Hogyan kezeljem normálisan ezt a helyzetet?
A barátom anyukája alapjáraton nagyon kedves nő, elfogadott, jól kijövünk, DE!
Folyton főz és tukmálja ránk a kaját, mintha én nem tudnék főzni, vagy rosszul csinálnám. Karácsonykor pl jó előre kitaláltuk a menüt, bevásároltam hozzá, erre szenteste előtti nap felhívta a barátomat, hogy csinált egy csomó féle ételt és vigyük el tőle... Mikor direkt meg lett mondva, hogy nem kell főzni, mert amúgy meg folyton panaszkodik hogy mennyire kifárasztja a főzés és mindene fáj.
Tegnap is direkt főztem, mert barátom mondta hogy kifogyott a kajából (még nem élünk együtt), ma viszem neki. Erre ma reggel írja, hogy ne csináljak kaját mert az anyja főzött...
Kezdek ettől besokallni, mert amúgy meg emiatt sokszor megrohad a kaja a hűtőben mert nem bírja megenni, én meg dobom ki a pénzt az ablakon. De ha meg azt mondja az anyjának hogy nem kell a kaja mert van, előadja a nagyhalált,hogy mennyit dolgozott ezzel fájós lábbal, és nem értékeljük. Fuuuuu.
Nem rosszindulatból csinálja, hanem szeretetből. Egyeztessetek; hétfő-szerda-péntek te (hivatkozzál a fájós lábára), a hétköznap többi napján ő.
Vagy kérd meg, hogy bizonyos kajákat ő főzzön - isssteni a töltött káposztája, neked az nem sikerül olyan jól (kegyes hazugság) -, így kiélheti a gondoskodását.
Ja, és használjátok a fagyasztót:)
Igen, szeretetből csinálja, de közben meg mártírkodik. Karácsonykor, mikor direkt mondtuk, hogy ne főzzön, ő meg ennek ellenére csinált egy regimentnyi kaját, azt hallottuk vissza a férjétől, hogy mennyire elfáradt és miért nem mondtuk neki hogy ne fáradjon, tudjuk hogy nem jól van. Ez meg kínos. A barátom letudja annyival, hogy ő ilyen. Nekem viszont kellemetlen, hogy bevásárolok,főzök aztán megy a kukába.
Van fagyasztó, de nem túl nagy, abban húsok vannak és mirelit zöldség. Plusz nem minden kaja fagyasztható.
Tehát nem együtt laktok. Bennem itt felmerül a kérdés, hogy ha külön éltek, akkor miért főztük őnagyságára felváltva az anyukájával, akivel ezek szerint be sem lehet osztani, hogy ki mikor mit?
Nekem itt a következő válaszom arra, amikor azt mondja, hogy az anyja ilyen és nem lehet vele mit csinálni, akkor megmondanám, hogy akkor innentől ez a te problémád lesz, főzöl magadra és anyáddal egyeztetsz, hogy mikor ad kaját vagy mikor nem. Én innentől csak magamra főzök akkor, és kivonom magam ebből a családi huzavonából, oldjátok meg. Nekem sem a fán terem a pénz meg az energia, amit a kajába fektetek, hogy aztán tönkremenjen az én hűtőmben, ugyanis a hűtés is pénzbe kerül. Oldd meg magadnak, én is megoldom magamnak.
De miért nem mondtátok meg a férjének, hogy előre szóltatok neki, ne főzzön, és most dobbatjátok ki a kaját?! Így ő teljesen el van tévedve, azt hiheti, hogy ti éhen halnátok, ha ő nem főzne áldozatosan rá. Hogy lehettek nyámnyilák?
Tessék beszélni vele, segítséget kérni tőle, mert jelen helyzettel ő sem elégedett.
Életemben nem főztem pasira, akivel nem éltem együtt!
Az más, hogyha átjött és volt készen kaja, akkor meg lett kínálva, de hogy mint egy hadtápos szállítsam neki helybe a kaját, az kizárt!
Nem is látom át ezt a problémát, amit a Kérdező ír.
Hol lakik a fickó? A szüleivel?
Akkor miért a Kérdezőt nyaggatja kajáért?
Külön él a szüleitől?
Akkor miért nem élnek együtt, vagy miért nem főz magára?
Én a Kérdező helyében örülnék, ha valaki megfőzne és nem lenne ezzel gondom, sem anyagilag, sem tevőlegesen, ellenben a Kérdező eljátssza a pasi szorgos asszonykáját, aki a távolból is gondoskodik az uráról!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!