A mamám szerint (meg picit szüleim szerint is) csak a szex miatt akarok összeköltözni a párommal? Mi a fene?
Miért nem vágsz vissza, hogy tán ők is ezért házasodtak össze, hogy Ennyire tudják, te miért költözöl?
Majd lehiggadnak.
Legyél kedves, de határozott.
Mondd meg nekik, hogy szereted őket meg minden, de nagy vagy már, ezt a döntést hoztad, és így megy az élet. Ígérd meg nekik (és tartsd is be) hogy jársz hozzájuk, és telefonálsz nekik sokszor.
Az viszont racionális dolog, ha gondoskodni tudnátok a megélhetésetekről valahogy.
Előző vagyok: lányos apa vagyok, szerintem, ha eljön az idő:
vagy lapáttal fogom kergetni a fiúkat, és szívem szakad majd meg, amikor a jányom elhagy,
de lehet, hogy magam fogom elkergetni.
(jányom már most pasizik az oviban, bár ez szerintem inkább csak hatalmi harc)
szerintem is költözz el, ha ilyeneket gondolnak rólad, az csakis őket minősíti.
egy normális, komoly kapcsolatban ha megvannak a lehetőségek, akkor természetes igény, hogy együtt éljetek.
szerintem ez a házasság előtti szex, vagy együtt nem élés akkor volt igazán jelentős, amikor még nem volt ennyi és ilyen biztonságos védekezési mód. hidd el nekem, hogy még az 50-es években is faluhelyen azért házasodtak olyan hamar, akár pár hónap után, mert ciki lett volna nagy pocakkal, vagy gyerekkel férjhez menni. és akik pár hónap után házasodtak még hihető hogy nem szexeltek.
de a mai világban már az is elfogadott ha valaki több év együttélés/járás utána jut el a házasságig. az meg szerintem nem lenne egészséges, normális, hogy egy felnőtt kapcsolatban évek után is csak csók van.
szóval gondolom még maradiak a nagyszüleid/szüleid.
de már írtam egy válaszban, hogy félhetnek , hogy mások ki fognak pletykálni emiatt.
de ez továbbra is az ő gondjuk.
csomagolj össze , költözzetek be, éljetek boldogan. majd megbékélnek.
Lehet, hogy érdemes lenne megkérdezned a szüleidet és a mamádat, hogy ők annak idején csak a szex miatt házasodtak-e. :-)
Ha esetleg azt válaszolják, hogy nem, akkor meg lehet kérdezni, hogy másról miért feltételezik, hogy csak amiatt akar együtt élni valakivel, akit szeret?
Azon meg nem fogsz tudni változtatni, hogy a nálad idősebb generációk máshogy látják a házasság előtti együttélés kérdését. Az pedig valahol a felnőtté válással együtt jár, hogy meg kell tanulnia az embernek felvállalni a saját döntéseit minden következményükkel együtt, és a saját elképzelései és értékrendje szerint élni, nem pedig mások és elvárásai szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!