Hogyan értessem meg apámmal, hogy nem elítélendő dolog az, hogy meleg a fiam?
Tiszteletben kell tartani az öreg érzéseit is. Egy 80 éves ember nem fog változni, nem fogja másképp látni a dolgokat. Ő még más világban nőtt fel Nem kell lenyomni a torkán azt, amit nem szeretne. Hogy a többi gyereked viszi a párját, ok, rendben, de gondolom, ők normális nő-férfi párost alkotnak.
Én sem tudnám jó szemmel nézni, pedig még messze a 80...
Lehet akármilyen modern világ most, ez nekem is sok lenne, nem lennék kíváncsi rájuk. Nekem egy párkapcsolat NŐT és FÉRFIT jelent.
Meleg vagyok, férfi. Több, mint három éve komoly kapcsolatban élek. Soha nem "hírdettem" a másságomat - nem "viszem utcára". De némelyek elgondolkodhatnának azon, hogy milyen lehet, úgy élni létezni, hogy az ember még a családja előtt sem vállalhatja önmagát, a párját. Hogy azon emberek előtt is, akik elvileg szeretik, úgy kelljen viselkednie a szerelmével, a számára legfontosabb emberrel, mintha nem lenne közöttük semmi? Ti ezt tényleg helyénvalónak tartjátok? Fordított esetben ti hogy viselnétek?
Kérdező! A fiadnak a világon a legnagyobb ajándékot adod azzal, ha elfogadod (és szereted) őt és a párját. Kérlek ne zárd ki őket az életetekből, mert annál nincs is rosszabb, mint amikor az embert a saját családja is megtagadja. Apukád valószínüleg sosem fogja elfogadni, de talán ha beszélsz vele, és látja, hogy fiúk normálisan viselkednek és egyetlen bűnük az, hogy szeretik egymást, talán ő is túl fog tudni lépni a dolgon. Remélem.
Meg aztán régen sem volt ám kötelező gyűlölködni...
A háborúban is voltak, akik feljelentgették a zsidókat, másik meg bújtatták és próbálták menteni őket.
Az ember jellemén műlik, hogy belerúg-e a gyengébbe vagy próbálja segíteni, de legalábbis hagyja élni.
Dehogy látta azt. Aki most rossz, intoleráns ember, az az lesz felnőttként/öregként is. Ahogy több "messze még a 80" hozzászóló is értékek nélkül élő ember, így a 80 éves is az.
Apád már 40 évesen is ilyen intoleráns, és ne haragudj, de buta ember volt, ezt beláthatod, nem öregkorára lett ilyen.
Viszont milyen szép az élet, épp egy ilyen gyűlölködő ember unokája lesz meleg, hátha megtanulja a leckét a szeretetről és elfogadásról. Én a helyedben elmondanám apámnak, ez az alkalom egy ajándék az élettől, hogy jobb emberként halhasson meg.
27l
Az intoleráns pont azt jelenti, hogy nem fogad el valakit.
És mégis milyen segítőkész, jótékony ember az, aki csak azzal jótékonykodik, aki úgy éli az életét, ahogy ő helyesnek gondolja?
28-as: ha már így megszólítottál...
szerinted az toleráns, aki csak azt fogadja el, aki az elvei szerint él? pont ez az intoleráns definíciója.
nem érdekel, hogy egyetemet végzett (az még rosszabb, ha annak ellenére is buta maradt), vagy nem végzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!