Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan magyarázzam meg, hogy...

Hogyan magyarázzam meg, hogy azért nem akarom látogatni, mert erőszakosan kötelezve vagyok rá?

Figyelt kérdés

a lényeges kulcsszóŰ!: zsarolás a szeretetbe burkolva!

mama szeretettel vár ebédre, meg stb rengeteget segít, nagyon hálás vagyok érte, szeretem meg minden.

de amikor ezzel zsarolo hogy menjek át, mert főzött, holott ezernyi dolgom lenne, nekem nem csak ő az életem ugye, és meg sem volt beszélve, be sem időzítettem, egyszerűen nem érti meg, hogy nem. én meg azt nem értem meg, hogy miért kell nekem egyáltalán MAGYARÁZKODNI is.

erre már az egész család lázad valahol ellenem és nem tudom nekik átvinni, hogy ez nekem SOK, nem szeretem ha erőszakosan át KELL mennem, van egyéb életem is, de amúgy meg ott tartok, hogy beteges is nekem már, mert már annyit kellene látogatnom, mintha a pasim lenne. egy lány a barátjával/bnőivel akar ennyiszer találkozni, randizni, nem a nagyival.

úgy érzem megfullasztanak.

de mindenki mit lát?

ő segít, főz nekem, miért nem vagyok én legalább erre képes átmenni.

most a családban én vagyok a "hálátlan", meg "nem csoda ha ezért utálnak, mert én taszítok el mindenkit magamtól, meg is érdemlem, hogy lesz*rjon mindenki".

engem miért nem ért meg senki??

HOGYAN FEJEZZEM KI MAGAM?

2014. márc. 21. 13:06
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te most babát vársz, légy önző. Felejtsd el a "kötelességedet" a nagymamával, a rokonsággal szemben. Éld meg a gyermeked várását, a boldogságát. Ne hagyd, hogy keserűséget ültessenek beléd. Aki sértődik, az úgy marad, vagy megenyhül.

Nem kell menned a család bármely tagjához, csak ha akarsz. Kijelölheted azt időt, amit mamával, testvérrel, anyával

töltesz, vagy elutasítod a kérést (pláne a követelőzést!).

Ha akarsz, egyedül maradhatsz , barátnőzhetsz, kismamaklubozhatsz, ügyeket intézhetsz. A te döntésed a fontos. Szerető családban ez nem is kérdés. Tégy úgy, ahogy helyesnek látod, ez válik a babád javára, és így válik a te javadra is.

63/N

2014. márc. 22. 20:10
 52/62 A kérdező kommentje:

köszönöm, én is így gondolom, hogy ez lenne a természetes, hogy így működik.

az ember intézi a dolgait, éli az életét, azt csinál amit akar, mellette rokonokat látogat, nem pedig már menekülésre van kényszerítve zaklatás által, ez már nálam nem normális.

szerintem túl megy a "szíves meghívás" határon, amikor már mocskolnak is, ha úristen lemondom.

amúgy meg tegnap óta már "vízlábam" is lett.

először még vicces volt, de hogy nem lappad, már aggódok ez miatt is, nem e oxigénhiányos a gyerek, vagy akármi.

mert hát annyi mindent lehet olvasni.

mama mweg ilyenekre mindig olyanokat mond, hogy biztos koraszülés lesz, én meg amikor mondom, de ha az orvosok azt mondják pedig, hogy NEM áll fenn koraszülés gyanúja, mama de azért is folytatja, hogy DE biztos hamarabb jön.

nekem ez a valahol rosszindulat, meg rosszakarás NEM is hiányzik!

2014. márc. 24. 10:30
 53/62 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen meg tudlak érteni.

Velem az alábbi történt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszulo..

2014. márc. 25. 11:47
 54/62 anonim ***** válasza:
14%
Akarnál te még 20 év mulva átmenni hozzá mikor már a barátnők lekoptak, de akkor már nem biztos hogy ott lesz neked. Ne így legyen, de gondolkozz el a dolgon!
2014. márc. 29. 07:26
 55/62 A kérdező kommentje:

tévedés. én járok hozzá.

nem mondtam, hogy egyáltalán nem látogatnám.

nem is ez a bajom.

2014. márc. 30. 11:55
 56/62 anonim ***** válasza:
100%

MEGÉRTELEK!

Döbbenet! Itt a válaszadók legalább fele simán beszívja a legátlátszóbb érzelmi zsarolást! A kevesebb válaszadó, aki meg átlátja, jó pontokat kap...tehát a többség átlátja, de nem válaszol...:)

A kérdezőnek mondanám, hogy igen, ez így nem teljesen ok, ebben van érzelmi zsarolás! Attól még persze 'szerethet' a nagyi a maga módján... Próbáld meg kontrollálni a helyzetet!

Az én erkölcsi felfogásom szerint Neked jogodban áll elutasítani az érzelmi zsarolást, lehetőleg diplomatikusan, próbáld meg nem megbántani, de óvatosan átvenni a kontrollt és megszabni a kereteket, ha már ő ilyen furcsán fejezi ki a szeretetét! Ezt mindenkinek jogában áll. Az pedig, hogy gyermeket vársz még erősebben emellett szól!

Vállalom, ha le is pontoznak emiatt...

2014. ápr. 2. 21:59
 57/62 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg meleg határozottsággal megszabni a kereteket! Diplomatikusan, udvariasan kivédeni az érzelmi zsarolást! Hajrá!
2014. ápr. 2. 22:00
 58/62 anonim ***** válasza:
100%
Kerüld a magyarázkodást, mert azt az érzést kelti, hogy nincs igazad. Tudom mondani könnyű...
2014. ápr. 2. 22:01
 59/62 A kérdező kommentje:

nemrég voltam nála, előre szóltam, hogy nem fogok jönni hétvégén is.

de erre felhív hétvégén, így hát mondtam, nem, nem megyek (A-Z-ig takarítom a lakást, készülök a baba érkezésre, bútorokat is tisztítom, keresem a cumisüvegeket, meg sorolhatnám, meg soha nem érek a végére és mindjárt jön a baba, de mindez ugye NEM érdekli, el se hiszi(sőt közölte, hogy nem fog segíteni, mert kimerült az otthoni takarításában és többet nem akar, sőt másnak milyen jó, hogy az unokája neki segít))

a lényeg, hogy már ott tartunk, hogy elkezdett velem ordítozni a telefonba és lecsapta!

szóval eddig nem tudtam vele megbeszélni semmit :(

és már rosszabbodik a helyzet, de olyannyira, hogy csak eszem vele az ideget, ami nem jó a babának.

2014. ápr. 6. 22:01
 60/62 A kérdező kommentje:
amúgy próbáltam kerülni a magyarázkodást, de annyit győzköd, meg beszél, hogy muszáj volt megint magyarázkodnom :(
2014. ápr. 6. 22:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!