Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Más is érezte úgy,hogy a...

Más is érezte úgy,hogy a nagyszülőknek nehezére esik az unokára vigyázni?

Figyelt kérdés
Szeretik,imádják, mégis amikor havi 1-2 alkalommal megkérem, amikor tényleg muszáj lenne ímmel-ámmal mondják,hogy vigyem. Mindig vihetem, soha nem mondták,hogy ne, de a stílus ahogy előadják, olyan érzést kelt bennem,hogy nehezükre esik.
nov. 19. 10:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
77%

Ez a generáció az, akiknek 65 éves korukig kell dolgozni, hogy kapjanak nyugdíjat. Miközben már reggel fáradtan kelnek fel.

Ez az a generáció, akiknek két kézzel kell kapaszkodni a munkahelyükbe - ha van nekik még egyáltalán -, mert ha kirakják őket onnan, akkor nincs tovább. Nem kellenek sehol.

Ez az a generáció, akiknek a szülei mostanában kezdenek el "leesni" a lábukról. És szerencse, ha naponta elég egy kis étellel rájuk nyitni az ajtót.

Ez az a generáció, akik támogatták a gyerekeiket abban, hogy diplomát vagy szakmát szerezhessenek és nekik könnyebb legyen az életük. Esetleg gyűjtögettek nekik, hogy ne pucér fenékkel induljanak neki az életnek.

Nem minden esetben ez a forgatókönyv.

Ez a generáció nagyon fáradt, sokszor nincs már erejük unokázni.

Tisztelet a kivételnek.

nov. 20. 11:15
 22/26 anonim ***** válasza:
84%
Régen is voltak rossz gyerekek meg olyan életképtelenek akik játszani se tudtak egymaguk ( vagyis hogy szórakoztatni kellett őket mint ahogy valami szülinapra rendelt bérbohóc teszi) de manapság több az ilyen. Én segítek ha tudok de az alap alapja hogy szót fogadjon és ne legyen ilyen izé
nov. 20. 11:33
 23/26 anonim ***** válasza:
83%

22: szerintem ez a hozzászólás eléggé jól szemlélteti a generációk közötti különbséget a gyerekekkel kapcsolatban.

30+ éve az volt a jellemző, amit írsz is: meg voltak a szigorú szabályok a gyereknek. A gyerek ezeken belül csináljon, amit akar/tud. Amelyik gyerek nem tartja be a szabályokat, azt elkönyvelték rossz gyereknek.

Aztán az így felnőtt generáció elkezdett többet foglalkozni önismerettel, pszihológiával és rájött, hogy ez a hozzáállás mennyi sérülést okozott. Így elkezdtek sokkal jobban odafigyelni a gyerekeik igényeire, lelkiállapotára stb. Ezzel párhuzamban a szabályok is sokat puhultak, aminek persze vannak hátrányai is.

Ez a fajta nevelès sokkal több időt/energiát igényel azoktól, akik a gyerek nevelésében részt vesznek. Nagyjából ezt írtad le te úgy, hogy "vagyis hogy szórakoztatni kellett őket mint ahogy valami szülinapra rendelt bérbohóc teszi".

Nyílván ez egy sokkal komplexebb téma. Akit érdekel az számos könyvet talál róla. Nyílván beszélhetnénk előnyökről, hátrányokról is.

De összessègèben ez okoz jelenleg gyereknevelés témában nagy generációs feszültségeket.

nov. 20. 11:57
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Anyám rokkant. A macskáit is nehezen látja el. Nem hiányzik neki a bébiszitterkedés.

Anyós demens, após alig lát már. Nekik is van elég gondjuk unoka nélkül is.

nov. 20. 12:15
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
A 80 éves szüleim nagyon is szívesen vigyáznak az unokákra, állandóan kérik is, hogy mehessenek, viszont náluk ez azt jelenti, hogy azok nyomkodhatják a telefont meg nézhetik a tévét egész nap, míg anyám eléjük rakja a zacskó gumicukrot meg chipseket, sültkrumplit és palacsintát, hogy garantált legyen a jókedvű tespedés. Szóval szeretem őket, de már nem engedem oda egész napokra a srácokat. Elvitték a gyerekeim nyaralni, egy hét alatt 4 kilóval voltak kövérebbek! És semmiben sem mondanak nekik nemet, nem konfrontálódnak, bármire rábeszélhetők, sőt olyanokban is kiszolgálják őket, amikben már teljesen önállóak vagy eszükbe sem jutna, hogy azt is kérik. Nagyrészt ennek köszönhetik, hogy messzebb költöztem tőlük, mert egyszerűen elrontják a gyerekeim. Nem tudom és nem értem, miért akarják őket így megvenni az állandó etetéssel meg ajándékokkal (mert a gyerekek már erre is kezdenek rákapni, hogy ilyen-olyan márkájú cipő kellene, amit nem vagyok hajlandó megvenni elvből se, vagy ha valami kütyü, akkor majd a nagyszülőktől összekunyerálja), mert egyébként tök rendes, általában normális :D gyerekek, akik itthon simán segítenek is, lehet velük beszélgetni is, hatni az értelmükre. És hát velünk sem csinálták ezt, nem így neveltek minket, sőt tök szigorúak voltak. Nagyon sokszor próbáltam szépen beszélni és volt, amikor össze is vesztem velük, de semmi nem változott, max. két hétre megsértődtek, aztán elfelejtették. És így mindig én vagyok a rossz zsaru a gyerekeimnek :( Ráadásul okos, értelmiségi emberek, csak ebben nulla a belátásuk, hogy hosszú távon mit okoznak ezzel, csak a rövid távú totális kényelem vagy már nem is tudom, mi a fontos számukra. Félnek, hogy akkor nem fogja őket szeretni a gyerek?! Jönnek vendégségbe is, hozza anyám a háta mögött a kisvödör tisztára mű vaníliáskarikát és súgja a gyereknek, hogy dugja el, hogy én ne tudjam meg. Csak hogy nagyothall, szóval ami szerinte súgás volt, azt simán hallottam. :D :( Mire tanította ezzel a gyereket?, hogy hazudjon nekem meg zugegyen. És nem érti. Most sóhajtoznak, hogy milyen messze lakunk és hogy hiányoznak az unokák... én meg előre félek a karácsonytól. ...Attól meg pláne, hogy mi lesz, ha lerobbannak.
nov. 21. 15:24
 26/26 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem érthető, hogy az embernek adott esetben idős korában is megvan a maga élete, maga kikapcsolódása és rossz néven veszi, ha mások osztják be az idejét.
nov. 21. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!