Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most ez mi lehet nagyszülők...

Most ez mi lehet nagyszülők részéről?

Figyelt kérdés
Egyik nagyszülőm haldoklik, de nem úgy, hogy ágyhoz van kötve, vagy kórházban van, csak rákos, és nem tudni mennyi van még neki hátra, de romlik az állapota. Én szerettem volna, ha a vége jól telik neki, ezért meghívtam őket karácsonykor egy étterembe, vittük hoztuk volna őket kocsival, csak be kellett volna ülniük, és aztán jól érezni magukat, mert hónapok óta nem mozdultak ki. De kitalálták, hogy nem jönnek, mert a másik unokájuk, meg az apja, tehát a fiuk nem ér rá akkor, és ők hozzájuk igazodnak, majd amikor nekik jó lesz, akkor mennek. Itt hozzá tartozik még, hogy a fiuk és az unokájuk is tojik a fejükre, csak ha pénz kell akkor találják meg őket. ha segítség kell az öregnek, mindig minket hívnak, és mi pattogunk nekik. Kiderült, hogy a másik unokának, meg fiuknak 2 nappal később lenne jó, ami nekünk már nem jó, így akkor elmennek nélkülünk, az általunk szervezett programra. Ők amúgy mindig ráérnek, ki sem jönnek a lakásból, tehát kétszer is mehettek volna. Jogosan esik ez nekem rosszul?
2023. dec. 23. 15:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne essen rosszul, te hívtad, nem megy. Azzal már ne törődj, hogy mással mit csinál. Természetesen jogosan esne rosszul, de miért hagyod, hogy más döntse el, milyen kedved van? Dobj be az üres időbe olyan progit ahol jól érzed magad.
2023. dec. 23. 15:23
 2/9 anonim ***** válasza:
6%
De neked is kötelező segíteni Neki
2023. dec. 23. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2, te kötelezed? :)
2023. dec. 23. 15:27
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Akkor menjenek velük, nélkületek, majd segítsék őket ők, én ezek után le se okádnám őket, haldokoljon ahogy akar.
2023. dec. 23. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Nem hibáztatnám az öregeket azért, mert van kedvenc gyerekük és unokájuk, akivel szívesen vannak. Te nem vagy benne ebben a körben, csak kisegítőnek vagy jó. Bántó, de ne vedd magadra. Egyrészt csak te foglalkozol ezzel, a magad kedvét keseríted meg. Ők észre sem veszik, hogy máshogy kéne viselkedni és örülni a figyelmességnek.

Keményen hangzik, de én feladnám az ilyen törekvést, mert nem tőled várják ezt, hanem a fiuktól és a másik unokától.

2023. dec. 23. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:
11%

"Én szerettem volna, ha a vége jól telik neki, ezért meghívtam őket karácsonykor"

És előtte milyen volt a kapcsolatotok? Mert ez úgy hangzik, hogy "na úgyis meghalnak, legyen legalább egy jó karácsonyuk". Lehet, hogy ők is érzik ezt és nincs erre szükségük.

2023. dec. 23. 16:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Hetente kétszer megyünk hozzájuk, visszük a bevásárlást amit kérnek. Ha vizsgálatra kell vinni őket, mindig mi megyünk értük, és visszük őket. Ha bármi kell, bármi van, minket hívnak. Naponta beszélünk legalább telefonon.
2023. dec. 23. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jogosan esik rosszul, de igaza van azoknak, akik azt írták, hogy ne vedd magadra.

Te mindent megtettél, innentől ne akarj jót cselekedni.

Ha megint ugráltatni akarnak, akkor megjegyezheted, hogy megbántottak, és ha már ennyire éreztetni akarták veled, hogy ki is a kedvenc, akkor az elvárások terén is helyezzék előtérbe a másik gyereküket.

Persze úgyis az lesz, hogy ők nem úgy, meg túlreagálod, és amúgy se ér rá a másik :)

Innentől te döntöd el, hogy megesik rajtuk a szíved, vagy kötöd az ebet a karóhoz, hogy ez csúnya dolog volt tőlük, és ezt te nem felejted el. Mindkettő rendben van, de úgy szó nélkül én nem hagynám... lehet, hogy kicsinyesség, de bármennyire rokon, ha nekem illik udvariasnak és kedvesnek lennem, akkor ő is erőltesse meg magát egy kicsit, és ébredjen rá, hogy milyen, ha úgy viselkedik vele valaki, ahogy ő...

2023. dec. 23. 16:49
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem kötelezö csak illik.
2023. dec. 24. 00:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!