Hogyan magyarázzam meg, hogy azért nem akarom látogatni, mert erőszakosan kötelezve vagyok rá?
a lényeges kulcsszóŰ!: zsarolás a szeretetbe burkolva!
mama szeretettel vár ebédre, meg stb rengeteget segít, nagyon hálás vagyok érte, szeretem meg minden.
de amikor ezzel zsarolo hogy menjek át, mert főzött, holott ezernyi dolgom lenne, nekem nem csak ő az életem ugye, és meg sem volt beszélve, be sem időzítettem, egyszerűen nem érti meg, hogy nem. én meg azt nem értem meg, hogy miért kell nekem egyáltalán MAGYARÁZKODNI is.
erre már az egész család lázad valahol ellenem és nem tudom nekik átvinni, hogy ez nekem SOK, nem szeretem ha erőszakosan át KELL mennem, van egyéb életem is, de amúgy meg ott tartok, hogy beteges is nekem már, mert már annyit kellene látogatnom, mintha a pasim lenne. egy lány a barátjával/bnőivel akar ennyiszer találkozni, randizni, nem a nagyival.
úgy érzem megfullasztanak.
de mindenki mit lát?
ő segít, főz nekem, miért nem vagyok én legalább erre képes átmenni.
most a családban én vagyok a "hálátlan", meg "nem csoda ha ezért utálnak, mert én taszítok el mindenkit magamtól, meg is érdemlem, hogy lesz*rjon mindenki".
engem miért nem ért meg senki??
HOGYAN FEJEZZEM KI MAGAM?
sőt én már ott tartok, hogy az, hogy ő jöjjön hozzám, azt nem fogom engedni
nekem nyugalom kell, nem az hogy feltartsanak, meg idegesítsenek.
"a lényeg, hogy már ott tartunk, hogy elkezdett velem ordítozni a telefonba és lecsapta!
szóval eddig nem tudtam vele megbeszélni semmit :( "
Sajnos akkor rosszabb a helyzet mint gondoltam. Tipikus durva érzelmi zsarolás, ennek tipikus jele, hogy az amúgy jóhiszemű fél (éppen az ő jóindulatával élnek vissza) érzi magát rosszul, még annak van bűntudata, aki
ártatlan...
Telefonban sztem max annyit kellett volna indoklásnak, hogy "megbeszéltük, hogy most hétvégén nem megyek" és még ő csapdossa a telefont, tudod mit mondok, jogos lett volna, ha te csapod le a telefont!
Nem kell a szomorú jel, ne legyél emiatt szomorú, nehogí már te kaparj, ne te akarj megbeszélni dolgokat, főhetne kicsit a saját levében!
(És még ő állítja, hogy szeret téged...de megengedi magának, hogy az idegeidre menjen, amikor terhes vagy és érzelmileg zsaroljon...gond nélkül leüvölti a fejed olyanért, amit már megbeszéltetek, és rád csapja a telefont)
Na jó, ha nem akarod magad bosszantani, akkor próbálj meg nem konfrontálódni vele, de akkor meg korlátozd le a vele való kommunikációt.
De ha üvöltözni mer a telefonban, azt azonnal büntetheted!
Próbáld meg tudatosítani magadban, hogy nem Te vagy a hibás és egy érzelmi zsarolóval van dolgod, sajnos.
Ha van hozzá erőd, akkor meg lehet azt is tenni, hogy a sarkadra állsz és határozottabban kijelölöd a határokat!
(Hasonlókon mentem már át én is, de teljesen más kapcsolatban. Átláttam a dolgot, de nagyon nehéz volt vele mit kezdeni. Hogy őszinte legyek, minimális eredményeket értem el, és végül megelégeltem az egészet és fölszámoltam úgy, ahogy van.)
Esetleg egy virtigli, tapasztalt pszichiáter (vagy pszichológus, de pszichológust nehezebb találni) tanácsát kérhetnéd! Mondjuk valami tapasztalt erős egyéniségű családos pszichiáter asszony lehet helyére tenné benned a dolgokat és jó tippeket adna!
29F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!