Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők elvihetik a...

A nagyszülők elvihetik a gyermekemet a felügyeletem nélkül?

Figyelt kérdés
Már van nagyszülői láthatás (havi 1x 3 óra), de a nagyszülők bíróságon keresztül el akarják intézni, hogy elvihessék a gyermekemet a felügyeletem nélkül. Van erre joguk? A kisfiam 3 éves, de még nem tud dönteni következetesen. Mellesleg úgy tudom, hogy a gyerek beleegyezése is kell ehhez.

szept. 28. 15:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
9%
Te hány éves vagy?
szept. 28. 15:37
 2/22 anonim ***** válasza:
10%
Ha nincs egyértelmű bizonyíték bántalmazásra, akkor szerintem elviheti, ha elég nagy a gyerek, ahogy apuka is elviheti láthatasra általában hároméves kortól. Gondolom nem fogják kirangatni a síró, tiltakozó gyereket az ajtón. Három évesen a legtöbb gyereknek nem szokott problémát okozni, ha pár órán át nem az anyjával van. Mégegyszer, ha a nagyszülő nem bántalmazta a gyereket. Ha igen, nyilván nem engedem el felügyelet nélkül velük.
szept. 28. 15:41
 3/22 anonim ***** válasza:
28%
Szia! Nálunk is ez a helyzet volt, addig lehettem ott a láthatáson, amíg szoptattam. Utána nem lehettem vele, a férjem sem. Ha el akarták vinni, vitték úgy is, hogy ordított és nem akart menni. Sajnos nem vette ezt figyelembe a bíróság. Utál náluk lenni, de muszáj.
szept. 28. 15:43
 4/22 anonim ***** válasza:
25%
Azért az lényeges miért alakult így? Miért csak bírósági végzés szerint láthatják?
szept. 28. 16:01
 5/22 anonim ***** válasza:
80%
A nagyszülői láthatást csak felügyelettel ítélik meg.
szept. 28. 16:10
 6/22 anonim ***** válasza:
0%

"el akarják intézni, hogy elvihessék a gyermekemet a felügyeletem nélkül. Van erre joguk?"

Hát majd kiderül hamarosan, ha egyszer el akarják intézni. Ha sikerül elintézniük, akkor lesz hozzá joguk, ha nem, nem.

szept. 28. 16:14
 7/22 anonim ***** válasza:
78%

"ahogy apuka is elviheti láthatasra általában hároméves kortól"

Apuka a szülőjecsak felügyelettel ítélik meg

szept. 28. 16:15
 8/22 anonim ***** válasza:
92%

Alapesetben a meglévö határozat az érvényes, a nagyszülöi láthatást csak szüli felügyelettel szoktak megadni.

Nem valószínü, hogy megitélnék nekik azt, hogy elvihessék a gyereket

szept. 28. 16:51
 9/22 anonim ***** válasza:
7%
A 3 éves gyerek nyílván nem tud dönteni, csak azt tudja hogy a mamával meg a papával akar játszani. Ebben az esetbem meg ne a saját sérelmeidet nézd...
szept. 28. 16:55
 10/22 A kérdező kommentje:

Igen, a jelenlévő határozatban le van írva, hogy mi jelen lehetünk a láthatáson és csak a helyszín van közös megeggyezés alapján.

Akkor ez nem módosítható részükről?

szept. 28. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!