Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyival kell élni mert idős....

Nagyival kell élni mert idős. Jön és dumál megsértődik ha kérem fejezze be?

Figyelt kérdés

Néha éjszaka rosszul van, ott kell lenni vele és már semmit nem tud intézni egyedül, ezért ott kell lenni vele. Vele élni sajnos borzalmas. Nyomja a dumáját, rhadtul nem érdekli a 20 évest a szövegelése de engem sem, idősebbként. Szólunk neki hogy menjen a szomszéd néninek mondja ezt mert mindket nem érdekel. Nem erre vágyunk amikor hazaérünk a munkából. Erre sértődés megy, ami sokszor veszekedésbe megy át mert nincs ehhez türelmünk.

Ti hogy bírnátok ezt? :/

jan. 27. 16:38
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
32%

Nekem a mamám szintén hasonló

87 éves és elég rossz természete van de egyébként mindig is ilyen volt. Ő is hülyeségeket beszél néha vagy legalábbis olyan dolgokat amik engem nem érdekelnek. Igen, tényleg idegesítő de én úgy szoktam

ha nála vagyok akkor igyekszem

meg hallgatni. Közben engem is idegesít pl ha a politikáról beszél ( főleg hogy fideszes. )

és ilyenkor arra gondolok hogy lennének sokkal fontosabb témák is amikről lehetne beszélni

pl: velem kapcsolatos dolgok

amiket meg lehetne beszélni

de ő ilyenkor ezzel nem foglalkozik. Én nem merném meg mondani neki hogy " nem érdekel"

mert akkor megsértődne.

Pedig elhiheted nem könnyű

eset amikor nála vagyok állandóan a kis rádióján hallgatja a különböző politikai műsorokat.

Mostanra el jutottam odáig hogy

egyre ritkábban megyek hozzá

már kb 1 hónapja nem is voltam nála. Sosem volt az a tipikus jó nagymama, igaz hogy sokat segít

segített de közben többször is megbánt és a segítségért cserébe elvárja hogy bele szólhasson mindenbe és irányítsa az életemet.

Az meg a másik hogy mostanában különösen bosszantó volt

folyton fel hívott azzal hogy

a telefonja miket csinál

hogy ő kevesebb netet kapott

nincs internete, a telefonja

ezt írja ki azt írja ki

és hogy nem tudja kezelni..

Megszüntette több hónapra

a telefonját amit még a páromtól kapott és össze is törte.

Ráadásul még neki állt feljebb

hogy nem megyünk neki segíteni

megcsinálni a telefonját.

Annyira megsértődött hogy kiabált

és utána 1 hétig nem is keresett.

Szóval tudom hogy milyen ez.

Szerintem az lenne a legjobb

nektek is meg a mamádnak is

ha idős otthonba menne.

Ott lenne társasága is

és nektek is könnyebb lenne.

jan. 28. 20:15
 52/52 anonim ***** válasza:
18%

51_ es vagyok

Nem tudom miért kellett lepontozni

a válaszom amikor csak azt szerettem volna elmondani hogy

az én mamám sem egyszerű eset.

De ennek ellenére én mindig

meg hallgatom a mondanivalóját.

Szerintem sem helyes az a megoldás

ha valaki elküldi a nagyszülőjét

mondván hogy nem érdekli

a mondanivalója.

jan. 29. 20:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!