Gyerekkori bántalmazás feldolgozása?
Akinek sikerült túllépnie a gyermekkori bántalmazáson, gyakori verés megszégyenítés félelemben élés stb. Leírná, hogy csinálta? Sok könyvet olvastam a témában próbálom helyre tenni magamban a dolgokat, terápiára nincs pénzem sajnos. De úgy érzem muszály valamit csinálnom mert gyakran felszinre tör, és gátol abban hogy kiteljesedjek és egészséges felnőtt legyek (önképzavar, önbizalomhiány stb).
23f
Vidéki vagyok itt mindenki ismer mindenkit nem igazán van ilyesmire lehetőség, ha meg kitudódna a dolog nagy botrány lenne.Sajnos amikor próbáltam beszélni barátokkal/barátnővel róla gyengének néztek és furcsán kezeltek. Miközben én nem tehetek róla ,hogy pl apám próbált vizbe folytani.Ha van barátnőm már el se merem neki mondani mi volt velem. Anyám csak sír testvérem meg elveszti a fejét ha szóba hozom.
Kedves 3-as miket csináltatok a terápián?
Lezártam magamban, nehéz elmagyarázni.
Megértettem azt, hogy NEM érdemeltem meg ezeket, ők rossz szülők voltak. Sikereket értem el az életben (iskola, munka, párkapcsolat), holott szerintük ez lehetetlen. Tévedtek, ahogy majdnem minden másban is. Miért hinnék nekik többet?
Szakmailag elismernek, barátaim is vannak, a párom is úgy szeret, ahogy vagyok.
Én nem szoktam beszélgetni mással a gyerekkoromról. Elmondom, hogy nem volt szép, barátom valamivel többet tud, de vele se közöltem, hogy próbáltak vízbe fojtani, kést tartottak a torkomhoz stb. Nem azért mert titkolnám és szégyellném, hanem azért, mert már nem érdekel. Elmúlt, vége, a szülőkkel már nincs kapcsolatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!