni ,csak bátran engedd el a kislányod vele...ha nem tennéd jó szívvel ,másokat se veszélyeztessen az öreg.Nehogy megsértődjön? Már mért ne? Ha magától nem jön rá hogy köz és önveszélyes...
2015. júl. 2. 23:00
 20/23 curáku ***** válasza:
77%

Nem tudsz mást tenni, mint hogy újra és újra elmondod neki ezt. Illetve ha ennyire alkalmatlan a vezetésre, akkor elvenném tőle a jogsit.

Azt egyébként hozzátenném itt egy kommentre reagálva, hogy azért mert valaki elmúlt 80 még nem biztos, hogy totál alkalmatlan.

A nagypapám 84 éves, hályogos lett a szeme és megvolt a vakulás esélye, de imádott olvasni és vezetni(12 éves kora óta vezet). Elküldtük szem műtétre kb 5 évvel ezelőtt és azóta jobb a szeme, mint valaha. Teljes mértékben megbízom benne, ha ő vezet.

2015. júl. 2. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!