Azért kérdezem mert 29 éves vagyok és a nagyival élek együtt holott van egy saját lakásom nincsen hitelem illetve 23465ft/hó kapok ami már a családi pótlékot is tartalmazza. Önellátásra képes vagyok. Nem anyagi kérdés ez nálam inkább az a gond nálam hogy a kényelem meg hogy lusta vagyok elköltözni igaz 78% rokkant vagyok. Nem befolyásólja az életemet. Lányok a ti válaszotokra véleményetekre is kíváncsi vagyok. Párkapcsolat terén mennyire befolyásólja ha valaki 29 évesen még otthon lakik a nagymamával? igazából egy pszichológus véleménye is érdekel ha van köztetek olyan akinek az a szakmája. sokan feltették a kérdést de ez kicsit más eset. mi az a kor határ amikor már kötelező lenne elköltözni? olvastam kutatásokat hogy hol hány évesen szoktak de az nekem nem ad egyértelmű választ a kérdésemre ezért fontos lenne hogy ha őszinte választ adnátok. Előre is köszönöm. A helyesírás miatt meg elnézést kérek sajnos az nem annyira megy nekem.
Ez nem annak a kérdése, hogy mikor illik. Amikor szeretnél (és azok is beleegyeznek, akikkel élsz) és lehetőséged van rá.
2023. szept. 10. 10:25
32/38 anonim válasza:
Mosmár mindegy..
23-25körül illett volna.
Ha segítesz neki nincs egyedül elvagy vele akkor idős korára már minek költöznèl el?
Igazság szerint ha nő ügy van a dologban akkor szokott ez az elköltözès tèmába kerülni. (Hogy ne nyitogassák a szülők rátok 5percenkènt az ajtót hogy nem e rosszat csináltok)
Tudsz ilyen kèt laki lenni! Azèrt ez így más szitu szerintem.
Èn is ezt csinálom csak nekem már nem èlnek a szüleim. Viszont van városba egy lakásom meg egy tanyám. Ott lakok ahol èpp jólesik vagy több dolgom van.
2023. szept. 26. 23:20
33/38 A kérdező kommentje:
Elirtam 242ezer ft amit kapok néha férre gépelek
2023. szept. 27. 00:20
34/38 anonim válasza:
10: Rohadtul nem ettől függ vagy nem szabadna függni párkapcsolatnak! Anyummal maradtam, semmi akadálya nem volt két kapcsolatomnak, párom ide költözött. (Nekünk van nagyobb hely.) Közös támogatás.
35/F
2024. jan. 18. 15:41
35/38 anonim válasza:
Kedves kérdező! Nincs ilyen, hogy mikor kéne elköltözni. Az egyik kommentelőhöz hasonlóan pénzügyileg nem igazán tudnám megoldani, illetve egyedül nem akartam volna. Másrészről anyum rokkant, tehát elköltözve folyamatosan mászkálhatnék és ráadásul egy településrésszel arrébb élve mamám is lerobbant. Elég mamámhoz is menni hetente. Ha nálad mamád nem is rokkant, de - egymás támogatása mellett vagy ellenében - neked mégis kéne valamennyire önállósodnod. Azt mellette is lehet, mint például egyedül főzni. Nálam is így volt, elkezdtem anyum mellett egyedül főzni. Nem vagyok pszihológus, de tanultam pedagógiai pszihológiát. :-) Egyedül én sem feltétlenül költöznék el. Nem látom sok értelmét, hogy két nagy lakásban két ember egyedül maradjon.
35/F
2024. jan. 18. 15:46
36/38 anonim válasza:
A mostani ingatlan árak és bérleti díjjak mellett nincs olyan, hogy 'illik'. Akkor költözöl el, amikor pénzügyileg megengedheted magadnak. Persze minden embernek más lapokat oszt a sors ezzel kapcsolatban, van aki 20 évesen megkapja a nagypapa 2.kerületi lakását, valaki semmit nem örököl(Na neki kur va nehéz dolga lesz az élet minden területén), valaki már 18 évesen elköltözik és egész életében albérletben fog élni. Nincs olyan hogy kötelező elköltözni, csak nagyon elterjedt az a sztereotípia hogy ha férfiként 25 évesen nincs saját lakásod+kocsid és otthon laksz akkor biztos lú er vagy, érdekes a nőknél ezeket nem tartják számon(pedig most már nekik is kvázi ugyanolyan lehetőségeik vannak, rajtuk mégse tartanak számon semmit).
2024. jan. 18. 18:50
37/38 anonim válasza:
Like! :-)
2024. jan. 18. 20:17
38/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat sajnos a összeget elirtam most 2024 ben 264899ft kapok. Lehet mondani hogy lusta dög vagyok de utálom ha egyedül vagyok eltudom látni magam dolgozni nem kell rokkant nyugdíjas vagyok pénzügyileg meg nagyon tudatos ha lenne párom akivel összeköltöznék akkor gond nélkül költöznék de leszázalékolt senkinek nem kell sajnálni nem kell csak jelenne ha valaki elfogadható és szerelmes lenne belém
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!