Nagymamám 90 évesen állandó felügyeletet igényel. Tudtok-e olyan intézményt Zalaegerszegen, ahova alkalmanként egy napra vagy két napra be lehetne adni és vigyáznának rá?
3-asnak: nem kórházba szeretném adni, mert szerencsére nincs folyamatos orvosi ellátásra szüksége. Tulajdonképpen olyan szerényebb költségű "wellness-panziót" keresnék, ahol ápolói felügyeletet adnának időseknek. Külföldön léteznek ilyenek, de úgy látszik nálunk ebben nincsen üzlet, annyira nincs pénze az embereknek. El szeretnénk menni például egy esküvőre az ország másik felére három napra, nem tudjuk magunkkal vinni, mert neki ez már kockázatos megterhelés lenne, és hát egész idő alatt egyikünket lefoglalná, meg nem is akar jönni. Erre az időre itt a közelben keresnék neki ápolói felügyelettel járó helyet, de teljesen reménytelennek látszik ez a megoldás, egyszerűen nem létezik ez a fajta szolgáltatás Magyarországon.
Pózvára berakni egy nem túl jó hirű ápolási osztályra, ráadásul vkinek a zsebébe kéne dugnom ezért sok pénzt, szóval nem ilyesmire gondoltam. De köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Ha én rendelkeznék egy rosszul kihasznált panzióval, nyitnék benne egy ilyen időseket ellátó részleget. Az ismeretségi körünkben négy családnál van ilyen probléma... akik fizetőképesek lennének egy ilyenre, ha lenne. Egyébként úgy oldjuk meg, hogy az egyik ilyen ismerős család bevállalta, a mozgássérült papikájuk mellé a mi nagyinkat is erre a pár napra.
Nem akarunk a lakásunkba idegent engedni három napra, tehát a nagyi-szitter emiatt nem megoldás. Nyilván, ha lenne bejáratott nagyi-szitter, akkor az más, dehát nincsen.
Jól látod, a tőke, no az a gond nekem is.. :-)
A mami élete során azt hiszem 3 szor volt kórházban, kb. 2 hetet valamikor 50 éves korában és 2-szer 3 napot 75 és 80 évesen. Azokat a 3 napokat rosszul tűrte, szóval kórházról hallani nem akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!