Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy reagáltál volna az...

Hogy reagáltál volna az alábbi esetben? Eltudnád felejteni ami történt?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, úgyhogy bele is vágok:

Múlthéten kapott párom egy e-mailt, amiben rengeteg msn beszélgetés volt benne. Először nem értette, hogy mi az vagy hogy ki és miért küldte!? Elkezdte olvasgatni és a 4-5. beszélgetésnél már láttam rajta, hogy sík ideg és hogy nagyon elszomorodott. Ezután azt mondta, hogy olvassak el párat és mondjam el a véleményem.

A beszélgetésekben különböző (számunkra volt ismert és ismeretlen) emberekkel tárgyalt ki leendő sógornőm engem és a páromat. Többek között a párom volt barátnőjével is, akinek folyamatosan engem ócsárolt. Ami poén, mert amikor még együtt volt azzal a hölggyel a párom, akkor is ugyan ezt csinálta a sógornőm. Szóval, nem kellemes és igaz dolgokat írt le és beszélgettek rólam.

Ráadásul mióta összejöttünk párommal (egyébként a húga segítségével, amire világéletében büszke volt!), onnantól kezdve másfél éven át lévő beszélgetésekben téma voltam/voltunk.

Mivel családot terveztünk a párommal, összeköltöztünk, született egy lányunk, így ebből adódóan a lányunkat is a szájára vette.

Olyanokat írt, ami számomra egyáltalán nem megbocsájtható! Az már nem érdekel, hogy rólam mit gondolt/gondol, de a lányomról való vélekedése (akiért saját és mások bevallása szerint megreccsen!!!) nem etikás. A lányom nem kérte, hogy megszülessen, mi szerettük volna őt. Ő egy ártatlan lélek, főleg 7.5 hónaposan!

Mivel csak az első másfél évről kaptunk eddig információt, hogy ő hogyan vélekedett róla, így nem tudom, hogy a többi időről kinek és mit mondhatott.

Vasárnap viszont átmentünk párom szüleihez (otthon lakik még a húgica) és rákérdeztünk 1-2 dologra. Először tagadott mindent, de mikor olyanokra is fény derült, hogy a szüleiről miket mondott vad idegeneknek, akkor már kénytelen volt csiripelni. Természetesen bőgött és azzal védekezett, hogy ahhoz, amit ő mondott: "Senkinek semmi köze!" Pedig, én úgy érzem, eléggé közöm van hozzá..

Majd azzal jött, hogy mióta a testvére elköltözött otthonról (26 évesen!), szétszakadt a család. Teszem hozzá 3 utcára laktunk tőlük, jelenleg egy 10emeletes lépcsőházban lakunk, annyi különbséggel, hogy van 8 emelet köztünk ..

Sógornőmnek rosszul esett, hogy soha nem tudott semmiről beszélgetni se a párommal, se velem. Ha anno még átjött vagy feljött hozzánk, akkor is pisilt, facebook, msn meg a chat ment. Néha kiment az erkélyre rágyújtani és ennyi. Próbáltam 1 hónapon keresztül nyitni felé, hogy beszélgessünk, legyen közös témánk, de nem nagyon akart ebben partner lenni. Ezután én feladtam a próbálkozást, kötelező szia-szia, hogy vagy, kösz jól mondatok megvoltak és ennyi. 2× kérte ki eddig a véleményem.

Hosszú ideig munkanélküli volt. Mikor költöztünk párommal (még terhes voltam), egyszer nem ajánlotta fel, hogy segít. Nem is kértem/kértük: megoldottunk mindent. Mióta megszületett a lányom egyszer nem hívott fel, hogy átjönne vagy csak csöngetett be. 3× kérdeztem meg, hogy nem jön-e velünk sétálni vagy nincs-e kedve az unokahúgával játszani. Ebből 1× igent mondott, maradék kettőnél a gépe fontosabb volt. Akár hányszor átmentünk hozzájuk, ő mindig elvonult gépezni vagy a gépével együtt ült ki a nappaliba "beszélgetni".

Anyósomék eleinte azzal jöttek, hogy félénk a húgica .. 6 éve ismerjük egymást! Ez idő alatt feloldódhatott volna!

Egyébként közölte, hogy akkor még az volt a véleménye, de most már más.. csak arra nem tudott válaszolni, hogy most már mitől más a véleménye?!

A legjobb pedig az volt, hogy közölte: Őket úgy nevelték, hogy kapcsolat, eljegyzés, összeköltözés saját lakásba, házasság, gyerekvállalás, halálozás.

Ekkor pedig megkértem, hogy 25 évesen az álomvilágból ébredjen fel és gondolkozzon kicsit, hogy neki mennyi időt kéne a szüléssel várnia ahhoz, hogy találjon egy rendes férfit, aki 5 éven belül megkéri a kezét, majd összeköltöznek SAJÁT LAKÁSBA (!!!) és stb..

Talán még megérteném, ha minden vasárnap templomba járnánk, de úgy, hogy ő a legszabadabb gondolkodású (és ebbe értsen bele mindeni azt amit akar...) a családban, így úgy gondolom: hül*ének ne nézzük már egymást..

Ráadásul anyósomék azt akarják, hogy tekintsünk mindent semmisnek, mintha meg se történt volna.

Én viszont nem tudom.. párom nagyon csalódott, nagyon haragszik a húgára, látni nem akarja. Látom páromon, hogy feszült, ha csak ebbe az egészbe belegondol. Olyan dolgokat mondott/állított róla/rólunk, ami miatt még azt is megkérdőjelezi a párom, hogy tényleg a húga legyen-e az esküvői tanúja. Mondjuk saját véleményem az, hogy nem kívánatos személy számomra és a lányunk számára sem. Nem akarok neki még egyszer "okot" adni arra, hogy minket a szájára vegyen.

