Miért nem érti meg, hogy ne vigye el a kidlányom? Nem szeretném megbántani.
A kèrdès az èn nagypapámról szól aki 82 èves, a kislányom pedig 1,5.
A dèdi papa nagyon jól tartja magát de egyre inkább nem figyel oda. Sokszor eltèved, nem tudja hogy èppen melyik házba kell bemenni. Már nem hall, lát rendesen. Ami persze a korral járnak.
De vezet! Sajnos egyre többször balesetveszèlyes helyzetekbe kerül, piroson áthajt mert nem látja, gyalogost majdnem elüt mert nem látja.
Ès a kislányomat szeretnè elvinni, amit èn egyáltalán nem díjazok. Nem tud már rá úgy odafigyelni ès a kislányom elèg eleven sokat kell rá figyelni, most fedezi fel a világot.
Már multkor próbáltam finoman mondani a dèdinek, hogy jöjjön át vagy együtt sètáljuk el a játszótèrre de ezen megharagszik mert, higy mièrt nem engedem el vele egyedül a kislányt. Akkor mondtam, hogy papa nem olyan vagy már mint 25 ève mikor èn voltam kicsi. Ezen akkor megharagudott de tegnap újra ez lett a kèrdès.
Mit mondjak neki, hogy ne bántsam meg de megèrtse azt, hogy ő már öreg ahhoz, hogy ezt megengedjem?
Amellett, hogy egyetértek veled, hogy így kellene lennie, én már nem hiszek benne, hogy ez valóban így is működik.
Ha lenne ilyen, akkor nem kockáztatná az orvos a börtönt egy ilyen orvosi papírral. :(
Mondjuk én elmondanám az orvosnak, hogy ha még egyszer kiadja az engedélyt és baleset történik, akkor ő lesz az első, akit bíróság elé fogtok állítani.
Szerintem ez magánvádas eljárás és azért veszik ritkán elő az orvost, mert a sértett félnek nem jut eszébe, hogy perelhető lenne (ráadásul jó nag ykártérítésre is kötelezhető!).
A férjem ilyen jellegű kártérítési perekkel foglalkozik (személyi sérülés) és igenis elő lehet venni az orvost, de ez nem automatikusan történik.
tudom,hogy nem ez a kérdés,de tök jó lesz,ha a papa majd megöl valakit
akkor gondolom neked is lesz lelkiismeret furdalásod,mert tudtál róla,hogy alkalmatlan a vezetésre
én a helyedben beszélnék ezzel kapcsolatban a háziorvossal és a papával is
megbántódik,megbántódik,de nem hal meg senki
Termèszetesen eszemben sincs odaadni neki a kislányt.
A vezetèsre kitèrve sokszor beszèltünk vele. Èn is, anyukám is, de nem èrti. Vagyis ő úgy èrzi, hogy alkalmas a vezetèsre.
Az orvossal beszèlni fogunk mielőtt menne megint az alkalmassági vizsgálatra, hogy ne adja már meg neki a jogsit hiszen közveszèlyes.
Jelenleg semmit nem tudunk tenni csak remènykedni abban, hogy nem csinál balesetet ès rábírni arra, hogy minnèl kevesebbet vezessen.
Nem tudsz mást tenni, mint hogy újra és újra elmondod neki ezt. Illetve ha ennyire alkalmatlan a vezetésre, akkor elvenném tőle a jogsit.
Azt egyébként hozzátenném itt egy kommentre reagálva, hogy azért mert valaki elmúlt 80 még nem biztos, hogy totál alkalmatlan.
A nagypapám 84 éves, hályogos lett a szeme és megvolt a vakulás esélye, de imádott olvasni és vezetni(12 éves kora óta vezet). Elküldtük szem műtétre kb 5 évvel ezelőtt és azóta jobb a szeme, mint valaha. Teljes mértékben megbízom benne, ha ő vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!