Mennyire "harcoljak" az unokámért? Vagy hagyjam a dolgot, nyeljem le a békát?
Van egy 3,5 éves unokám. Jó vele a kapcsolatom, eljárok érte az oviba, hétvégén néha nálam hagyják éjszakára a lányomék. Ismer és szeret a kislány.
Megbeszéltük a gyerekeimmel, hogy idén meghívom őket nyaralni, de lányom és a férje nem tud szabadságot kivenni arra a hétre, így a másik 2 gyerekemmel, az ő párjaikkal és az unokámmal mentünk volna.
Most hétvégén viszont a lányomék lemondták. Nagyon nem értettem. Kiderült, hogy a másik nagymama (aki óvonő) telebeszélte a vejem fejét, hogy ez milyen sok idő egy ekkora gyereknek, milyen rossz anya a lányom hogy ilyen egyáltalán eszébe jutott, ebben az időszakban nagyon érzékenyek a gyerekek az ilyen elhagyásra és komoly problémája lehet belőle később. Ráadásul biztos nekem is megterhelő lesz, ne legyenek ilyen önzők. A vejem ezt elhitte neki és nem engedi a kislányt.
Mit tegyek? Nem akarok sem velük összeveszni, sem köztük vitát, de nagyon fáj ez a dolog :-( Úgy vártam ezt az egy hetet.
A vejem döntött így, nem mindkét szülő. A lányom szeretné, ha jönne a kislány.
Állítólag valami továbbképzésen volt a másik nagymama, ahol ezeket mondták.
Ne harcoljál.
Esetleg azt még megkérdezheted, hogy a szokásos 2 éjszakába bele mennek-e.
Amúgy én kislánykoromban nagyon anyás voltam, de a nyarakat szinte végig vidéken töltöttem különböző rokonoknál (2 hetet itt voltam-3 hetet ott...) ritkán voltam otthon néhány hétvégére és semmilyen komoly bajom nem származott belőle. ;)
A férjem anno, ahogy vége lett a sulinak, másnap már vitték is le Bp-ről Kecskemétre és csak iskolakezdés előtt 3 nappal vitték haza. Ez mind bő 40 éve volt, amikor még vezetékes telefon sem volt minden háznál.
A másik nagymama egy rosszindulatú, irigy sárkány. Menjen már, 4 éjszaka, gyakorlatilag a szomszédban????
Én nagyon haragudnék a vejedre és ennek hangot is adnék.
Ez a továbbképzés egy olcsó kifogás.
Óvónő nagymama h*lye. A továbbképzésen nem mondtak ilyet, gyakorlatilag ugyanolyan a mindennapos a kapcsolatod az unokáddal, mint a szülőknek. Nincs elhagyás-érzete amiatt, hogy 2 éjjelt nálad alszik, akkor 5 éjjel miatt sincs.
Más eset, ha tiszta véletlenül 1 éjszakát a másik nagymamánál kellene töltenie, azt már keservesen élné meg.
Persze lehet másra mutogatni, másokat hibáztatni, de egy felnőtt ember felelős a döntéseiért. Akkor is ő a felelős, ha valaki más elmondta neki a véleményét és őt ez befolyásolta. Akkor is ő hozta meg a döntést. Tehát nászasszony felelőssége kiesik.
A gyerekkel kapcsolatos kérdésekben a szülők döntenek közösen (hacsak valamelyiknek nem szünetel a felügyeleti joga). Nyilván nem lehet kettészakítani a gyereket, tehát ha az egyik szülő nem akarja engedni, a másik meg igen, akkor meg kell beszélni és valamelyiknek engdeni, de a vége egy közösen meghozott döntés. Tehát nem kell a vejre sem mutogatni, a lányod sem engedi el a gyereket. (Ha olyan a házassága, hogy a férj dönt és neki nincs beleszólása, akkor meg azért felelős a lányod, hogy egy ilyen kapcsolatban él.)
Szerintem annyit megérne azért a dolgog, hogy még egyszer megkérdezd tőlük, de harcolni fölösleges, el kell fogadni a döntésüket.
17-es, mielőtt hazugnak nevezed a kérdezőt, gondolkozz. Másik nagymama nem írt itt semmit, ezen az oldalon azt fogadjuk el, ami a kiirt kérdés. Itt, mivel anonim oldal, nincs értelme fényezni magát,eltérni a valóságtól senkinek.
Tudod, mindenki magából indul ki.
Kérdező, még egyszer érdeklődj a szülőktől, nem támadó éllel, lehetőleg akkor, amikor mindketten ott vannak.
Amit akkor mondanak, fogadd el, bármennyire is fáj, hogy megváltoztatták az álláspontjukat. Ezután jobban fogod tudni, hogy hogyan állj hozzájuk, hogy csalódás ne érjen. Az unokát pedig vigasztald, ha megtudja, hogy nem mehet veled.
"17-es, mielőtt hazugnak nevezed a kérdezőt"
18-as, kérlek másold be, ahol hazugnak neveztem a kérdezőt!
Ha nem tudod, akkor te vagy a hazug!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!