Nagyszülők látogatásával mit kezdjek, ha nagyon messze vannak, és a hétköznapjaim is zsúfoltak?
Nagyszüleim 500 km-re laknak tőlem.
Régebben évi 2x elmentünk hozzájuk 3-7 napra a szüleimmel.
Már külön élek szüleimtől, 30 éves vagyok. Sajnos az utóbbi években nagyon keveset voltam náluk, legutóbb 2022 ősszel. Tavaly ősszel az egyetem miatt nem tudtam elmenni hozzájuk. Nagyon nehéz egyetemen tanulok, mellette teljes munkaidőben dolgozom. Ha nem dolgozom, akkor tanulok, ha nem tanulok, akkor dolgozok.
Nagyszüleim már idősek, nincsenek már túl jó egészségben sem, és akár ott vagyok náluk, akár telefonon beszélek velük (telefonon havi 1x egy-két órát), minden beszélgetés arra megy ki, hogy ők nemsokára meghalnak, meg nincsenek jól, és hogy mi lesz a házzal amiben laknak.
Nagyon sajnálom őket, a szívem szakad meg értük, mert szeretem őket, de csak az odaút 1 napos utazás, mert nincs autóm.
Hosszú hétvégéim nincsenek, mert olyan munkám van, hogy hétvégén és hétköznap egyaránt dolgozok.
Mindig kérdezik, mikor tudok menni. Hát mondom, amikor nem kell tanulnom, és munka sincs. Olyan pedig nemigen van.
Mindig mondják, hogy de jó lenne látni engem, hiányzok nekik. Meg hogy addig találkozzunk amíg élnek.
Ez igaz, nekem is hiányoznak, de mit tudok csinálni? Mi lenne a jó megoldás?
A szabadságaim már most be vannak írva vizsgaidőszakra és előadás napokra. Nem tudok kivenni pluszba. A munkahelyen meg úgy dolgozok, hogy pl. Kedd és péntek a szabadnap. Vagy vásarnap-hétfő, hogy két nap egybe legyen havi 1x.
Szóval nagyon rossz helyzet.
Nem tudom, mit tegyek.
Ui.: karácsonyra is kaptam tőlük 50 ezer forintot. A kis nyugdíjukból is nekem, és az unokatesómnak küldenek többtízezer forintokat, ami nekik igenis nagy összeg azért.
Hiába mondom nekik, hogy nem kell nekem, inkább költsék magukra, vegyék meg, amit szeretnének, vagy tetszik nekik, minden éven küldenek pénzt. Rosszul érzem magam emiatt méginkább, hogy ezért "cserébe" meg sem látogatom őket.
Nagyon nagy lelki teher ez nekem, és dilemmában vagyok. Borzasztó embernek érzem magam.
\1
Oké, reggel indulok, este odaérek. Másnap már utazhatok haza, mert harmadnap reggel munka. Sok értelme van.
\6
Éppen megoldást keresek, szóval köszönöm a haszont...hasznos választ, segíts kérlek akkor, fentiek tekintetében te HOGYAN oldanád meg??
\4 van ismerősöm, aki háromnegyedig el tud vinni, egyetem előtt mindig vele oldottam az odautat addig a szakaszig.
Csak most már ő is össze-vissza dolgozik, amikor neki jó, akkor nekem nem, és fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!