Mi legyen a nagymamával,hova tehetnénk?
Nagymamám véletlenül felgyújtotta a lakását. Nincs pénze se neki se nekünk helyre hozni, és amúgy se lehet már magára hagyni a jelek szerint. Nálunk nem fér el, és amúgy se szeretném hogy a mi házunkat is felgyújtsa. Az idősek otthona kifizethetetlen és hely sincs sehol.
Ilyenkor mi van??? Mit lehet tenni??? Nagyim közölte hogy ő ott a romok között akar élni és ha én nem engedem, ő meghal, én ölöm meg. Ma a nappalinkban alszik, de én nem vagyok ápoló és amúgy is van egy 15 hónapos gyerekem plusz dolgozom, én nem tudok vele is foglalkozni egész nap. Mit tudunk tenni??
Nálunk a Papám költözött idősek otthonába. Mind a két gyermekénél lakott 1-1 hónapot, de csak elhagyta magát, úgy érezte útban van, mert nyilván senkinél nem volt saját szobára lehetőség. Nálam aludt, én meg anyuékkal. Akkor döntött úgy hogy megpróbálja az otthont. A nyugdíját fizette be, és még maradt is egy kevés. Teljesen felélénkült a korosztályos társaságtól, a gyogyszereire figyeltek, állandó diétás étkezést biztosítva volt.
Sajnos a dolgozók csúnyán beszéltek velük, de őt nem kellett fekvő betegként ápolni, így nem rajta csapódott le, de a társaság és a tudat h orvosilag a cukra állandó kontroll alatt van, nyugodtá tette.
Off: eleve be sem engedtem volna úgy a házamba, hogy a sajátját felgyújtotta és nálam meg van egy pár hós gyerek. Felőlem aludhatna a romok tetején, de a saját szeretteim életét nem teszem kockára.
On: első körben el kellene vinni egy orvoshoz, aki kivizsgálja, hogy mennyire beszámítható (demencia, arzheimer stb). Utána pedig olyan otthont kell keresni, amit a nyugdíja fedez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!