Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy érjem el, hogy nagyapám...

Hogy érjem el, hogy nagyapám békén hagyjon?

Figyelt kérdés

Elkezdtem csinálgatni a jogosítványt (persze nem én akarom hanem körülöttem mindenki más...) A probléma viszont nem is ez lenne hanem, hogy úgy alakult, hogy én is (és a nem vérszerinti) nagyapám is ráérünk délelőttönként, ezért az öreg elhatározta, hogy tanítgat vezetni. Ez abból áll, hogy minden egyes reggel megyünk gyakorolni. Ráadásul egyre korábban és korábban mert "később dolga van". Minden alkalom után megköszönöm neki, hogy tanított, de nem gondolom komolyan, mert egyáltalán nem hiányzott az életemből, hogy reggelente ordibáljon velem, hogy mit csinálok, merre tekerem a kormányt stb. És az egészben a legrosszabb, hogy a kérdésre, hogy holnap megyünk-e vagy mikor megyünk? az a válasz, hogy "Nem tudom, majd reggel megírom". Tehát még akkor sem tudok nyugodtan aludni, mikor Isten kegyelméből kihagyunk egy áldott napot. Egész életemben rossz alvó voltam, de ez konkrétan testileg-lelkileg tönkretesz. Éjjelte százszor felébredek a nyugtalanság miatt és reggel nézegetem a telefont percenként, hogy írt-e már valamit az öreg.

Attól tartok, hogy addig nem szabadulok tőle amíg le nem teszem a gyakorlati vizsgát. De bármikor is lesz az, nem akarom megvárni.

Sajnos nincs bátorságom megmondani neki, a kapcsolatunk sem túl jó. Nem tudom mit tegyek.

szept. 20. 03:36
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
79%
De, igenis a probléma az, hogy te nem akarod csinálni, de mindenki más cseszeget vele, ezért inkább csinálod a jogsit. Tán néha nemet kellene mondani. Anno rám is rákényszerítették volna a jogosítvány megszerzését, csak én nem akartam és ezt meg is mondtam nyíltan. Persze balhé volt, mert manapság autó nélkül nem lehet élni(de). Azóta sincs és nem is kell, mert ha van, akkor autó is legyen, és majd kezdődhet a család ide-oda furikáztatása leszarva, hogy neked megfele-e vagy sem. Meg a kocsit fennt kell tartani, tankolni stb. Amúgy meg neked is lehet délelőtt dolgod, nem kell megmondani mi. Nem érsz rá és kész.
szept. 20. 04:03
 2/30 anonim ***** válasza:
97%

Te figyelj mar. Azt irod, allandoan kiabal veled, amitol rosszul vagy. Megis mi a jo feneert akarsz te megis vele vezetgetni?? Hianyzik a gyomorgorcs?!

Azt irod, nem tul jo a kapcsolatotok. Pont amiatt legyen batorsagod.

Nem ertem az embereket, megtesznek/nem tesznek meg olyan dolgokat, ami miatt szabalyosan rosszul vannak. Kinyirjak sajat magukat. Meg kell tanulni nemet mondani. Felszabadito erzes lesz.

szept. 20. 04:12
 3/30 anonim ***** válasza:
95%

Nézd, én pont a másik véglet vagyok. Ha rossz napom van, simán lenémítom a telefont és kész. Pedig imádom a szüleimet, a barátaimat, de ilyenkor velük sem beszélek.

Na most te meg úgymond "kiszolgáltatod magad" egy olyan embernek, akivel még csak nem is vagy jóban.

Most ez komoly???

Nem veszed fel, nem válaszolsz ( ha az elkerülő módszert választod).

Vagy megmomdod neki,hogy köszönöd, de többet nem akarsz vele menni vezetni.

szept. 20. 04:48
 4/30 anonim ***** válasza:
97%
Mondjuk nekem attól is az égnek áll a hajam, hogy az öreg "tanítgat". Erre van az iskola, ahova jársz. Mondd meg neki, hogy mondták a suliban, hogy amíg nem vizsgazol le, csak és kizárolag szakképzett oktató felügyelete alatt ülhetsz volán mellé. Voilá. És még nagyot sem hazudsz.
szept. 20. 06:05
 5/30 anonim ***** válasza:
90%

Figyelj, a jogsi nem rossz dolog. Leteszed, aztán meglátod, hogy hasznát veszed-e. Sok munkahely jogsival érhető el, ennyivel is többet érsz majd. Nem vészes azt megcsinálni.

Viszont, nagyapáddal ne vezess. Ha hív, mondd meg, hogy nincs kedved. Ennyire egyszerű. Az a baj, elveszi az egésztől akedved és majd gyomorgörccsel fogsz vezetni. Anyám se vezet, 30 éve megvan a jogsija, mert apám egy hisztéria úgy ordít mint a szeggyár. Én se vezeték vele, gyomoridegem van tőle, mert velem is ugyan azt csinálja. Egyszer indultam el vele, az első alkalommal megálltam, és átadtam neki a kocsit.

Ha van lehetőséged, utasídtsd vissza az öreget, az iskola megtanít téged vezetni, nem kell ez az idióta teljesen a kedvedet elvegye.

szept. 20. 06:20
 6/30 anonim ***** válasza:
85%

Ha már jogosítványod lehet, akkor elvileg felnőtt embernek számítasz. Viselkedj is úgy. Megmondod a papának, hogy köszönöd, nagyon kedves, de erre van az iskola, hogy ott tanítsanak meg vezetni. Nem kell tanítgatni.

Határozottan megmondod, hogy nem mész többet. Ennyi.

szept. 20. 06:41
 7/30 anonim ***** válasza:
88%
Hol tanítgat helyileg? Nem tudom, hogy képzeli a vén majom, mert ezért úgy megcseszik arendőrök, hogy maga alá szarik.
szept. 20. 06:43
 8/30 anonim ***** válasza:
75%
Anyád, apád miért nem állítja le?
szept. 20. 06:45
 9/30 anonim ***** válasza:
83%
Autóvezetést csak szakképzett oktató taníthat megfelelően felszerelt autóval. Az, amit ti csináltok, ön-és közveszélyes. Mondd meg a családodnak, hogy nem csinálod tovább, mert komoly baj lehet belőle.
szept. 20. 07:18
 10/30 anonim ***** válasza:
85%

Ezt úgy kell elképzelni, hogy kimentek a forgalomba, vagy hogy? Mert az egyrészt rohadt veszélyes, másrészt szabálytalan. Ha elkapnak a rendőrök, akkor a problémád is megoldódik egyből. Ha meg magánterületen, akkor ott mit tudsz gyakorolni? maximum az elindulás-megállàst, parkolást, azt meg fölösleges hetekig.

Ha nincs bátorságod megmondani, hogy neked ez így sz@r, akkor egész egyszerűen azt kell mondani, hogy az iskolában mondták, hogy csak szakképzett oktatóval vezethetsz. Ennyi.

szept. 20. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!