Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők látogatásával mit...

Nagyszülők látogatásával mit kezdjek, ha nagyon messze vannak, és a hétköznapjaim is zsúfoltak?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim 500 km-re laknak tőlem.

Régebben évi 2x elmentünk hozzájuk 3-7 napra a szüleimmel.

Már külön élek szüleimtől, 30 éves vagyok. Sajnos az utóbbi években nagyon keveset voltam náluk, legutóbb 2022 ősszel. Tavaly ősszel az egyetem miatt nem tudtam elmenni hozzájuk. Nagyon nehéz egyetemen tanulok, mellette teljes munkaidőben dolgozom. Ha nem dolgozom, akkor tanulok, ha nem tanulok, akkor dolgozok.

Nagyszüleim már idősek, nincsenek már túl jó egészségben sem, és akár ott vagyok náluk, akár telefonon beszélek velük (telefonon havi 1x egy-két órát), minden beszélgetés arra megy ki, hogy ők nemsokára meghalnak, meg nincsenek jól, és hogy mi lesz a házzal amiben laknak.

Nagyon sajnálom őket, a szívem szakad meg értük, mert szeretem őket, de csak az odaút 1 napos utazás, mert nincs autóm.

Hosszú hétvégéim nincsenek, mert olyan munkám van, hogy hétvégén és hétköznap egyaránt dolgozok.

Mindig kérdezik, mikor tudok menni. Hát mondom, amikor nem kell tanulnom, és munka sincs. Olyan pedig nemigen van.

Mindig mondják, hogy de jó lenne látni engem, hiányzok nekik. Meg hogy addig találkozzunk amíg élnek.

Ez igaz, nekem is hiányoznak, de mit tudok csinálni? Mi lenne a jó megoldás?

A szabadságaim már most be vannak írva vizsgaidőszakra és előadás napokra. Nem tudok kivenni pluszba. A munkahelyen meg úgy dolgozok, hogy pl. Kedd és péntek a szabadnap. Vagy vásarnap-hétfő, hogy két nap egybe legyen havi 1x.

Szóval nagyon rossz helyzet.

Nem tudom, mit tegyek.

2024. jan. 23. 18:30
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
83%
Nézd meg az Oszkáron és a Blahblahcaron hogy nem hirdetett-e meg valaki telekocsi utat arra a viszonylatra amire neked kell. Én csomószor utaztam már így (200+ alkalommal). Megbízható módszer. És gyors. Árban is megfelelő. És így nem kell tömegközlekedéssel szórakozni.
2024. jan. 24. 01:54
 32/59 anonim ***** válasza:
63%
Nézd, te is tudod, hogy ez mind kifogás...2022 óta nem volt 3 szabadnapod, persze. Milyen egyetemre jársz, hogy január 1 -től dec. 31-ig állandóan tanulni kell, de mellette azért teljes állásban is dolgozol? 30 évesen vsz. levelezős vagy, akkor csak konzultációk vannak, arr apedig az évfolyam java el se szokott menni, mert nem tudja megoldani azt sem. Nincs munkaszüneti nap, hosszú hétvége, semmi. Egyszerűbb lenne bevallani, hogy a prioritások között ők nem szerepelnek, csak nagy kényelmetlenségek árán tudnád őket meglátogatni, azt meg nem vállalod. Pont. Legalább ők is tudnák. Havi 1-2 telefon? Ha heti 1-2 lenne, még azt mondanám, hogy fontosak is neked. Nem kell ködösíteni, mert nem a megoldásokat keresed, hanem a kifogásokat. Egyébként az ilyen kérdéseket linkelném azoknak, akik ba...sztatják az embert, hogy megbánod, ha nem vállalsz gyereket, mert senki nem fogja öreg korodban rádnyitni az ajtót...
2024. jan. 24. 06:58
 33/59 anonim ***** válasza:
76%
Na igen, azért évek alatt 1-1 napot csak össze lehetett volna hozni.
2024. jan. 24. 07:07
 34/59 anonim ***** válasza:
83%
Számomra érthető a helyzeted, elég kemény ennyi meló és suli együtt. Amin tudsz rövidíteni az az utazás. Ha megyeszékhelyen laksz, biztos találsz Pestig fuvart (vagy eldob valaki ismerős a vasútig v mész taxival). Lebuszozol a megyeszékhelyre, és onnan taxival elmész a nagyszüleidhez (keress meg taxisokat és beszéld le előre, biztos találsz a neten). Ez nem kevés így, de csomó időt nyersz. A suliban is kihagyhatsz 1-2 napot biztos.
2024. jan. 24. 10:15
 35/59 anonim ***** válasza:
83%

Vagy mehetsz a szüleiddel és

te eljössz hamarabb.

