Nagyival kell élni mert idős. Jön és dumál megsértődik ha kérem fejezze be?
Néha éjszaka rosszul van, ott kell lenni vele és már semmit nem tud intézni egyedül, ezért ott kell lenni vele. Vele élni sajnos borzalmas. Nyomja a dumáját, rhadtul nem érdekli a 20 évest a szövegelése de engem sem, idősebbként. Szólunk neki hogy menjen a szomszéd néninek mondja ezt mert mindket nem érdekel. Nem erre vágyunk amikor hazaérünk a munkából. Erre sértődés megy, ami sokszor veszekedésbe megy át mert nincs ehhez türelmünk.
Ti hogy bírnátok ezt? :/
Nekem a mamám szintén hasonló
87 éves és elég rossz természete van de egyébként mindig is ilyen volt. Ő is hülyeségeket beszél néha vagy legalábbis olyan dolgokat amik engem nem érdekelnek. Igen, tényleg idegesítő de én úgy szoktam
ha nála vagyok akkor igyekszem
meg hallgatni. Közben engem is idegesít pl ha a politikáról beszél ( főleg hogy fideszes. )
és ilyenkor arra gondolok hogy lennének sokkal fontosabb témák is amikről lehetne beszélni
pl: velem kapcsolatos dolgok
amiket meg lehetne beszélni
de ő ilyenkor ezzel nem foglalkozik. Én nem merném meg mondani neki hogy " nem érdekel"
mert akkor megsértődne.
Pedig elhiheted nem könnyű
eset amikor nála vagyok állandóan a kis rádióján hallgatja a különböző politikai műsorokat.
Mostanra el jutottam odáig hogy
egyre ritkábban megyek hozzá
már kb 1 hónapja nem is voltam nála. Sosem volt az a tipikus jó nagymama, igaz hogy sokat segít
segített de közben többször is megbánt és a segítségért cserébe elvárja hogy bele szólhasson mindenbe és irányítsa az életemet.
Az meg a másik hogy mostanában különösen bosszantó volt
folyton fel hívott azzal hogy
a telefonja miket csinál
hogy ő kevesebb netet kapott
nincs internete, a telefonja
ezt írja ki azt írja ki
és hogy nem tudja kezelni..
Megszüntette több hónapra
a telefonját amit még a páromtól kapott és össze is törte.
Ráadásul még neki állt feljebb
hogy nem megyünk neki segíteni
megcsinálni a telefonját.
Annyira megsértődött hogy kiabált
és utána 1 hétig nem is keresett.
Szóval tudom hogy milyen ez.
Szerintem az lenne a legjobb
nektek is meg a mamádnak is
ha idős otthonba menne.
Ott lenne társasága is
és nektek is könnyebb lenne.
51_ es vagyok
Nem tudom miért kellett lepontozni
a válaszom amikor csak azt szerettem volna elmondani hogy
az én mamám sem egyszerű eset.
De ennek ellenére én mindig
meg hallgatom a mondanivalóját.
Szerintem sem helyes az a megoldás
ha valaki elküldi a nagyszülőjét
mondván hogy nem érdekli
a mondanivalója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!