Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők látogatásával mit...

Nagyszülők látogatásával mit kezdjek, ha nagyon messze vannak, és a hétköznapjaim is zsúfoltak?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim 500 km-re laknak tőlem.

Régebben évi 2x elmentünk hozzájuk 3-7 napra a szüleimmel.

Már külön élek szüleimtől, 30 éves vagyok. Sajnos az utóbbi években nagyon keveset voltam náluk, legutóbb 2022 ősszel. Tavaly ősszel az egyetem miatt nem tudtam elmenni hozzájuk. Nagyon nehéz egyetemen tanulok, mellette teljes munkaidőben dolgozom. Ha nem dolgozom, akkor tanulok, ha nem tanulok, akkor dolgozok.

Nagyszüleim már idősek, nincsenek már túl jó egészségben sem, és akár ott vagyok náluk, akár telefonon beszélek velük (telefonon havi 1x egy-két órát), minden beszélgetés arra megy ki, hogy ők nemsokára meghalnak, meg nincsenek jól, és hogy mi lesz a házzal amiben laknak.

Nagyon sajnálom őket, a szívem szakad meg értük, mert szeretem őket, de csak az odaút 1 napos utazás, mert nincs autóm.

Hosszú hétvégéim nincsenek, mert olyan munkám van, hogy hétvégén és hétköznap egyaránt dolgozok.

Mindig kérdezik, mikor tudok menni. Hát mondom, amikor nem kell tanulnom, és munka sincs. Olyan pedig nemigen van.

Mindig mondják, hogy de jó lenne látni engem, hiányzok nekik. Meg hogy addig találkozzunk amíg élnek.

Ez igaz, nekem is hiányoznak, de mit tudok csinálni? Mi lenne a jó megoldás?

A szabadságaim már most be vannak írva vizsgaidőszakra és előadás napokra. Nem tudok kivenni pluszba. A munkahelyen meg úgy dolgozok, hogy pl. Kedd és péntek a szabadnap. Vagy vásarnap-hétfő, hogy két nap egybe legyen havi 1x.

Szóval nagyon rossz helyzet.

Nem tudom, mit tegyek.

2024. jan. 23. 18:30
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
57%

Miért a kérdező a hülye? Szerencsétlen oldalakon át kapta a savat hogy ha nem kamuzik táppénzt akkor leszrja a nagyszüleit…

2024. jan. 24. 17:01
 42/59 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell sajnálni... írta hogy le tudna menni de meggyőzte magát hogy ha keveset tud ott lenni az utazás idejéhez képest akkor nem is érdemes
2024. jan. 24. 18:07
 43/59 anonim ***** válasza:
73%
41-re: de a kamuzzon táppénzt nem azt jelenti, hogy 2-3 hónappal előre bejelentem, hogy MAJD egyszer hazudni fogok... Ennyire a kérdező sem lehet h*lye...
2024. jan. 24. 18:18
 44/59 anonim ***** válasza:
73%
Ha táppénzen vagy, akkor otthon kell lenned. Olyan nincs, hogy beteg vagy és elutazol az ország túlvégére. Ha előre bejelented a főnöködnek, hogy "lesz egy hét táppénz", akkor számíthatsz rá, hogy rád küldi az ellenőröket (nyilván főnöktől függ). Ennél már az is tisztességesebb, ha fizetés nélküli szabit veszel ki, ha adnak. Ha nem adnak, akkor a táppénznél is megnéznék, hogy hol vagy. A táppénzcsalásért pedig nem csak kirúgnak, hanem további büntetésre is számíthatsz.
2024. jan. 24. 20:09
 45/59 anonim ***** válasza:
54%
#43 Pedig úgy tűnik, de. :D Az is mutatja, amit ír a munkájáról. Én már nagyon rég otthagytam volna a francba az ilyen helyet.
2024. jan. 24. 21:02
 46/59 anonim ***** válasza:
90%

Miért ne kérj az utazás céljából táppénzt?

Táppénzcsalást az követ el, aki bár nem beteg, ezáltal munkaképtelenné sem vált, mégis kiíratja magát orvossal, többnyire a háziorvosával. Amennyiben a csaló lebukik, az általa okozott kár pedig eléri a 100 ezer forintot, úgy kétévnyi elzárással is büntethető. Munkáltatói szempontból is lényeges szempont emellett, hogy a csalásért kirúgott alkalmazottnak nem kell végkielégítést fizetni.