2024. jan. 24. 10:15
 36/59 anonim ***** válasza:
71%

Nekünk is kötelezőek voltak az előadások az ELTE-n. Ellenőrizték is.

#kérdező

Ami nekem eszembe jutott, hogy nem tudnànak a nagyszüleid meglátogatni téged? Talán jobban ráérnek.

Amúgy én átérzem, nagyon durva tud lenni az egyetem+munka egyszerre.

2024. jan. 24. 11:38
 37/59 anonim ***** válasza:
70%
Vagy bérautó esetleg?
2024. jan. 24. 11:38
 38/59 anonim ***** válasza:
89%
#37 Megnéztem, bizonyos alapszakokon valóban kötelező 66%-on résztvenni. Tehát néhány igazán kihagyható, ha buli/munka alatt nem lövi el. Főleg, hogy most, vizsgaidőszak vége felé kérdezi.
2024. jan. 24. 11:59
 39/59 A kérdező kommentje:

Nincs jogsim. Nincs hosszú hétvégém, nincs ünnepnapom, nincs leállás, olyan helyen dolgozom.

A munkám pedig olyan, hogy egy héten csak 1 szabadnapom van, mert úgy van szervezve nekem az egész beosztásom, hogy havi 1x 1 hétre el tudjak menni az iskolába. Az az egy hét azok a szabadnapjaim, csak összevonva, mint nektek, átlagembereknek a szombat-vasárnap. Na, nekem nincs szombatvasárnapom. Nekem hétvégi munka van, amikor pedig végre pihenőn lennék, azok a napok egyemre járással mennek. Így már megértette mindenki?

"Nem tudsz kivenni 3 napot" - és mit kezdek 3 nappal???? Valaki írta, hogy 500 km max magyarország egyik sarkából a másikba. Pontosan. Magyarország egyik határcsücskéből a másik határcsücskébe megyek, átlósan. 3 nappal semmit nem érek, mert csak 1 napot ott vagyok, kettőt utazással töltök. Ennek sincs értelme, oké, látom őket, de alig tudok minőségi időt tölteni velük.

De a kötekedés és a b*szogatás az megy ezerrel. És még ti hiszitek magatokról, hogy különbek vagytok. Álszentek.

Ne haragudjatok, de ez a véleményem az okoskodó válaszokról. Nyugodt természetű vagyok, de néhány kommentem rendesen elöntötte a sz_r az agyam.

Voltak persze, akik hasznos és valóban segítőkész válaszokat adtak, ők ne vegyék magukra. Nekik köszönöm szépen a segítséget!

Lehet most szidni engem, nem érdekel. A normális, készséges válaszokon elgondolkodtam, meglesz a megoldás. Ma éjszakára megyek vissza 16 órába dolgozni, szóval holnap reggel pont találkozom a főnökömmel, meg is mondom neki, hogy tavasszal úgy számoljon, hogy lesz egy hét táppénzem, ne érje váratlanul az emberkiesés (kevesen vagyunk a munkahelyen, elég nagy felfordulást okoz egy ember lebetegedése, kiesése.)

Szóval ez lesz a megoldás. Tudom már, hogyan oldom meg.

Nem kell több kioktató válasz.

Még egyszer megírom: meg-van-a-me-gol-dás-ho-gyan-csi-ná-lom.

Köszmindenkinek, a kérdést törlöm is a saját listámból.

2024. jan. 24. 12:01
 40/59 anonim ***** válasza:
62%
Nem lehetsz annyira ostoba, hogy azt hidd, hogy van ilyen, hogy "lesz egy hét táppénzem." Egyáltalán tudod te, mit jelent az a szó, hogy táppénz? Azt hiszem, nem. De ha a főnököd ez után a mondat után csípőből kirúg, hát nem foglak sajnálni. Bicskanyitogató a stílusod.
2024. jan. 24. 16:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!