Hogyan tudnék segíteni a szüleimnek a dolgok
elfogadásában és feldolgozásában (sérült unokák)?
Figyelt kérdés
A gyermekeink mindhárman nehézségekkel küzdenek (autizmus, adhd és egyéb problémák). A szüleim nagyon szeretnek minket és az unokákért kifejezetten rajonganak, de látom, hogy a helyzet rányomja a bélyegét az életükre. Például nem szívesen viszik őket játszótérre vagy egyéb eljárós programokra, ahol a többi gyerek közül kilógnának, de a hasonló nehézségekkel élő gyerekek közé se, mert azt meg túl elkeserítő látniuk. Mi a férjemmel úgy érezzük, hogy nem lehet a folyamatos kesergésbe menekülni, mert azt nem vészelnénk át ép ésszel, így próbáljuk mindennek a derűs oldalát nézni. A szüleim viszont bár próbálnak, de nem tudnak így tenni.
Annyira jó lenne, ha néha keserűség nélkül tudnának örülni néhány dolognak és nem mérgezné meg minden pillanatukat a mi lett volna ha...!
Akkor viszont ott nem a felelősségvállalással van a gond, hanem nehezményezik, hogy a gyermekek nem "normálisak". Annyit tudsz tenni, hogy megkeményíted magadat és közlöd velük a legközelebbi sírás-ríváskor, hogy te sem így kérted, így alakult, vagy elfogadják, vagy téged hagyjanak békén a rinyájukkal. Nem kívánság kérdése, el kell fogadni és ezzel együtt élni.
2023. nov. 15. 16:06
12/20 anonim válasza:
Egy autista gyerek lehet nagyon “kirívó” de ha versenyez, akkor valószínűleg nem az. Miben nyilvánul meg, hogy rajonganak az unokákért?
Egy négyszemközti beszélgetés jó lenne, mert neked nyilván támogatásra van szükséged, nem a helyzeten való folyamatos kesergésre.
2023. nov. 15. 16:14
13/20 anonim válasza:
10.
Úgy tűnik azért nem mennek olyan helyre, ahol mások is vannak, mert szégyellik az unokákat.
Egyébként egy átlag kisgyerek is pont elég figyelmet kíván és megterhelő még a szülőknek is, nemhogy az öreg nagyszülőknek.
Amúgy mennyire súlyos a terheltség? Mennyire nyílvánvaló első látásra is?
Mert ezeknek vannak fokozataik. Ha ez már-már fogyatékosság kategória, (és úgy tűnik a leírásodból, hogy így van) én megértem a nagyszülőket.
2023. nov. 15. 17:04
14/20 anonim válasza:
Nekem is van autista gyerekem. Ugyanilyen volt az én nagymamám,neki a fiam dédunokája. Mikor kiderült az autizmusa 4-5 éves korában,onnantól kezdve távolság tartó lett. Addig vigyázott rá,fürdette,etette,normális kapcsolatuk volt. Nekem is rosszul esett,hogy hirtelen megváltozott. Egyszer hallottam,hogy azt mondta a gyereknek,hogy tönkre tetted anyád életét. Az volt az utolsó nap,hogy elmentünk hozzá. Nem én,de a gyerek sem kérte,hogy ilyen legyen. De ha már sajnos így alakult,akkor legalább ne bántsuk. Mert azzal,ahogy bánt a fiammal,engem is bántott. Szóval én megszakítottam a kapcsolatot. Te ne szégyeld,benned ne legyen rossz érzés. A nagyszülők meg vagy beletörődnek,vagy a gyerek érdekében is ignorálod őket. Mert az én auti kisfiam érezte,hogy nem úgy szeretik,mint a többi dédunokát,unokát.
2023. nov. 15. 19:28
15/20 anonim válasza:
Megnézni miért nem tudják őket? Ott nem ők vigyáznak rájuk csak nézik a műsort / versenyt.
2023. nov. 16. 02:06
16/20 anonim válasza:
Amit meg kell értened, hogy szüleid az a fajta generációhoz tartoznak ahol szégyennek van minden titulálva ami eltér a normálistól, akik nem beszélnek nyíltan a problémákról, helyette kiválóan seprik a szőnyeg alá.
Semmit nem fogsz tudni ebben a témában változtatni, mert ők így nőttek fel. A saját szégyenérzetüket maguknak kell le meccselni önmagukban.
Most még lehet nem fogják fel a gyerekek, de majd később igen.
2023. nov. 16. 05:59
17/20 anonim válasza:
Igen szégyellik őket, és ez azért elég fájdalmas lehet nektek, mint szülőknek. Az a baj, hogy nem őszinték ezzel kapcsolatban veled.
2023. nov. 16. 14:22
18/20 anonim válasza:
en se tudnam elfogadni hogy mind a 3 unokam terhelt. meg sajat gyerekkent se tudnam szeretni azt hiszem , bar ilyet nem szokas bevallani. En nem vallaltam volna soha egy terhelt gyerek neveleset arrol nem beszelve hogy az elso beteg utan meg 2 masikat? soha. es en is szegyellnek 3 ilyen unokat , megertem a nagyszuloket teljesen. orulj neki kerdezo hogy egyaltalan elfogadjak oket valamilyen szinten.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!