Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyival kell élni mert idős....

Nagyival kell élni mert idős. Jön és dumál megsértődik ha kérem fejezze be?

Figyelt kérdés

Néha éjszaka rosszul van, ott kell lenni vele és már semmit nem tud intézni egyedül, ezért ott kell lenni vele. Vele élni sajnos borzalmas. Nyomja a dumáját, rhadtul nem érdekli a 20 évest a szövegelése de engem sem, idősebbként. Szólunk neki hogy menjen a szomszéd néninek mondja ezt mert mindket nem érdekel. Nem erre vágyunk amikor hazaérünk a munkából. Erre sértődés megy, ami sokszor veszekedésbe megy át mert nincs ehhez türelmünk.

Ti hogy bírnátok ezt? :/

jan. 27. 16:38
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
29%

Attól függ, miről beszél... Politika? Mert, ha igen, akkor még megértem..

De mi olyat mondhat, amire ennyire nem vagytok kíváncsiak???

jan. 27. 23:17
 22/52 anonim ***** válasza:
38%

Istenem, ennyi álszent, empátia nélküli szentfazekat! Nyilvánvalóan nem az a kérdező baja, hogy a nagyanyja beszél, hanem hogy megállás nélkül beszél, és hülyeségeket mond, és kellemetlen a természete. Ha jó lenne a természete, akkor szeretnék. És a kérdezőt, ha nem ilyen kötözködő természet, akkor nem várja ilyen jövő, bármennyire is azt kívánjátok neki pusztán emberbaráti szeretetből, ugye 20-as? Az meg, hogy másnak normális nagyanya jutott, csak meghalt, kit érdekel? A ti nagyanyátok nem a kérdező nagyanyja, magánügy.

Kérdező, én nehezen viselném. Mért kell vele élni? Idősek otthona?

jan. 27. 23:48
 23/52 anonim ***** válasza:
78%
22, nem tudjuk, hogy miről beszél ennyit a nagyi...
jan. 28. 00:17
 24/52 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem mondana hülyeségeket, nem zavarná őket.
jan. 28. 00:20
 25/52 Darius- ***** válasza:
45%
Neked adok igazat. A helyes kommunikáció alapja, hogy mindkét félt érdekelje a téma. Ami nem érdekel, ne hallgasd, menj el.
jan. 28. 00:38
 26/52 anonim ***** válasza:
74%

Ti kajak leléptek csakúgy, ha anyátok, barátnőtök, apátok, mamátok, papátok olyan dologról beszél, ami titeket nem érdekel? És ezt szóvá is teszitek nekik? Én az ilyet el sem tudom képzelni. Párom nagymamája is folyton olyan dolgokról beszél, ami nem érdekli őt, és amit ezerszer elmondott. Idegesítő. De nem hagyja ott párom, hogy jólvan, másnak mondjad....

Örüljetek inkább, hogy még él...

jan. 28. 01:30
 27/52 A kérdező kommentje:

Köszi 22, igen ilyesmi.

Nyilván beszélgetünk vele, fe egy idő után már csak azt kívánjuk, hogy fogja be. Hülyeségeket beszél ami idegesítő.

Otthon nem opció, nem beteg, bárhová elmegy még, egyszerűen csak borzalmas a természete. Nyuggerklubba akartam küldeni de nem megy. És azt hiszi érti amiről beszél. Akár politika, akár bármi. Nagyon kellemetlen. Összefüggéseket egyáltalán nem lát már. Ordibálni meg eljátszani a sértődöttet, azt nagyon. Ilyenkor már ráhagyjuk, akkor sértődjél meg b+. Nem tudsz vele mit csinálni és kikészítene még jobban ha nem így tennénk.

jan. 28. 06:15
 28/52 anonim ***** válasza:
86%
Az idősotthonhoz nem kell betegnek lenni (csak fizetni)...
jan. 28. 07:15
 29/52 anonim ***** válasza:
27%

Nehezen. Nálunk is van 2 öreg, habár nem egy fedél alatt, de így is épp eléggé fárasztóak.

Mást nem tehetsz, mint várni, hogy mikor fobja fel a bakancsot. Hacsak be nem zsuppolod egy otthonba.

jan. 28. 07:24
 30/52 anonim ***** válasza:
64%

Én nem értem ezeket a kommenteket. Azért, mert nektek szerető, jó nagymamátok volt, akit szívesen meghallgattatok, miért gondoljátok, hogy mindenki másnak is ilyen van? Ha így lett volna, ha a nagymama még az unokája gyermekkorában kialakította volna a szerető kapcsolatot (ami nem egy kisgyerek felelőssége, hanem a felnőtté), akkor most nem lenne ilyen teher, akihez senkinek nincs kedve.

Ez az unoka nem szereti a nagymamáját, nem érdekli őt, mert nincs rá oka. Én sem vagyok kapcsolatban az enyémmel, bár gyerekként vigyazott ránk, míg anyám dolgozott, azon kívül, hogy enni adott meg ilyenek, semmi érzelmi kapcsolatot nem alakított ki, nem volt közös játék, beszélgetés, semmi, így mindig tök idegen maradt.

Én mondjuk nem elek vele, nem is élek évek óta ptthon, de nem keresem, ő sem engem, nem érdekeljük egymast, ez az igazság. Gondolom a kérdezővel is ez van, a szülei valamiért odafogadták a nagymamát, akivel neki nincs érzelmi kapcsolata, így soha nem is fogja azt érezni, hogy "jaj, bár beszélhetnék még vele fél órat", mint amit itt mézesmázosan előadtok.

Nem minden nagyszülő, szülő olyan, hogy szereti a leszármazottját, így tök abszud azt varni, hogy majd foglalkozni akarnak vele, mikor megöregszik. Ahhoz először úgy kell kapcsolodni a gyerekhez.

És társadalmilag levetni ezt a bántalmazó hozzáallást, hogy szeresd, mert a rokonod.

jan. 28. 07:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!