Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy érjem el, hogy nagyapám...

Hogy érjem el, hogy nagyapám békén hagyjon?

Figyelt kérdés

Elkezdtem csinálgatni a jogosítványt (persze nem én akarom hanem körülöttem mindenki más...) A probléma viszont nem is ez lenne hanem, hogy úgy alakult, hogy én is (és a nem vérszerinti) nagyapám is ráérünk délelőttönként, ezért az öreg elhatározta, hogy tanítgat vezetni. Ez abból áll, hogy minden egyes reggel megyünk gyakorolni. Ráadásul egyre korábban és korábban mert "később dolga van". Minden alkalom után megköszönöm neki, hogy tanított, de nem gondolom komolyan, mert egyáltalán nem hiányzott az életemből, hogy reggelente ordibáljon velem, hogy mit csinálok, merre tekerem a kormányt stb. És az egészben a legrosszabb, hogy a kérdésre, hogy holnap megyünk-e vagy mikor megyünk? az a válasz, hogy "Nem tudom, majd reggel megírom". Tehát még akkor sem tudok nyugodtan aludni, mikor Isten kegyelméből kihagyunk egy áldott napot. Egész életemben rossz alvó voltam, de ez konkrétan testileg-lelkileg tönkretesz. Éjjelte százszor felébredek a nyugtalanság miatt és reggel nézegetem a telefont percenként, hogy írt-e már valamit az öreg.

Attól tartok, hogy addig nem szabadulok tőle amíg le nem teszem a gyakorlati vizsgát. De bármikor is lesz az, nem akarom megvárni.

Sajnos nincs bátorságom megmondani neki, a kapcsolatunk sem túl jó. Nem tudom mit tegyek.

szept. 20. 03:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
26%
Na jó, álszentkedők. Titeket nem vittek el egy nyugisabb helyre soha, hogy vezessetek míg nem volt jogsitok? Mondjuk egy pályára stb... Nem ezzel van itt a baj.
szept. 20. 07:39
 12/30 anonim ***** válasza:
91%
#11 Itt az volt a kérdés, hogyan rázhatná le a nagyapját. Legegyszerűbben úgy, hogy megmondja, hogy ez tilos.
szept. 20. 07:49
 13/30 anonim ***** válasza:
33%
#12, ha van jogsija, szerinted nem tudja, hogy tilos?
szept. 20. 08:11
 14/30 anonim ***** válasza:
78%

Mond meg az öregnek, hogy az alapján ahogy Ő regalát rájöttél, hogy neked ez nem fog menni, így feladod - és Őt hagyd is ebben a tudatban.

Közben pedig máshonnan veszel órákat és megcsinálod a jogsit!

szept. 20. 08:44
 15/30 anonim ***** válasza:
74%

#11 Nem. Jogsi nélkül nem vezettem, csak oktatóval.

Egy ismerősöm meg max annyit, hogy saját udvaron a parkolást gyakorolta.

szept. 20. 08:54
 16/30 anonim ***** válasza:
93%
Mond meg neki, hogy azert van az oktato, hogy o tanitson. Akar meg is buntethetik ezert. Nincs jogsid es vezetsz? Ne vicceljunk mar. Autosulin keresztul kell csinalni, nem oregapaddal. Mond neki, hogy koszonod az eddigieket, a tovabbiakban csak az autosulin keresztul vagy hajlando vezetni.
szept. 20. 09:02
 17/30 anonim ***** válasza:
37%

Én mondjuk simán elvezetgettem a volt párom autóját a kis bekötőúton a lakásunkig, ahol leparkoltam (máig nincs jogsim), az út elejénél mindig helyet cseréltünk és én vittem haza a járgányt (jelzem, forgalom a nullával egyenlő volt).

Plusz néha esténként elvitt a közeli kihalt parkolóba tanítgatni.

Itt nem is ez a probléma, hanem az, hogy a kérdezőre rá van erőszakolva valami, amit ő nem akar.

Kérdező, te magad írtad, hogy nem is vagytok jóban a papival, akkor nem mindegy, hogy megsértődik-e, vagy sem?

Mondd meg neki, hogy értékeled a segítő szándékot, de nem akarsz többet vele vezetni menni. Ha kérdezi, hogy miért, nyugodtan elmondhatod, hogy ő türelmetlen, kiabál és ez stresszel téged. Nem kell hazudni.

szept. 20. 09:10
 18/30 anonim ***** válasza:
93%

Nekem már megvolt a jogsim, amikor apu mellettem ült, és "felügyelt". Semmi jó nem jött ki belőle.

#12 voltam

szept. 20. 09:32
 19/30 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is azzal kellene lepattintani, hogy oktató mellett szeretnél a továbbiakban tanulni, és ennyi. Ebből nem lesz jogsid hivatalosan, hogy az öreggel mész, akkor meg mire vársz. Az, hogy ketten kétfélét mondanak, két különböző autóban, csak hátráltat, mondd meg neki nyugodtan. Ha szeretnék, h mielőbb legyen jogsid, hagyjanak békén.

Amúgy eszembe jutott egy cimborám, akire szintén rábeszélte a család a jogsit, kikészítette az oktatót, hogy minden cicát lassan kikerült, stb., ő nem akart vezetni. Na hát futár lett belőle, 10 éve ez a munkája, szereti, és nem szeretne váltani :)

szept. 20. 11:23
 20/30 anonim ***** válasza:
44%

Ne haragodj, de te fogyatékos vagy, hogy helyetted dönt mindenki?

Bem akarsz jogsit de belekezdedz, mert azt mondják. Minek? Hogy ott szopj a vizsgán és majd menj a pályaalkalmasságira az ötödik bukás után?

Nem mersz szólni, hogy nem akarsz hajnalban menni, mert... miért is? Mert a nagyfarer ordibálni fog? Megver? Vagy mi lesz? Fel kéne nőni.

szept. 20. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!