Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hány évesen illik elköltözni...

Dkov06 kérdése:

Hány évesen illik elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert 29 éves vagyok és a nagyival élek együtt holott van egy saját lakásom nincsen hitelem illetve 23465ft/hó kapok ami már a családi pótlékot is tartalmazza. Önellátásra képes vagyok. Nem anyagi kérdés ez nálam inkább az a gond nálam hogy a kényelem meg hogy lusta vagyok elköltözni igaz 78% rokkant vagyok. Nem befolyásólja az életemet. Lányok a ti válaszotokra véleményetekre is kíváncsi vagyok. Párkapcsolat terén mennyire befolyásólja ha valaki 29 évesen még otthon lakik a nagymamával? igazából egy pszichológus véleménye is érdekel ha van köztetek olyan akinek az a szakmája. sokan feltették a kérdést de ez kicsit más eset. mi az a kor határ amikor már kötelező lenne elköltözni? olvastam kutatásokat hogy hol hány évesen szoktak de az nekem nem ad egyértelmű választ a kérdésemre ezért fontos lenne hogy ha őszinte választ adnátok. Előre is köszönöm. A helyesírás miatt meg elnézést kérek sajnos az nem annyira megy nekem.

#felnőtté válás #mamahotel #Szülőről való leválás #kirepülés otthonról
2023. szept. 8. 21:40
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
78%
29 évesen a nagyival? Ez minden nő vágya. Önellátásra képes vagy, tehát dolgozol, és a fizetésedből fenn tudod tartani magad(véletlenül sem a nagyi főztjét eszed amit a nyugdíjából vásárolt és megfőzött neked)? Persze ez adott élethelyzet függvénye, és ne vedd bántásnak, de a "lusta vagyok", az nem túl jó érv emellett. Érdemes lenne személyesen elbeszélgetned egy pszichológussal. Illetőleg az elköltözésre nincs konkrétan definiált életkor, de 29 évesen más indok nélkül ez így nem igazán normális.
2023. szept. 8. 22:07
 2/38 anonim ***** válasza:
91%
Én is otthon lakom ennyi idősen, egész egyszerűen azért mert nincs hova és nincs miből menni. Igen, dolgozom és beadok otthon. De akkor sincs miből ilyen árak mellett, albérletre meg minden elmenne a fenébe és mégse a sajátom. Akkor már együtt a szeretteinkkel amig élnek, amig lehet...
2023. szept. 8. 22:26
 3/38 anonim ***** válasza:
53%
#2 És ez az életcélod, számodra ez a jövő? Elég szomorú. Semmit nem tettek alám, a szüleim után járó örökségem erősen mínuszos volt, hálistennek lemondhattam róla és nem kellett kifizetnem. Amim van, azt munkával értem el. Így lett élettársam, albérletem, megtakarításom, kocsim. Persze nem élek fényűző életet, de ez ilyen. Lesz ez még jobb is. 28/f
2023. szept. 8. 22:35
 4/38 anonim ***** válasza:
98%

#3: nem egyformák az életkörülmények, és a lehetőségek, vagy képességek. Aki nem teheti meg és nem tudja kigazdálkodni bármi miatt, a megszégyenítés pont nem hiányzik még ehhez.

Ez nem cél, hanem egy élethelyzet.

2023. szept. 8. 23:04
 5/38 anonim ***** válasza:
58%
#4 Ezt én is megfogalmaztam, hogy minden élethelyzet más. Viszont mint kiderült, a kérdezőnek saját lakása van elmondása szerint, és önellátásra képes, illetve szintén elmondása szerint csupán a lustasága választja el attól, hogy elköltözzön. Így nem megalázás, hanem ösztönzés lett volna a célom a válaszommal.
2023. szept. 8. 23:13
 6/38 anonim ***** válasza:
77%
Bocs, nem jelöltem érthetően. Csak a #2-3 kommentekre reagáltam a #4-ben, nem a kérdezőre vonatkozott. Az ő esete egészen más, mert megtehetné, csak nem akarja. A kettes akarja, de nem teheti.
2023. szept. 8. 23:16
 7/38 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem illik kérdése, hanem adott családra tartozik,h a nektek jo együtt akkor jó, ha nem fértek meg jól, akkor mielőbb jobb költözni.
2023. szept. 8. 23:16
 8/38 anonim ***** válasza:
86%
Havi 23465 Ft? Családi pótlékostól? Gyerek is van, vagy mi? Önellátás ennyiből? Elolvasta ezt valaki? Atyaisten...
2023. szept. 9. 05:54
 9/38 anonim ***** válasza:
78%
#8 Nem számoltad bele a nagyi nyigdíját.
2023. szept. 9. 06:02
 10/38 anonim ***** válasza:
16%

25 felett azért már ciki, és az esély egy párkapcsolatra 0 felé konvergál ha valaki 30 felett is a szülőknél/nagyszülőknél él.

Nálam, és kb az összes ismerősömnél ez az egyik legnagyobb red flag

2023. szept. 9. 06:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!