Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Egy kétéves el tudja felejteni...

Egy kétéves el tudja felejteni a nagyszuleit fél ev tavollét alatt?

Figyelt kérdés
2 és 2.5 éves kor között kulföldre mennenk és megszakad a szivem elrángatni lányom megszokott kis környezetéből.
2013. máj. 28. 07:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Mi külfödlön lakunk, mindegyik nagyszülöket évente 2-3 alkalommal látja. Most 2,5 éves de nem fejti el öket. ahogy haza utazunk anyuékhoz már tudja melyik az ö szobája, mi hol van, még akkor is ha késö éjszaka érünk oda. Egyböl megy anyukám kezébe, pedig tök félös gyerek.

Anyósom kezébe még bele is fut.

2013. máj. 28. 07:58
 2/11 anonim ***** válasza:
48%

Ha szerető nagyszülei vannak, akkor nem felejti el a lelke soha őket, bármilyen picike is volt, amikor elváltak. Lehet, hogy tudatosan nem emlékszik, de a SZERETET lenyomata örökre ottmarad a lelkében és ez az, ami igazán számít.

(Tényleg a legrosszabb időszakot választottátok a lányotok szempontjából a külföldre távozáshoz, de ez a ti döntésetek.)

2013. máj. 28. 07:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Én 3 éves voltam, mikor meghalt a nagypapám, akit amúgy nagyon szerettem. A nagymamámék azt mondták, hogy felment a felhők közé a Jézuskához, onnan nem tud lejönni, de azért nagyon szeret engem.

Nagyon sokáig és nagyon hiányzott, de nem tudnám megmondani, hogy mennyi idő után fogadtam el, hogy nincs.

Akkoriban költöztünk át Diósdról Budakeszire. Azzal kapcsolatban viszont egyáltalán nincsenek negatív érzéseim, szerintem a kislányodnak is mindegy lesz, melyik játszótérre viszed le. :)

Talán a Te lányod is hasonlóan fog visszaemlékezni 22 évvel később. :)

2013. máj. 28. 08:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Még az előző válaszoló vagyok.

Nagyiékat fűzd be, hogy Skype-oljanak, vagy Gmail chat-en is láthatja a nagyszüleit. Játszani nem tud velük, de integetni, puszit dobni igen. :)

2013. máj. 28. 08:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudja, de lehet elég egy kép is amit mondjuk ha kiraktok a lakásban valahova, úgy, hogy azt mindig lássa és naponta-két naponta elmondjátok, hogy látod ott vagy nagymami és nagypapi :)
2013. máj. 28. 09:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Mi is csak ritkán találkoztunk, amikor ilyen kicsik voltunk, de mindegy volt milyen későn és fáradtan értünk haza a kicsik mindig tudták, hogy hol vannak. Minden napi kapcsolatban voltunk telefonon, így nem volt lehetőségük, hogy elfelejtsék. Ha nem is tudtok majd minden nap telefonon beszélni, de biztos lesz e-mail váltás, így nekik is felolvashatsz részleteket, vagy csak megemlíted, hogy írtak és puszilják őt, akkor nem lesz semmi gond. Valaki írta, hogy a legrosszabb időben szakítjátok ki a gyereket a saját környezetéből, de ezt meg kell cáfolnom, mert ez is gyerekfüggő. Én is mindig húztam halogattam a költözést, hogy ne szakítsam ki őket, de a kicsik sokkal könnyebben alkalmazkodnak az új dolgokhoz és barátságokat is könnyebben kötnek, mint a felnőttek. Nekem 7 éves és 5 voltak, amikor váltottunk, de nekik meg sem kottyant, én viszont hónapokig nem tudtam alkalmazkodni az új helyzethez, pedig mi csak országon belül váltottunk.
2013. máj. 28. 09:34
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem. A fiam három évesen találkozott utoljára a mamájával (az első három évben is összesen ha 5x). De ma 6 évesen is pontosan számontartja, tudja hogy hívják, hol lakik, mit főzött neki anno...
2013. máj. 28. 09:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem de ne is akard. Miért kellene, a helyzetet előbb-utóbb megérti elfogadja, de elfelejteni nem kell.

A fiam kb ennyi idős volt mikor meghalt anyukám, most 7 éves, de még emlegetni és szívesen emlékszik rá

2013. máj. 28. 09:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem felejti el őket. Mi is kb. évi 3szor találkozunk a nagyszülőkkel, de imádják őket. Neten keresztül egyébként sokat beszélünk. Mi évente egyszer megyünk, a nagyobbik fiam 4 körül lehetett a reptérre apósom az új kocsijával jött ki. A fiam akkor már lassan egy éve nem látta, mégis az volt az első kérdése, hogy papa új kocsid van? A gyerekek sokkal többet tudnak, emlékeznek, mint gondolnánk:)
2013. máj. 28. 10:21
 10/11 anonim ***** válasza:

"(Tényleg a legrosszabb időszakot választottátok a lányotok szempontjából a külföldre távozáshoz, de ez a ti döntésetek.)"

Hát ez nagyon nem így van!

Épp ellenkezőleg. Két és fél évesen elsősorban az a fontos, hogy Anya és Apa ott legyenek vele. A nagyiék fontosak, de az első mégiscsak a szülő. Ovis korban már sokkal inkább bejönnek a saját élményei, az ovistársak,a kiságya, a játékai, a csoportszoba stb. stb. stb. Kérdező, ne aggódj! A gyereket egy csomó minden le fogja kötni, neki ott az otthon, ahol Ti!

2013. máj. 28. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!