Hogyan magyarázzam meg nagymamámnak, hogy nem vagyok már gyerek?
Figyelt kérdés
Nemrég töltöttem be a 18-at (lány vagyok). A nagyszüleimnél lakok több mint fél éve, mivel nem jöttem ki anyum pasijával. A mamám mindig szeretett gondoskodni mindenkiről, már már túlzottan is. Ez abban nyilvánul meg, hogy 10 percenként bejön a szobámba és megkérdezi, hogy kell-e valami stb. Persze kopogás nélkül. Azt is észrevettem, hogy amikor hazaérek suliból, már nem úgy vannak a dolgaim ahogy hagytam. Nincsenek titkaim, de mégis zavar. Úgy érzem mintha egy akváriumban élnék. De nem akarom megbántani, mert tényleg sokat köszönhetek neki.2014. márc. 20. 21:32
1/9 anonim válasza:
Próbáltad már ezt vele megbeszélni?
2/9 anonim válasza:
mondd meg neki őszintén, de kedvesen, hogy szeretnéd ha nem turkálna a cuccaid között:) hidd el, hogy meg fogja érteni:)
3/9 anonim válasza:
próbáld meg megbeszélni vele :)
amúgy az durva, hogy anyukád pasija miatt nem laksz otthon.. én már rég kilakoltattam volna.
4/9 anonim válasza:
Anyukádnál a pasi miatt nem laksz. Nagymamádnál pedig zavar a túlzott gondoskodás. Egy megoldás van, a saját lábadra állsz és élhetsz magadban, senki által nem zavarva.
Az együttélések általában sosem tökéletesek senki számára sem. Valami miatt valaki mindig azt érezheti, nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő szeretné.
Meg lehet próbálni a nagyiddal beszélni . Sajnos, a megbántást így nem kerülheted el. Viszont lehet, hogy valami változást tudsz elérni.
6/9 anonim válasza:
A nagymamàk ilyen túlaggódósak. Vàltozni már nem fog.
7/9 anonim válasza:
2 hete halt meg a nagymamikám... Bárcsak aggódna még értem, ahogyan régen...
8/9 anonim válasza:
kérd meg finoman, hogy kopogjon mielött bejön a szobádba. 1 öreg nagyit megváltoztatni nem lehet. keress munkát és állj a talpadra.
9/9 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, beszélhetsz vele, de nem fog változni semmi. A fontos, számodra értékes dolgokat zárd el (nyilván nem pénzre és ékszerre gondolok). Ha nagyon nem bírod, menj albérletbe (ami tudom, nem egyszerű főleg ha tanulsz, akkor várnod kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!