Veletek is megtörtént már ez?
Sziasztok 22 éves lány vagyok!
Van egy kisebb és nagyobb gondom, amiről szeretnék választ találni, vagy akár egy megoldást.
Családommal élek, és nagyszüleimmel, ami az elején nagyon jó volt mindent megadtak nekem sőt, sokkal többet , szeretettbe, boldogságba egyaránt részesültem. Ahogy kezdtem felnőni, egyre elviselhetetlenebbé váltak, igaz az is közre játszik, hogy lehet mindent megadtak de önállóságot sajnos nem. pályakezdő vagyok, és sajnos semmi támaszt nem kapok tőlük, csak hogy menj intézkedj. tudom már nagy vagyok nem lehetek a kényelmi zónámba de egyszerűen amennyi segítséget kaptam tőlük, most már mintha vadidegen lennek a saját családomnak. feszültebb minden egyes nap, minden egyes perc, és egyszerűen nem tudom mi tévő legyek? mindig tisztelnem kell öket mert betegek és öregek, de sajnos egyeoldalú az egész. Megmondják mit csináljak hova menjek kivel legyek, és csak én szívom meg meg az anyukám. ha lehetett volna már rég elköltöztünk volna de sajnos nem lehet rá lehetőségünk. ha beszélnénk velük veszekedés lenne. igaz másrészt nagyon félek az új dolgoktól, lehet kicsit szorongok is, és úgy érzem esetlen vagyok, de nem akarok tőlük függeni. Kérek normális válaszokat, hogy mit tehetnénk!
Előre is köszönöm
"22 éves lány vagyok!"
'az elején nagyon jó volt mindent megadtak nekem sőt"!
...és elfelejtesz két apróságot:
- Már felnőtt nő vagy!
- A nagyszüleid, meg 22 évvel öregebbek!
Még 70-80 évesen is téged dajkáljanak, mert életképtelen vagy?!
mindenkinek köszönöm a válaszokat kikévé az utolsónak!
megpróbálok ezen változtatni lehet igazatok van, csak én tudok ezen senki más. Elsőként ha önéletrajz nem ér semmit, hol lehetne pályázni melókra?
Kerdezo, ha tetszik ha nem, utolso valaszolo irta le amit mar par eve neked is es anyukadnak is eszre kellett volna. hogy vegyel.
A kerdes meg mindig az, hogy 22 evig mit csinalt anyukad? Nem nevelt? Ot is a nagyszulok tamogattak?
Akkor miert nem tudtatok onallo eletet teremteni magatoknak?
Miert kellettek a nagyszulok, akik most mar nem jok?
Akkor mért nincs saját háza? Ne mond már nekem, hogy annyit dolgozik és mégsem marad belőle semmi? Ha van pénze és nem akarja magára felhasználni, akkor adjon most neked belőle egy kicsit, hogy elindulhass. Valami sántít ebben a dologban. Ha meg a nagyszüleidnek adja a pénzt, akkor ezt be kell szüntetni.
Én külföldön élek, nehogy azt hidd, hogy kolbászból van itt a kerítés. Elvégeztem a fősulit, tudtam, hogy nem sok esélyem van diplomás munkát találni. Tudtam, hogy sar melót egyből találnék, de tudtam, hogy nagyon rossz fizetéssel. Hát fogtam magam és kijöttem párommal. Gyárakban kezdtük, meg takarítottam is. Majd most kezdem építeni kicsit a karrieremet. Ugyanúgy sar munkát végzünk, mint otthon végeznénk, de itt legalább élhetőbb az élet. 7 éve vagyunk kinn, tavaly vettünk házat, kocsit 4 éve, 4 éves az első szülött, most fog születni a 2. Mindig azt hallom otthonról, hogy sírnak az emberek, mert nincs mit enni, nincs pénz. Ahhoz képest akárhányszor hazamegyek nyáron tele van az újság apróhírdetésekkel, hogy itt van munka, ott van munka és az otthon élő és dolgozó rokonaim is azt mondják, van meló, csak sokaknak büdös dolgozni, mert nem a szakmájában helyezkedne el és mert sart lapátolni megalázó...éhen halni szerintem meg gáz.
Otthon is ugyanúgy működik, mint itt. Nyakadba veszed először is a saját városod és bemész minden boltba, üzletbe, étterembe, kocsmába, mindenhova, ahol esetleg munkát kaphatsz. Megkérdezed, van e meló. Aztán bemész a szomszéd városokba, ott is megkérdezed. Meló mindig van, csak ember nincs, aki elvállalná.
Egyetértek. Dolgozni tud, aki akar.
Az, hogy érzelmileg sakkban vagy tartva nyilvánvaló.
Mindenki csodálatos, tökéletes otthon, hálás vagy, meg idomított. Majd ha eltávolodsz és eltelik egy kis idő és távolabbról is rá tudsz nézni a dolgokra, emberekre, akkor lesz reális(abb) a képed. Most még mindenki szent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!