Hogyan kezeljem ezt a szörnyű helyzetet?
A történet röviden az, hogy fiatalon megházasodtam és hamar lett egy gyermekünk, rá 2 évre válás lett a vége és a szüleimnél kötöttem ki a kisfiammal.
Minden szép és jó volt egészen addig míg anyám nem találta ki hogy mindenben sokkal alkalmasabb anya a gyermekem mellé mint én, tűrtem tűrtem, próbáltam kiállni magunkért mígnem találtam magam mellé egy remek embert, ekkor volt a fiam 4 éves, minden rendben ment míg fel nem jött az összeköltözés téma, anyám kiborult, rám akarta küldeni a gyámügyet mondván hogy el akarom venni tőle a "kisfiát".
Végül elmentünk onnan, és fél éve együtt lakunk hármasban, csodás életünk van így együtt de ott van az anyám, aki azóta úgy kezel mintha elraboltam volna a gyerekét, és előttem is mindig kisfiamnak nevezi a gyermekem....
Iszonyúan beteges a helyzet, apám sem ért ezzel egyet de anya mellett 30 év alatt ő egy szobanövény lett, a fiam igazi apja pedig a válás után felszívódott, az egyetlen aki tényleg mellettem áll az a párom, ő tényleg velünk van szerencsére.
Fogalmam sincs mi ilyenkor a teendő és kicsit kétségbe vagyok esve, azóta született két testvéremtől még 3 unokája anyámnak de őket le se *zarja.
Köszönöm ha elolvastad.
Milyen szörnyű helyzetet?
"Végül elmentünk onnan, és fél éve együtt lakunk hármasban, csodás életünk van így együtt"
Magatokkal foglalkozz, ne anyád hisztijével.
Heti egy rövid telefon elég jelenleg kapcsolattartásként, ha hülyén viselkedik akkor ennyi sem.
Egyébként a magatok életével törődj, anyáddal ne.
Tulajdonképpen hány évesen szültél?
Bár abból ítélve, hogy pikpak elváltál, nyilvánvaló felelőtlenség volt szülnöd. De megtörtént, és ezek szerint anyád nem kitette a szűröd, hanem pont ellenkezőleg, segített téged, vélhetően próbált tehermentesíteni, hogy élhesd fiatal éveidet. Csak épp áteshetett a ló túloldalára? Vagy egyszerűen megszokta a kicsi jelenlétét, és ahogy elköltöztetek, nem tud hozzászokni a hiányotokhoz?!? Hát pedig meg kell szoknia...
Cserébe látogassátok sūrūbben!
"Cserébe látogassátok sūrūbben!"
Minek? A kérdező a leírtak alapján kellemetlenül érzi magát az anyja társaságában.
Senkinek nem KELL belekényszerítenie magát egy olyan helyzetbe, ami számára kellemetlen.
4 azért esett át a ló túloldalára mert lett egy párja és újrakezte?
Beteg vagy.
Köszönöm az eddigi válaszokat,
20 évesen szültem, és sajnos nem megoldás a sűrűbb látogatás mert most többet engedtünk és egyre durvábban viselkedik, februári gyermek a fiam és anyám a fejébe vette hogy tart neki egy óriási nyári szülinapot, a megkérdezésem nélkül merthogy nincs szerinte beleszólásom, erre én határozott nemet mondtam már azért is mert a drága kisfiam most össze van zavarodva mikor van a szülinapja mert anyám természetesen ezt a tervét vele közölte először.
Most fasírtban vagyunk emiatt, és ezerrel ostoroz engem továbbra is, igazából ezért is született a kérdés.
Azt csak gyerekpszichológus tudhatja, hogy milyen károsodásokat okozhat a gyereknek ha kisfiának nevezi és tartja, valamint az anya-szerepért veled rivalizál.
Szerintem rendkívül káros lehet a fiad személyiségfejlődésére ez, meg ez a szülinappal kapcsolatos eset se tudom miképpen jön le neki, de a gyerekek a bizonytalanságot - legyen az bármi - nehezen viselik és valamiféle fejlődési problémával is szoktak reagálni erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!