Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most kinek van igaza? Nekem,...

Most kinek van igaza? Nekem, vagy nagyanyámnak?

Figyelt kérdés

19 éves tanuló vagyok. (fiú) Anyám egy ideje munkanélküli, elég nehezen lehet találni munkát mostanság. Jelenleg ezért én tartom el, én pénzemből főzünk, ebből veszünk mindent, és ebből fizetjük a számlarészünket, na meg nekem kell bérlet, netszámla, stb. És egy hónapban átlagosan 45-50 ezer körül kapok pénzt. Ami valljuk be, nem sok pénz 2 emberre. (bátyámékkal együtt élünk, ők külön állják az ő részüket)

És itt jön a lényeg!!

A suli miatt kölcsön kellett kérnem nagyanyámtól 40 ezret, különben nem tudtam volna suliba menni. És eddig sajnos csak 5 ezret tudtam neki visszaadni, mert ugye így elég nehéz, hogy anyámat is eltartom. De ő ezt nem érti meg, azt mondja, hogy őt ez nem érdekli, neki is kell a pénz, és mindezt bunkón közölte ma is. Nem mondom, hogy nincs igaza, de egyszerűen fontosabbnak tartom azt, hogy ne kössék ki a villanyt például, vagy ne haljunk éhen, stb. Mert hónapok óta alig van magamra pénzem, a legtöbb a háza meg anyámra megy el.

És ezt nem tudtuk, hogy ennyire nem fog munkát találni muterom, és hogy nekem kel majd őt is eltartanom.

Mellesleg -nem mintha közöm volna hozzá- biztosra veszem, hogy nagyanyámnak van spórolt pénze, mivel nyugdíjas, és nem úgy veszem észre, hogy ők a megélhetés szélén állnának. Szóval nem tudom mi legyen. Elismerem, hogy igaza van valahol, mert a kölcsön az kölcsön, de ő miért nem érti meg, hogy jelenleg nem tudok visszaadni neki. És ráadásul tényleg bunkózik, mintha ő ettől a pénztől függene. Mert mi tényleg attól is függünk, de neki tudom, hogy van spórolt pénze. Szóval nem tudom mit tegyek. Ha most adok neki pénzt, akkor jövőhéten nem tudok menni suliba, mert lejár a bérletem, és nem lesz pénzem venni. De ezt is mondtam neki, de a válasza: "Őt ez nem érdekli!"

Pedig segíthetne ennyivel, hogy nem csesztet még ezzel is, hisz eddig én vagyok az egyedüli a testvéreim közül, aki a tőle kölcsön kért pénzt legalább elkezdte törleszteni. Bátyámnak adott jogsira anno valami 120 ezret, akárcsak nővéremnek, de rájuk nem szállt, hogy adják vissza. csak rám. De úgy érzem, hogy valahol midig is jobban szerette őket, mint engem. Mivel anyumat se igazán szereti, ezért valószínűleg engem se. (Nem egy nézeteltérése volt/van anyámmal. Pl a sógornőmmel muter rosszba van kicsit, és mivel ugye a soginak már gyereke van (bátyámmal gyereket vállaltak), ezért mama őket majmolja, ami természetes, ilyen egy nagyszülő. De akkor velünk miért kell ilyennek lennie? Mert kölcsön is úgy adott, hogy eléggé húzta a száját.

Szerintetek mit tegyek? Előre is köszönöm a segítséget! :)

2013. febr. 9. 11:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Vissza kell neki adni a pénzt mindenféleképp. Én is jártam már így párszor, hogy kölcsönadtam jóhiszeműen valakinek és mikor arra került a sor, hogy visszaadja, szépen vízben hagyott...és kb. el is halt a kapcsolat onnantól fogva.

Ha már 5-öt visszaadtál, már "csak" 35 e van hátra. Valamilyen diákmunkát nem tudnál esetleg suli mellett vállalni? Csak ameddig össze nem szeded a hiányzó összeget. Tudom én hogy nagyon nehéz a sulit, a tanulást meg a munkát összeegyeztetni, de így a te helyzetedben jobbat nem tudok kitalálni. 3-4 ezret fizetnek alkalmanként, elmész 8-9 műszakra és probléma ki is pipálva. Itt a mi városunkban (Debrecen) nem egy diákmunkaközvetítő működik és (hát sajnos pont közeleg a nyár, amikor elárasztják őket a munkakereső diákok) de általában szokott lenni munka. Vagy ha már a nyárnál tartunk: nem tudom merre laksz, de üdülőövezetekben, vízpartokon BIZTOS hogy keresni fognak idénymunkást, akár konyhára kisegítőnek akár őrizni a vízibicikliket...stb. akármi. Ezen a vonalon esetleg el lehetne indulni. Illetve (ami keményebb munka már) a földeken is mindig van lehetőség nyáron (kukoricacímerezés ilyesmik)

Ha te kérted kölcsön a pénzt, sajnos neked kell megoldanod a visszafizetését is. Nem olyan nagy tragédia és ki tudja, lehet hogy munka közben olyan barátokra, ismerősökre, felejthetetlen élményekre fogsz szert tenni hogy a végén még örülni is fogsz, hogy elmentél...

Kívánom hogy sikerüljön!

Üdv

2013. máj. 17. 15:01
 22/22 A kérdező kommentje:
szerencsére anyám talált munkát közben, én meg apránként törlesztem nagyanyámnak a tartozásomat :) minden hónapban 5 ezret tudok neki adni, de azt mondja, hogy így is jó, szóval most minden rendben szerencsére :)
2013. jún. 8. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!