A nagypapám teljesen kiforgatta a szavaimat, olyanokat is hozzá tett amiket én az életben nem mondtam volna neki. Kiszínezte az egész beszélgetésünket és hiába próbáltam vele beszélni erről, ő megvan róla győződve, hogy de igen én szóról szóra ezt mondtam. Most kitiltott a házból és nem áll velem szóba. A testvéremmel demenciára tippelünk mert már voltak furcsaságai, már 91éves.
Mikor próbáltam vele utoljára beszélni, hiába próbáltam a lelkére hatni, hajthatatlan volt, hogy én egy utolsó szemét vagyok.
Hát ezt már szerintem engedd el! Ha demens, úgysem tudod vele megértetni. Sokáig már nem lesztek rosszban.
2022. jan. 3. 16:56
2/5 anonim válasza:
Akkor ne menj be hozzá, ha kitiltott. Fölösleges vitázni vele, ugy se tudod megmagyarázni neki.
2022. jan. 3. 16:58
3/5 anonim válasza:
Hagyd rá. Tudom, hogy rosszul esik neked, de sajnos ez ilyen. Nálunk a 88 éves nagymamám kiválogatta a ruháit miután hozzánk költözött, egy zsákba tette azokat, amik nem kellettek neki, anya megbeszélte vele, hogy oké, elviszi őket a hajléktalan ruhagyűjtőbe (mert nem fér nálunk sehova, és ha nem is kell, akkor minek) - így is tett, most pedig mérges anyára mert szerinte anya minden cuccát kidobta, meg olyanokat mond, hogy anya biztos azt remélte hogy meg fog halni már...
2022. jan. 3. 17:58
4/5 anonim válasza:
Én anyám is kifordult élete végén magából. Mindenfélével meggyanúsított. Próbáld elfogadni, hogy a viselkedése mögött betegség áll, de tudom, hogy ez érzelmileg nem könnyű.
2022. jan. 3. 18:01
5/5 anonim válasza:
Rá kell hagyni. Nekem a nagymamám volt demens, Arzheimeres. Világ életemben imádtuk egymást, napi kapcsolatban voltunk, de abban az időszakban olyan dolgokat vágott a fejemhez, hogy sokszor inkább kimentem a teraszra sírni.
Nagyon nem könnyű, de nem tudsz mit tenni. Felesleges leállni vele vitatkozni vagy megmagyarázni a dolgokat, úgysem érti meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!