Egy kétéves el tudja felejteni a nagyszuleit fél ev tavollét alatt?
Nem.
Mi külfödlön lakunk, mindegyik nagyszülöket évente 2-3 alkalommal látja. Most 2,5 éves de nem fejti el öket. ahogy haza utazunk anyuékhoz már tudja melyik az ö szobája, mi hol van, még akkor is ha késö éjszaka érünk oda. Egyböl megy anyukám kezébe, pedig tök félös gyerek.
Anyósom kezébe még bele is fut.
Ha szerető nagyszülei vannak, akkor nem felejti el a lelke soha őket, bármilyen picike is volt, amikor elváltak. Lehet, hogy tudatosan nem emlékszik, de a SZERETET lenyomata örökre ottmarad a lelkében és ez az, ami igazán számít.
(Tényleg a legrosszabb időszakot választottátok a lányotok szempontjából a külföldre távozáshoz, de ez a ti döntésetek.)
Én 3 éves voltam, mikor meghalt a nagypapám, akit amúgy nagyon szerettem. A nagymamámék azt mondták, hogy felment a felhők közé a Jézuskához, onnan nem tud lejönni, de azért nagyon szeret engem.
Nagyon sokáig és nagyon hiányzott, de nem tudnám megmondani, hogy mennyi idő után fogadtam el, hogy nincs.
Akkoriban költöztünk át Diósdról Budakeszire. Azzal kapcsolatban viszont egyáltalán nincsenek negatív érzéseim, szerintem a kislányodnak is mindegy lesz, melyik játszótérre viszed le. :)
Talán a Te lányod is hasonlóan fog visszaemlékezni 22 évvel később. :)
Még az előző válaszoló vagyok.
Nagyiékat fűzd be, hogy Skype-oljanak, vagy Gmail chat-en is láthatja a nagyszüleit. Játszani nem tud velük, de integetni, puszit dobni igen. :)
Nem de ne is akard. Miért kellene, a helyzetet előbb-utóbb megérti elfogadja, de elfelejteni nem kell.
A fiam kb ennyi idős volt mikor meghalt anyukám, most 7 éves, de még emlegetni és szívesen emlékszik rá
"(Tényleg a legrosszabb időszakot választottátok a lányotok szempontjából a külföldre távozáshoz, de ez a ti döntésetek.)"
Hát ez nagyon nem így van!
Épp ellenkezőleg. Két és fél évesen elsősorban az a fontos, hogy Anya és Apa ott legyenek vele. A nagyiék fontosak, de az első mégiscsak a szülő. Ovis korban már sokkal inkább bejönnek a saját élményei, az ovistársak,a kiságya, a játékai, a csoportszoba stb. stb. stb. Kérdező, ne aggódj! A gyereket egy csomó minden le fogja kötni, neki ott az otthon, ahol Ti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!