Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan értessem meg apámmal,...

Hogyan értessem meg apámmal, hogy nem elítélendő dolog az, hogy meleg a fiam?

Figyelt kérdés
Apám közel 80 éves és kisebbek fiammal nem lehet vele szót érteni. Fiam, aki 27 éves, nekem már régebben bejelentette, hogy a saját neméhez vonzódik. Én sem voltam feldobva a hírtől, de valahogy számítottam erre. Most van egy barátja, akivel úgy néz ki, hogy nagyon komoly a kapcsolata. Elég sok családi összejövetelt tartunk (kerti sütögetés, ebéd, vacsora stb.), amelyre szeretném fiamat is meghívni a párjával együtt és természetesen a szüleimet is, de félek, hogy apám nem tudná türtőztetni magát és sértegetné a srácokat. Szóval mit kellene tennem? Nem akarom, hogy sértődés legyen az amúgy nagyon összetartó családunkban egyik fél részéről sem.

2014. júl. 4. 21:42
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
13%
Szóval valaki azért intoleráns, mert az a természetes számára, hogy egy ellenkező neművel házasságot köt és gyermekeket szeretne nevelni, akik a párjától vannak???
2014. júl. 5. 20:46
 32/53 anonim ***** válasza:
88%

utolsó: igen. hiszen a toleráns azt jelenti, hogy elfogadó, az intoleráns pedig, hogy nem elfogadó. Te nem fogadod el, szóval a szó teljes mértékben leír téged.

de hozzáteszem, van egy bizonyos társadalmi réteg, ahol az intolerancia és gyűlölet teljesen pozitív emberi tulajdonságok, az én közegem nem ez.:)

2014. júl. 5. 21:38
 33/53 anonim ***** válasza:
9%
Attól, hogy számomra ez természetes, míg elfogadom azt, akinek nem. De nehogy már megmagyarázzák nekem, hogy az a követendő, a szuperklassz, és hogy nekem is így kéne élnem...
2014. júl. 5. 22:51
 34/53 anonim ***** válasza:
85%

"hogy az a követendő, a szuperklassz, és hogy nekem is így kéne élnem..."

és ezt a kérdező mikor írja, hogy ezt akarja az apjának mondani az unokáról? csak azt akarja, hogy a csökönyös apja el tudja fogadni, hogy a fia fiúval boldog.

Ez a tolerancia, nem az, hogy a nagypapi is legyen meleg. Senki sem kéri tőle:)

2014. júl. 5. 22:54
 35/53 anonim ***** válasza:
86%

"De nehogy már megmagyarázzák nekem, hogy az a követendő, a szuperklassz, és hogy nekem is így kéne élnem..."

Alapvetően tökre igazad van, persze hogy ne, de akkor ez vice versa működjön. Akkor a heterók se akarják megmondni a melegeknek hogy hogyan éljenek. Senkinek nincs joga beleszólni, hogy a másik hogyan él.

Amúgy meg ez, hogy a melegek "meg akarják téríteni" a heterókat, a világ legnagyobb marhasága. Ha valaki, akkor ők tudják, hogy a szexuális orientáció nem választás kérdése. Akik pedig ezt vizionálják azok kíváncsi vagyok hol élnek... Nekem vannak meleg ismerőseim, de még sose láttam, hogy akár a barátaikhoz, akár random emberekhez az utcán odamennének és ilyeneket mondanának, hogy "legyél meleg" meg "a melegség királyság". Egy kis megértésre és elfogadásra vágynak. Nem kell szeretni a melegeket, egyszerűen nem kell utálni őket, csak szépen élni egymás mellett a másik testi-lelki terrorizálása nélkül. Ez tényleg ennyire bonyolult?

2014. júl. 6. 03:46
 36/53 anonim ***** válasza:
12%
Nem sikerült a lényeget megérteni: attól, hogy valaki egy dolgot nem képes elfogadni, nem lesz se intoleráns, se buta, se rossz ember, 27 meg a tobbi. Biztos van, amit ti nem tudtok elfogadni : pl burka, korulmeteles. Akkor ti is buta, intoleráns rossz emberek vagytok?
2014. júl. 6. 06:06
 37/53 anonim válasza:
93%
Visszatérve a fiad barátjára és az apádra; mi lenne, ha az apád megpróbálná nem úgy megismerni, mint egy meleget, hanem mint egy EMBERT? Lehet meg is tudná kedvelni, ha nem azt helyezné előtérbe, hogy hú, ő csak egy buzernyák ...
2014. júl. 9. 11:05
 38/53 anonim ***** válasza:
10%

Szerencsétlen öreg, nem semmi hogy még a családjára sem számíthat. Ezért nem érdemes ma egy férfinek se házasodni, se gyereket vállalni.

A sok beteglelkű, nagy toleráns még azt is képes megmagyarázni hogy miért egy 80 éves öregembernek kellene alkalmazkodni egy alávaló köcsöghöz.

Persze, mindig a férfi a hibás, aki most egy kiszolgáltatott helyzetben lévő öregember. Kétlem hogy 20-30 éve ilyen nyíltan köptétek volna szembe.

2014. júl. 11. 03:12
 39/53 anonim válasza:
4%
én tuti letagadnám így a gyerekem
2014. júl. 22. 22:16
 40/53 anonim ***** válasza:
88%

Ja,intoleráns,adakozó,meg jótékony...stb.

Nem tudom hol éltek?

Ilyen nem létezik.

Ha valaki egy intoleráns bunkó,az nem fog adakozni,jót tenni,az ilyen embereket csak a saját világuk érdeklik,önző emberek.

Mint felettem írta valaki,van akinél ezek értékek,a gyűlölködés a rasszizmus,kirekesztés,van ilyen társadalmi csoport.Buták,mint a föld.

Én nem tartoznék ilyen emberek közé.

A kor pedig nem indok semmire.

Lehet 80 éves,akkor is embernek kellene tudni maradnia.

Az ilyen ember örüljön ha valahová meghívják...

Az anyának elsősorban a gyereke boldogsága a legfontosabb.

Ha a nagyapa nem akar senkihez alkalmazkodni,akkor maradjon otthon és fossza meg magát élete utolsó éveinek szép pillanataitól.

Ilyen korban már nem érdemes gyűlölködni.

Én elfogadnám,bárkitől is kapnám a szeretet ilyen idősen.

Az ilyen ember biztos fiatal korában is kiállhatatlan volt..

2015. jan. 2. 06:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!