Ti megbocsájtanátok neki?

2012. márc. 6. 10:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Idővel, a 3 lépés távolságot megtartva biztos megbocsájtanék, már csak azért is, mert ha nem, az ember magát emészti vele, csak neki lesz rosszabb. De innentől tudnám hol a helye és hogyan viszonyuljak hozzá.
2012. márc. 6. 10:17
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Az ember néha kibeszél másokat...de ha ismerősöket próbált kb. győzködni, hogy negatívabban ítéljenek meg titeket, az eléggé "gáz".

Ez őt minősíti, de úgy látszik a szülők mindent elnéznek neki. Semmiképpen ne ő legyen a tanú!

Viszont én a helyedben továbbra is kedves lennék vele, hátha elszégyelli magát.

2012. márc. 6. 10:17
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad hogy miket írt a húgica,de ha ennyire magatokra vettétek akkor nem lehetett kellemes.

Engem ha így megbántana a sógornőm,és a párom is ennyire haragudna a húgára,akkor innentől kezdve nem érdekelne a húgica sorsa.Nagy ívben tojnék rá,és nem tartanám vele a kapcsolatot a kötelező ünnepi találkozásokon kívül..Élném az életem boldogan a lányommal,és a párommal,és hogy a húgi hogy él,kinek pletykál nem érdekelne.Ha az volt a célja,hogy elszakadjanak a testvérek,hogy haragudjanak rá,akkor meg is kaphatja.

Jól mondják.A rokonokat nem válogathatjuk meg,de nem is kell velük együtt élni.

2012. márc. 6. 10:18
 4/17 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Kitől kaptátok azt az emailt?
2012. márc. 6. 10:30
 5/17 A kérdező kommentje:

Az e-mailt nem tudjuk kitől jött. A névben olyan szerepelt, hogy: Gipsz Jakab. Tehát teljesen kitalált. A cím maga is olyan, amiből nem lehet rájönni semmire. De ez nem is érdekel, hogy ki küldte. Annak a személynek is biztos megvolt rá az oka, hogy miért is tette! Ha a húgica rájön, akkor majd lezongorázza vele!

Egyébként miket írt róla/rólunk?!

- Nem tudta anno eldönteni (terhesség közepén), hogy az most háj-e rajtam vagy a gyerek?

- Közölte az 5. hónapban lévő uh-s képre egyik barátjának, hogy: "Ott volt a kis dög a képen, kíváncsi leszek, hogy melyikre hasonlít!"

- Az én terhes képeimet és előtte lévő képeimet küldözgette ismerőseinek, köztük a párom volt barátnőjének. Ótvarképűnek és szánalmasnak neveztek. Majd a párom volt bnője az édesapjával engem "minősített" úgy, hogy azt se tudják, ki vagyok.

- Egyik közös ismerősünk (komplett család) a húgica szerint azt állította, hogy nekem könnyű dolgom volt, mert előttem kitaposták az utat és nekem csak pipálnom kellett, hogy összeköltözés, eljegyzés, gyerek, etc..

- állítólag hozományvadász vagyok. Csak a pénzre utazom!

Teszem hozzá, ahonnan származom, ott saját lakásom van (120 km-ről arrébb adtam fel az életem és költöztem páromhoz!), minden vagyont én hoztam bele a kapcsolatba. Páromnak alig van valamilye.

Emiatt rólam azt titulálták, hogy én vagyok a csóró kislány, párom pedig a gazdag fiú .. !!?!?

Ezek csak ízelítők .. volt ennél durvább is.

Az a helyzet, hogy ezek után már azt is feltételezem a húgicáról, hogy az esküvői képeinket fogja küldözgetni össze - vissza.

2012. márc. 6. 10:40
 6/17 anonim ***** válasza:

A haragotok erthetö, de ez elöbb-utobb elmulik, na akkor kell tudni megbocsatani.

A bizalom mar mas kerdes. Sose tudnek ujra annyira megbizni abban, aki mar egyszer eljatszotta a bizalmamat. Az, ha valaki meggondolatlanul tesz vmi hülyeseget, az mas kategoria, mint az, aki eveken at a hatam mögött hazugsagokat allitott ismerösöknek, ismeretleneknek rolam/rolunk. Az egy atgondolt, tudatos cselekedet, egy ilyen idös lanynal erre nincs mentseg. (A feltünesi viszketegseg es szenzaciohajhaszas nem mentseg.)

2012. márc. 6. 10:50
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Az elözö vagyok. Azokbol, amiket leirtal egyelöre mellöznem a hugicat az eletünkböl, minden szinten.
2012. márc. 6. 10:52
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha párom ragaszkodna hozzá,akkor legyen ott az esküvőn,de azon kivül megmondanám hogy a közelembe ne jöjjön.
2012. márc. 6. 11:07
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Hú, hallod ez nagyon durva! Én tuti, hogy kizárnám az életemből ezt a rosszindulatú pics@t! Főleg, hogy a kicsire is ilyet mond!!! Szégyellje el magát! Az én sógornőm is hazudozik, meg ilyenek, ("csak" 1,5 mft-tal b@szott át minket), és egyszer azt is mondta a kislányunkra, hogy nem érdekli, hogy alszik a kicsi, ő akkor is most tereget, és rázza ki a ruháit az alvó gyerek fejétől 50cm-re...
2012. márc. 6. 11:24
 10/17 anonim ***** válasza:

Kerüljétek el jó messzire!!!!!!

Kitekerném a nyakát bárkinek, aki egy 7 hónapos babára rosszat szól. Főleg, ha a gyerek az enyém!!!!

2012. márc. 6. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!