Mi az arany közép út első unokánál?
Figyelt kérdés
Az első kisfiam több mint 2 hete született meg nagy örömünkre és azóta teljesen megváltozott az életünk jó értelemben . Viszont észre vettem páromon hogy nagyon félti a gyereket illetve nem fogad el tanácsokat, és hallani sem akar arról hogy régebben mit hogyan csináltak a babával. A két nagyszülő meséli,mondja korábbi tapasztalatait nyilván segítő készséggel és párom java részt elutasító főleg édesanyámmal ( feleségem anyósa) . Viszont hogyha a feleségem saját édesanyja mond bármit akkor megértőbb, több dolgot meg enged neki a gyerekkel is szemben mint az én édesanyámnak. Ebből kifolyólag anyósom jobban kiveszi a részét a babázásból mint édesanyám ami neki rosszul esik és érthetően neki is feltűnt ez a kialakult helyzet . Feleségemmel próbáltam megbeszélni hogy nyisson az én édesanyám felé is , viselkedjen vele is úgy mint a saját anyjával mert nem szeretnék különbséget tenni a nagy szülők között . Ez sajnos nem jött össze ,teljesen ki forgatva a szavaimat ellenem használta és még én jöttem ki hibásnak hogy en csak benne látom a rosszat ( páromban). Édes anyám már annyira nem mer semmit sem csinálni ezek után hogy csak akkor veszi a kezébe amikor feleségem oda adja neki ,még meg nézni se meri mert párom sok mindent szóvá tesz neki h nem szabad. Jelenleg teljesen két tűz között vagyok és nem tudom mi tévő legyek, javaslatokra lenne szükségem2023. ápr. 17. 09:08
61/63 anonim válasza:
"Ja, és apukának legyen kedve az anyósát kerületni?"
Értem amit mondasz, de apukának nem volt miben kifáradnia, ugyanúgy új az egész szituáció de itt az oroszlánrésze anyának jut. Amíg nem érzi toppon magát, nem biztos hogy anyósával akar órákig csevegni, az az egy óra látogatás bőven elég. Az ember a saját anyjával bensőségesebb kapcsolatot ápol legtöbb esetben. Persze vannak kivételek, de jelen esetben ez a helyzet, nem róhatjuk fel az anyukának. Még bele kell rázódnia a helyzetbe, anyósa sem marad le semmiről.
62/63 anonim válasza:
Szerintem meg egyiknek sem kéne a nö nyakára járni. Én ezért lettem depressziós. Mert az a nagyik a nyakamra jártak és csak etetni tudtam a gyereket mert kivették a kezemből. Anyámnál többet volt (nem azért mert utáltam anyóst, hanem mert érzelmileg kimanipulálta). Alapból voltak elveim amiket tartottam is csak amíg anyám kitudta manipulálni hogy néha engedjek belőle anyós nem. Amúgy pont ezért apadt el a tejem mert halálra idegísett mind a kettő. Nem értem hogy lehetnek ilyen érzéketlenek a nagyszülők...
63/63 anonim válasza:
31
Oké de a gyerek nem csak a nőcié. Van annak egy apja is dki ugyanúgy szülő meg neki is van egy családja akinek ugyandnnyi joga van a gyereket látni mint cunclika pereputtyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!