2024. jan. 24. 21:02
 47/59 anonim ***** válasza:
45%

A helyzet az: 1.a nagyszulonek 5 perc eloben az u okaval feler egy ev ottnyaralassal. = megeri odaautazni es masnao mar vissza is. Ez egydul neked lesz faraszto es megerolteto.

2. telekocsi...Magyarorszagon vagytok, mert bocs de el nem tudo. kepzelni nagy tomegkozlekedokent, hogy melyik az a ket telepules, ahol te es ahol a nagyszuleid elnek es nem lehet maximum 6 ora alatt odaerni...Szoval probalj megfelelo utvonalat tervezni. Budapesten ha keresztul kell menni, akkor azert oda es onnan valameddig eleg jok a vasuti vonalak es vonaton kivaloan lehet tanulni. (tapasztalat) Es ha nincs is ember aki autoval a-b kozott haztol hazig elvisz, akkor is valaki csak van aki legalabb toletek egy nagyvarosig megy autoval es azzal csomo idot nyernel.

utazaskor tanuld azt, amirol nezhetsz vudeot, tolthetsz ki online tesztet, olvashatod a telon vagy a tableteden vagy a laptopodon vannak az anyagok vagy audio. pl en csinaltam olyat hogy felolvastam a jegyzeteim es azt hallgattam vissza utkozben.

A munkarol meg annyit, hogy jelenthetsz beteget, ha jofej a hazidoki kiir ket napra, te meg ha megis lebuksz, hogy utazol.valahova akkor azt mondod mesz x varosba mr vizsgalatra mert sokat fajt a fejed...vagy valami kamu dolgot kutalalsz pl pont azt, hogy a nagyid bevittek korhazba es .uszaj menned hiaba vagy beteg.

Szerintem te keresed a kifogasokat, hogy miert nem mehetsz, mert nincs kedved, erod. Ez is ertheto, de akkor ide ne tedd ki a lelkisimereted miatt a kerdest.

En is nagyon nehez egyezem mellol tobb szasz kilometert utazgattam haza, es mindig beugrottam a nagyszuleimhez, akarmennyire is tehernek ereztem.neha es farasztott az odautazas, gyaloglas stb.

Masik ha szuleid meg elnek es jo a viszony veluk es ha jol olvastam regebben veluk mentetek x napokra, akkor most is osssze lehet szervezni valamelyik rokonoddal, aki rugalmasabb szabival, idovel es autoja is van, hogy v..ze vigyel mar el a mamaekhoz. Es igen lehet akkor felsvesz teged 100 kmre ahol o lakik es odaatozik veled, de vusszafele mar lehet valoban 6 orat kell utaznod stb.

Utazas. en sokat aludtam vonaton, buszon. Tehat a megfelelo i dulas pl munka vegen utolso jaratokkal es ejjelre odaeres is egy opcio vagy hat a korai keles. Igy az utazas alatt zenet hallgatsz es alszol nagyreszt. Nagyideknal meg ta ulsz

plusz videohivas???

ha lathatnak, megmutatod hol laksz vagy ok korbemutogatjak az otthonuk az is jobb mint a telefon, de nem kell utaznod orakat erte. Csak ha nincs nekik hozza eyzkoz akkor rajta az 50.000ukbol vegyel nekik

2024. jan. 25. 08:58
 48/59 anonim ***** válasza:
87%

“vonaton kivaloan lehet tanulni”

Melyik vonaton? :D sokszor még podcastet se tudok hallgatni, úgy ordítoznak emberek a vonaton… ha tanulnom kéne az biztos nem menne..

2024. jan. 25. 09:49
 49/59 anonim ***** válasza:
53%

Nem problémáznék ezen, hanem élném az életemet, és amikor belefér, mennék.

Ez ennyire nehéz???

Én 1200 km-re élek, évi kétszer hazamegyek 3-4 napra és ennyi.

Aki nem érti, nagyon sajnálom, nem fogok kéthavonta elcs.szni egy hétvégét, mert szerintük "ritkán jövök", főleg, mivel nem két forint a repjegy.

Amit a nagyszüleid csinálnak, az bújtatott érzelmi zsarolás.

2024. jan. 25. 10:32
 50/59 anonim ***** válasza:
13%
Nem tudom miért lett törölve a válaszom, hogy taxizz.
2024. jan. 25. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!