Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyival kell élni mert idős....

Nagyival kell élni mert idős. Jön és dumál megsértődik ha kérem fejezze be?

Figyelt kérdés

Néha éjszaka rosszul van, ott kell lenni vele és már semmit nem tud intézni egyedül, ezért ott kell lenni vele. Vele élni sajnos borzalmas. Nyomja a dumáját, rhadtul nem érdekli a 20 évest a szövegelése de engem sem, idősebbként. Szólunk neki hogy menjen a szomszéd néninek mondja ezt mert mindket nem érdekel. Nem erre vágyunk amikor hazaérünk a munkából. Erre sértődés megy, ami sokszor veszekedésbe megy át mert nincs ehhez türelmünk.

Ti hogy bírnátok ezt? :/

jan. 27. 16:38
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
40%
#9 Eltaláltad, de aki érzelmi analfebéta, soha nem fog rájönni, mekkora tahóság egy nagymamát bekussoltatni.
jan. 27. 20:07
 12/52 anonim ***** válasza:
97%

Nincsen a közeletekben nyugdíjasklub?

Nekem anyám eljár oda, pedig én szeretek vele beszélgetni, és beszélgetek is napi szinten, de ő akkor is unatkozik egész nap egyedül. Tévét utálja, a szeme nem túl jó, ezért sokáig olvasni sem tud.

A nyugdíjasklubban vannak programok, de ha csak pár órát benn van, és römiznek, beszélgetnek vagy kávéznak, azt is szereti. Heti kétszer van nyugdíjastorna, oda is megy.

Most újabban elkezdett egy nyugdíjas angol tanfolyamot a klubban, nyilván nem fog nyelvvizsgázni (75 éves), de időtöltésnek, agytornának nagyon jó.

jan. 27. 20:07
 13/52 anonim ***** válasza:
53%

,,Őszintén szólva, kicsit megérdemled, hogy rád szóljak, mert amit leírtál, az eléggé érzéketlen. Tudod, egy idős emberről van szó, aki valószínűleg az életének egy olyan szakaszában van, amikor egyedül nem boldogul, és te vagy a támasza. Ez nem könnyű, de attól még nem kellene így hozzáállni.

Gondolj bele: ha te lennél ilyen helyzetben, idősként, egészségi problémákkal, és a saját családod nem mutatna irántad türelmet vagy megértést, neked hogy esne? Az érzelmi intelligencia része, hogy empátiát tanúsítsunk mások iránt, még akkor is, ha fárasztó vagy nehéz helyzetekkel szembesülünk. A nagyi valószínűleg nem szándékosan „nyomja a dumát,” hanem talán magányos, fél, vagy csak egy kis figyelmet szeretne kapni.

Az, hogy ő rád van utalva, hatalmas felelősség, de egyben lehetőség is arra, hogy megmutasd, milyen ember vagy. Lehet, hogy most fárasztónak tűnik, de ezek a pillanatok számítanak, és egy nap bánni fogod, ha nem próbáltad meg jobban kezelni a helyzetet. Talán érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogyan tudnál egy kicsit türelmesebb és támogatóbb lenni. Az érzelmi intelligencia fejleszthető, és neked most itt van rá az életed egyik legjobb lehetősége."

Még a ChatGPT-nek is nagyobb az érzelmi inteligenciája, mint nektek, kérdező. :/

jan. 27. 20:22
 14/52 anonim ***** válasza:
80%
Nagyival kell elni, mert idos, vagy nagyival kell elni, mert neki van haza?
jan. 27. 20:49
 15/52 anonim ***** válasza:
87%

Én is nagyszülőkhöz költöztem anno. Nagy volt a ház, az udvar, de ragaszkodtak hozzá, nagybátyám fiatalon elhunyt, apám nem nagyon tartotta velük a kapcsolatot. (apámmal én sem) Végül én lettem az örökösük. Nagypapám mindig azt mondta, hogy "Jobb távolról szeretni, mint közelről utálni." Őt közelről is nagyon lehetett szeretni.🖤

Viszont nagymamám már nem teljesen ilyen típus. Nem egy házsártos, de nagyon nehezen tűri, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja. Én tudom ignorálni, ha olyasmit mond, ami nem érdekel. (pl politika, szerintem már túlságosan Tisza-fan, esetleg valami kettyós barátnője, vagy hasonló a téma. Simán mondja, de én tök máshol járok, egy ahha, igen, stb amit mondok. Azt hiszi, hogy figyelek, mert amúgy tudok egyszerre 2 helyre figyelni. Nem bántom, mert magához képest nincs vele baj, de ha nem ilyen szoros lett volna velük a kapcsolatom, akkor lehet, hogy nehezen viselném. Szóval az vesse rád az első követ, aki próbálta már!

jan. 27. 21:04
 16/52 anonim ***** válasza:
59%
Nyilván magányos, szeretne beszélgetni, örömöt lelni abban a kis időben ami megmaradt itt neki még. Másképpen lát dolgokat, neki sem könnyű, lehet néha fél, főleg ha beteges. De úgy tűnik, hogy köztetek magányosabb mintha egyedül élne. Tényleg ennyire megterhelő meghallgatni ? Sokan csak arra vágynak, hogy meghallgasák őket. Félre ne érts, nálam jobban senki nem utálja random öregeket a lidlbe, de a család az család.
jan. 27. 21:23
 17/52 anonim ***** válasza:
59%
Bárcsak "fárasztana" még a mamám...de 5 éve meghalt.
jan. 27. 21:56
 18/52 anonim ***** válasza:
74%
Azt add amit kaptal. Azokkal nem ertek egyet, hogy csak azert mert a nagymamaja, mindent el kell viselni. Bizony borzasztó nehez tud lenni pl egy demens nagyszulovel. De! Ha a kedves mama eletet a gyerekere es unakiara tette fel, es mindig szamithattal ra, a minimum, hogy ugyanigy viselkedsz most te vele. Az ilyen mamáknak is nehez volt sokszro munka mellett, meg az unokat is ellatni, hetvegen fozni, mert jon a csalad, es bizony a sajat terhe melle, meg a gyermekeirol is pakolt fel magara, hogy nekik konnyebb legyen. Egy jo nagymama, annyi nehezsegen atsegit gyerekként. Na de, ott a masik oldal. Vannak sajnos olyan mamak is, akik ennek kb az ellenkezoje. Vagy lehet, hogy epp fizikailag segitett, de kozben mar fiatalon is borzalmas egy termeszete volt, es sokszor meg is bantott. Nem azt mondom, hogy oket utcára kell dobni, de biztos, hogy nem erdemel annyi figyelmet mint egy jo mama.
jan. 27. 22:05
 19/52 anonim ***** válasza:
89%
80 éves a mamám. 35 vagyok, nagyon szeretek vele beszélgetni. Igazi nagymama vokt kiskoromban! Valoszinüleg köztetek nem alakult ki szoros kötelék. Gondold át mi miatt. De tiszteletböl akkor is hallgasd meg néha. Ha ö nem lenne te sem.
jan. 27. 22:07
 20/52 anonim ***** válasza:
65%

Mekkora egy tahó vagy kérdező.

Kívánom hogy veled is így viselkedjenek majd ha megöregszel.

jan. 27. 23:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!