Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők látogatásával mit...

Nagyszülők látogatásával mit kezdjek, ha nagyon messze vannak, és a hétköznapjaim is zsúfoltak?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim 500 km-re laknak tőlem.

Régebben évi 2x elmentünk hozzájuk 3-7 napra a szüleimmel.

Már külön élek szüleimtől, 30 éves vagyok. Sajnos az utóbbi években nagyon keveset voltam náluk, legutóbb 2022 ősszel. Tavaly ősszel az egyetem miatt nem tudtam elmenni hozzájuk. Nagyon nehéz egyetemen tanulok, mellette teljes munkaidőben dolgozom. Ha nem dolgozom, akkor tanulok, ha nem tanulok, akkor dolgozok.

Nagyszüleim már idősek, nincsenek már túl jó egészségben sem, és akár ott vagyok náluk, akár telefonon beszélek velük (telefonon havi 1x egy-két órát), minden beszélgetés arra megy ki, hogy ők nemsokára meghalnak, meg nincsenek jól, és hogy mi lesz a házzal amiben laknak.

Nagyon sajnálom őket, a szívem szakad meg értük, mert szeretem őket, de csak az odaút 1 napos utazás, mert nincs autóm.

Hosszú hétvégéim nincsenek, mert olyan munkám van, hogy hétvégén és hétköznap egyaránt dolgozok.

Mindig kérdezik, mikor tudok menni. Hát mondom, amikor nem kell tanulnom, és munka sincs. Olyan pedig nemigen van.

Mindig mondják, hogy de jó lenne látni engem, hiányzok nekik. Meg hogy addig találkozzunk amíg élnek.

Ez igaz, nekem is hiányoznak, de mit tudok csinálni? Mi lenne a jó megoldás?

A szabadságaim már most be vannak írva vizsgaidőszakra és előadás napokra. Nem tudok kivenni pluszba. A munkahelyen meg úgy dolgozok, hogy pl. Kedd és péntek a szabadnap. Vagy vásarnap-hétfő, hogy két nap egybe legyen havi 1x.

Szóval nagyon rossz helyzet.

Nem tudom, mit tegyek.

2024. jan. 23. 18:30
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
35%
Miért nem a nagyszülők utaznak hozzád? Nekik már valószínűleg ingyen van, ráadásul több az idejük is, mint neked. Ők jobban tudnának menni hozzád, mint te hozzájuk.
2024. jan. 23. 19:58
 22/59 anonim ***** válasza:
46%
21, hagyd már. Ennek erre is lesz kifogása.
2024. jan. 23. 20:00
 23/59 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy ne haragudj kérdező, de milyen egyetemre jársz te? Amikor én kezdtem a BME-n, első félévben még kötelező volt előadásra járni, ellenőrizték is kártyával meg szúrópróbaszerűen ujjlenyomattal, de nem jól működött a rendszer és már az sincs.

Sehol nem kötelező előadásra bejárni, csak gyakorlatokra, laborokra, szemináriumokra. Nem hiszem el, hogy egyedül jársz arra a nyüves szakra, és ne lenne egy ismerős sem, akitől esetleg kölcsönkérheted a jegyzetét, ha kihagysz pár napot. Mégis mi van, ha amúgy tényleg beteg vagy? Még ha kötelező is lenne bejárni órákra, egy kb. 30%-nyi hiányzás méltányosan megengedett, max. ha olyan típusú óra (nem előadás!), akkor pótolni kell.

Tényleg érdekel, melyik egyetemre jársz, mert én azt tapasztaltam, hogy a műszakin meg az orvosin kívül nem is nagyon szokás órákra járni, de az orvosin és a műszakin azért nem, mert az óra idejében is tanulnak az emberek, nem dolgozgatni járnak.

2024. jan. 23. 20:10
 24/59 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk ez úgy működött hogy menni kell és kész. Amikor már az ember maga tervez spekulál akkor hirtelen minden hű nehéz. Az az ember akinek nem volt szabadideje nem szórakozott csajozott mégis reggeltől estig talpon volt... na az voltam én.
2024. jan. 23. 21:35
 25/59 anonim ***** válasza:
89%

Ünnepekkor nem tudsz esetleg? Akkor talán nincs nagyon suli meg munka. Pl húsvét a kövi azt hiszem.

De ha nem megoldható, akkor tényleg táppénz.

2024. jan. 23. 21:46
 26/59 anonim ***** válasza:
72%

Szóval másfél éve nem tálaltál oda?? Az szép...

1. Kihagysz pár előadást.

2. Rászánsz egy hosszú hétvégét

3. Fizetes nélküli szabi

4. Tappenz.

Nem igaz, hogy neked 2022 ősze óta egyik sem jutott eszedbe és ezidő alatt egyszer sem tudtam erre szánni 3 napot...

2024. jan. 23. 22:04
 27/59 anonim ***** válasza:
90%
Jogsid van? Akkor ki tudsz bèrelni egy autòmegosztòs kocsit. Nem kell gyalogolni, meg vàrni a buszra, èjjel is utazhatsz stb.
2024. jan. 23. 22:11
 28/59 anonim ***** válasza:
70%
ha menni akarsz mész bármilyen messze is laknak és bármilyen keves időt is tölthetsz ott..menj hozzájuk amíg teheted
2024. jan. 23. 22:47
 29/59 anonim ***** válasza:
40%
mindig azt mondják az emberek hogy nincs időm..de napi több órát telefonozni,netflixezni a haverokkal logni van
2024. jan. 23. 22:49
 30/59 anonim ***** válasza:
28%
Utálom az öregeket, akik az isten háta mögött élnek, és nyávognak, hogy nem látogatja őket senki.
2024. jan. 24. 00:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!