Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19–20 évesen illik elköltözni...

19–20 évesen illik elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés
2023. febr. 20. 12:57
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
37%
Erősen célszerű, hogy önállósodj, és érettebb legyél.
2023. febr. 20. 13:04
 2/34 anonim ***** válasza:
98%
Én 20 évesen költöztem el, nem bántam meg.
2023. febr. 20. 13:09
 3/34 anonim ***** válasza:
83%
Az átlag ennyi idősen tanul. Hova költözne, miből, és miből élne meg?
2023. febr. 20. 13:11
 4/34 A kérdező kommentje:
Kollégium, pár, egyetemi albérlet.
2023. febr. 20. 13:11
 5/34 anonim ***** válasza:
94%
Nem illik, nem illik kérdés. Mindenkinek másmilyen élet jön be. Amennyiben nem azért maradsz otthon, hogy másokon élősködj azzal sincs baj, ha felnőttként otthon élsz(amennyiben ez mindenkinek jó)
2023. febr. 20. 13:16
 6/34 anonim ***** válasza:
92%
A kollégium meg a szobabérlés szerintem jó ötlet önállósodásra.
2023. febr. 20. 13:17
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

19-20 évesen még javában egyetemista voltam. Ráadásul olyan szakon, ahol rengeteg volt a gyakorlati óra. Sokszor reggel 7-kor elmentem otthonról és este 8-kor volt vége az utolsó óráimnak. Így szorgalmi időszakban sem csak a lábamat lógattam, munkát végezni mellette esélyem nem lett volna.

Persze így is otthonról 200 km-re laktam hét közben, de anyagilag messze nem voltam független.

2023. febr. 20. 13:23
 8/34 anonim ***** válasza:
95%

Ha nagyon szar otthon, akkor igen, de készülj fel, hogy nem könnyű, kivéve, ha betegre keresed magad.

Ha jóban vagy a családoddal és nem keresed betegre magad, akkor a mai gazdasági helyzetben nem éri meg a pénzt elszórni albérletre.

2023. febr. 20. 13:24
 9/34 anonim ***** válasza:
68%

#3 szobát béreltem, és így egyetem mellett diákmelóztam.

2. válaszoló voltam

2023. febr. 20. 13:27
 10/34 anonim ***** válasza:
91%

Ez nem illem kérdése, hanem leginkább lehetőségé. Ha a családod nem toxikus, tanulsz még vagy spórolási szempontból otthon élsz még senki nem fog lenézni. De az sem baj, ha önállósodni akarsz, elmenni albérletbe vagy kollégiumba, kipróbálni milyen a felnőtt lét.

Ha csak azért akarsz elköltözni, mert szerinted illik nem biztos, hogy jó ötlet. De ha olyan mögöttes motivációk vannak, mint valakivel összeköltözni (idegennel összeköltözve csak szobát bérelni, pároddal összeköltözni, másik városban tanulsz egyetemen stb) akkor menj. Pláne, ha még támogatnak is (akár lelkileg, akár ha valamit benézel anyagilag). Ha amúgy jó otthon, nincsenek jelenleg nagyobb terveid, biztonságosabbnak érzed még otthon lenni pár évig akkor maradj nyugodtan. Ha eddig nem zavartál senkit, nem hiszem hogy most fogod elkezdeni :D

2023. febr. 20. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!